Inlägg

Inlägg som sayk0sis har skrivit i forumet
Av sayk0sis

HBO Max via VPN?

Tja allihopa. Hoppas alla har haft en trevlig helg med nära och kära.

Jag har en LG CX och undrar om det är möjligt att fixa HBO Max via VPN.

Och om det går, vilket VPN ska man skaffa?

Önskar alla en trevlig fortsättning.

Av sayk0sis

Jag hade hoppats på en mer "gritty" och mörkare atmosfär av CP2077, som t.ex Bladerunner eller Matrix eller spelet Observer. Men jag har dock inte tappat hoppet att CDPR kommer leverera det konsumenterna vill ha. Hoppas vi får se lite gameplay snart iaf! Lätt bästa nyheten under konferensen enligt mig!

Av sayk0sis
Skrivet av Skrotnisse92:

När är skärmen inköpt?

Står längst ner på bilden. 5 maj 2017.

Skickades från m.sweclockers.com

Av sayk0sis

Letar du efter en stoooor monitor? 43" UHD säljes!

Hej,

Säljer min Acer 43" ET430K bildskärm. Köpt den 5 maj 2017 (inköpsdatum står längst ner på annonsens bild). Funkar utmärkt till för både bildredigering (härliga färger) och för att spela (låg input lag). Har knappt använt den och vill därför bli av med den för att ersätta den med något annat. Skärmen är i perfekt skick, som sagt har den knappt använts och bara stått i princip. Den har fått bra betyg här på Sweclockers, finns även en bra och utförlig recension på den här på hemsidan. Pris kan diskuteras vid snabb affär.

Alla skambud undanbes.

Läs hela annonsen här

Av sayk0sis
Skrivet av Laxpudding:

Vet inte, måste se menyerna framför mig.

"Falsk HDR" - beror på vad du menar med det?

Man kan i en del fall kör HDR-signalen bit-för-bit in i en icke-HDR-kapabel skärm, till exempel genom tillbehör som strippar loss HDR-metadata ur strömmen. Bilden blir då extremt blaskig pga av de helt olika luminanskurvorna. Det används ifall man applicera egna tonkurvor på bilden.

Ja du sensei, det här är överkurs för mig haha. Får kanske bara nöja mig med hur det är. Tusen tack för hjälpen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av sayk0sis
Skrivet av Laxpudding:

@sayk0sis: Jag har testat ET430K här och under avsnitt 4 i testet

https://www.sweclockers.com/test/23581-acer-et430k-4k-uhd-pa-...

Du bör alltså välja RGB eller YCbCr 4:4:4 och då matcha mot skärmens nivåinställning som skrivet i texten så att bilden inte blir för blaskig eller för mörk.

Det riktiga svaret är att detta alltid beror på kombinationen av källa och display, samt signalkedjan ifall exempelvis en förstärkare är inblandad. Testbild måste användas för varje enskild kombination för att hitta den optimala lösningen eller bästa kompromissen.

Till exempel skulle YCbCr 4:2:2 och 10 bitar kunna vara en bättre lösning i ditt fall. Men det måste man i så fall testa.

Hehe, det var pga din video jag köpte monitorn! Hade letat efter en stor skärm och din utförliga recension fick mig köpa den mycket nöjd med mitt köp, tack!

Hur kombinerar jag 10 bitar och YCbCr 4:2:2 i PS4:an? Finns det något sätt jag kan få nån form av "falsk" HDR?

Skickades från m.sweclockers.com

Av sayk0sis
Skrivet av Laxpudding:

4:2:0 chroma subsampling frigör bandbredd (hälften mot RGB) men på bekostnad av färgupplösningen.

4K/60 och RGB signal har endast bandbredd för 8 bitars färg vilket ger problem (bandning/posterisering) vid framför allt HDR-bild.

4:2:0 subsampling möjliggör 10 och 12 bitars färgdjup och kräver mindre bandbredd vilket också minskar risken för krångel över långa kablar. Den lägre färgupplösningen (i förenklad praktik håller färgerna 1/4-del av upplösningen) kan påverka viss typ av grafik negativt. Men det är sällan ett problem på en konsol. Det är mycket större problem när man kör dator mot TV.

Jag har en Acer ET430K. Det är en 4K UHD monitor, utan HDR. Hur kan jag göra det så optimalt som möjligt? Ska man köpa till något extra? Byta skärm?

Skickades från m.sweclockers.com

Av sayk0sis
Skrivet av Asssor:

Att den skickar ut 4K hela tiden är förstås om den är inställd på 2160p såklart. Är den inställd på 1080p så skickas ju såklart ut en 1080p-signal

Bör man ställa in på 2160p - YUV420 eller 2160p - RGB

Skickades från m.sweclockers.com

Av sayk0sis
Skrivet av Asssor:

Ja, den kabeln som följer med klarar både 4K och HDR. Och att PS4 Pro inte kör äkta 4K är återigen ren bullshit. PS4 Pro skickar ut 4K-signal från konsolen till TVn hela tiden. Sen att spelen renderas i annan upplösning är en annan sak.

Tack för svaret!

Skickades från m.sweclockers.com

Av sayk0sis
Skrivet av CeeJaySWE:

@sayk0sis: ps4 pro kommer med. En high speed hdmi kabel, inte premium.

Vad är skillnaden? Vilken är bättre?

Skickades från m.sweclockers.com

Av sayk0sis
Skrivet av BooliBoo:

Medföljer en HDMI kabel för 4k.

Hur vet man det?

Skickades från m.sweclockers.com

Av sayk0sis

Premium HDMI PS4 Pro?

Hej!

Kanske en dum fråga men jag verkar inte hitta något svar när jag söker på nätet eller här på forumet. Medföljer det en premium HDMI kabel tillsammans med PS4 Pro? Är premium HDMI samma som HDMI 2.0?

Av sayk0sis

Datorn startar inte igång?

Eller jo. Det bootar. Men efter att jag loggar in så står det helt still. Går varken röra på mus eller tangentbord. Har testat starta i felsäkert läge och då funkar det.

Allt fungerade bra tills jag började spela nya Wolfenstein spelet. Jag skulle ändra i gameplay inställningarna och då börja skärmarna blinka och slockna. Sen gick det inte göra något. Varken alt tabba, ctrl alt delete, ingenting. Startade om datorn via burken och nu är det som det är.

Har ingen återställnigspunkt att återställa tillbaka till. Vill helst inte formatera om allt. Någon som kan hjälpa mig?

Av sayk0sis

@Shawm JH: Could you motivate why?

Av sayk0sis

När lanserar Apple iPhone 8?

Av sayk0sis

Samsung S8+ vs bättre alternativ?

Hej allihopa,

Nu har jag bestämt mig att uppgradera från min iPhone 6 till en ny telefon. Mest intressanta alternativet hittills har varit Samsung Galaxy S8+. Jag har trivts att köra med iOS i många år nu. Har haft iOS ända sen iPhone 4S och varit nöjd. Innan det hade jag nån HTC telefon men det var riktigt buggig, och det var därför jag bestämde mig att köra med iOS istället.

Men nu är jag sugen på Android, känns inte som det händer mycket med iPhone. Sen min 4S är allting nästan likadant. Visst, det är lite små saker som har ändrats, vissa komponenter är bättre, men i det stora hela känns det som samma sak. Vilket i sig kanske inte är en dålig grej ändå, eftersom det har varit simpelt och problemfritt för mig.

Kan ni rekommendera S8+ (ni som har den, vad tycker ni om den osv), eller kan ni rekommendera ett bättre alternativ?

Tack på förhand!

Av sayk0sis
Skrivet av Reko85:

"..med en WQHD-upplösning på 2560x1440."

Skickades från m.sweclockers.com

Det var det bästa jag kunde hitta för gaming med din budget. Det är 2K, verkar vara en bra skärm. Vet inte om det finns 4k gamingdkärmar. Tror det här är det närmsta du kan komma. Någon får rätt mig om jag har fel.

Av sayk0sis
Skrivet av iverlip:

Söker just nu en 4k datorskärm men har rätt dålig koll på vad man ska titta efter, har en budget på runt 5-7k

Lite saftigt men..
https://www.inet.se/produkt/2205480/acer-27-predator-xb271hu-...

funderar på att köpa den själv om några månader

Av sayk0sis

@Jacques: Använde TV som datorskärm i flera år och märkte ingenting. Men som dem säger, ignorance is a bliss. Bytte till en 60hz IPS monitor, enorm skillnad! Inte så långt efter köpte jag en 240hz monitor, märker nästan ingen input lag alls. Om du tänker spela med skärmen skulle jag nog inte rekommendera dig använda TV som datorskärm. Men om du ändå ska göra det av någon anledning så finns det TVn som ger mindre input lag, vet inte hur stor skillnad det gör dock.

Av sayk0sis

@Eldritzh: Tack!