Inlägg

Inlägg som MyPitch har skrivit i forumet
Av MyPitch

mitt leadtek med kopparmackan körde jag i 400/900 utan problem. sålänge inte kortet blir varmt eller artifakter syns så är det jue bara o pressa de till max. Jag provade också volt modden 1,3 och 1,4 men utan resultat.

Av MyPitch

testa att montera om den så ska det nog ordna sig. Du skriver jue att den inte "verkar" sitta snett men prova och se

Av MyPitch

du svara kanske lite på frågan själv ;).. om du har ett varmt rum så kan det jue vara en orsak. annars kan det vara damm !

Av MyPitch

Saxxat från överklockningsguiden, skrivet av GurkGager:

Det flesta problemen brukar klara sig med att sätta AGP och PCI lås.
Det som dock inte påverkas av detta är RAM minnen. Minnets hastighet är direkt beroende av FSBn. Som exempel säger vi att vi har en processor som kör 200mhz FSB som standard. I samma dator har vi också en minnes sticka som är klassad som pc3200. Det betyder att den är designad för att klara 200mhz (eller DDR400). Dessa standardinställningar kallas även för "stockspeeds" eller "SPD speeds". Om vi nu skulle öka FSBn till 220mhz (från 200) så betyder det att minnets klockfrekvens ökar till 220mhz (DDR440) och det är långt ifrån alla minnen som klarar av detta. Resultatet är en VÄLDIGT instabil dator (blå skärmar med dumpning av minne osv) eller att den helt enkelt inte startar eller bara står och piper. Det finns flera sätt att komma runt problemet. man kan ju antigen köpa andra minnen som är speccade högre (pc4000 eller ännu mer) eller så kan man använda något som kallas för minnesdivider.

Det optimala är juatt köra minnena och FSBn syncade. Så kallat 1:1 (FSB och minne kör på samma klockfrekvens) men man kan ändra detta till te.x 5:4. Detta betyder att minnet kör på en hastighet som är 4/5 av FSBn. om FSBn är på 220mhz så kommer minnet att köra på 176mhz (220/5=44 44*4=176). Nu eftersom minnet kör på lägre hastigheter än vad det är byggt för så kommer datorn att fungera med 220fsb och man får därför högre klockfrekvens. Nackdelen med detta är ju att minnes klockfrekvens blir betydligt lägre och det ger ju prestandaförlust.

med denna kunskap kan man göra dugliga överklockningar. Men för den som vill klämma ut ytterligare lite till ur sitt system så finns det lite mer att göra. När du kommer till den pungt när processorn inte lägre går stabilt (hänger sig osv) så har du kommit till den gräns där datorns komponenter inte orkar driva den höga klockfrekvensen. Vad finns då att göra? Jo man ger helt enkelt komponenterna den extra energi som krävs. Detta gör man genom att höja matningspänningen.

VARNING! Att öka matningspänningen till dina komponenter leder till höre effekt (effekt= spänning*ström) och högre effekt = mer värme. Gör INTE detta om du har för lite kylning eller om dina komponenter redan är varma.

Vid första stoppet där processorn är ostabil så är det bara att öka matningspänningen till processorn med ett snäpp ända tills processorn går stabilt. Sedan ökar man FSBn ytterligare lite till. Om den ändå inte går stabilt trots att du ökar spänningen till prosessorn så kan du prova att öka spänningen till moderkorts chipset. Du kan även öka spänningen till minnena för att klara den höga FSBn.

Hur ändrar man då allt detta? Spänningar, minnes dividers, FSB osv. jo allt detta görs i datorns BIOS. Det är det setupprogrammet som du kommer in när du startar datorn och trycker på delete knappen. Om du aldrig varit inne i BIOS någon gång så rekomenderar jag att du inte försöker dig på någon speciellt avancerad klockning då många inställningar i BIOS kan få datorn att inte starta om man inte vet vad man gör.
http://et172.free.fr/bios.jpg
På denna bil ser man en typisk bild på ett väldigt vanligt BIOS. På just denna skärm så kan man ändra FSBn och minnes divider som heter "FSB/DRAM ratio" i det här BIOSet.
http://images.anandtech.com/reviews...ro939/vcore.jpg
Här är en typisk bild på hur det ser ut där man ändrar spänningar. Observera att olika processor kärnor har olika orginalspänningar. Ökar man bara lite i taget så är risken för att man förstör sakerna, väldigt liten.
http://images.anandtech.com/reviews...ro/agp_lock.jpg
Här kan man tydligt se att både AGP och PCI kan ställas in manuellt. Om man gör detta så blir de oberoende av FSBn. Samma sak gäller även för PCI-express.

På K8T Neo2 Platinum måste man ställa AGPn till 67mhz istället för 66mhz för att låsa AGP/PCI. [krook]

Av MyPitch

okej men det brukar heta typ FSB/DRAM ratio

Av MyPitch

du använder minnesdivider eller om det går att ställa den på auto så ställer den ner sig själv så nära 200 som möjligt.

Av MyPitch

moderkortet har väl inte så farligt hög temp.. dock så bör du kolla upp kylningen på cpu

Av MyPitch

hur låser man upp korten? i riva eller flashar man?

Av MyPitch

nå, har du något försvar mot det sebastian_n säger 7300gs??? har du blåst honom?

Av MyPitch

hmm skum kille som varnar för andra och är en lurendrejare själv..
verkar schysst :S

Av MyPitch
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sebastian_n
Pröjsade jag inte 2520:- för ett graffe kort av dig "7300gs" på blocket ? sedan när du fick pengarna lade du ut en annons om att du vill köpa ett likadant här på sweclockers...^_^ vill gärna ha mitt graffe nu...
eller mina pengar..och ingen tegelsten eller något sådant..

vad menar du?

Av MyPitch

jag undrar också om man kan köra 2 st 7800gt i SLI även fast det är olika tillverkare? eller måste det vara samma märke, bios osv??

Av MyPitch
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ChRiiLLe
Hmm, hur ska jag ställa dem? Vet inte vart jag har min instruktionsbok någonstans :/

Kanske går att tanka ner manualen på deras hemsida?

Av MyPitch

Exakt samma för mig, dock har jag ett dfi ultra-d... detta är ett stort frågetecken för mig med?

Av MyPitch

Helt klart Ac freezer 64 pro.

Edit: länk till billigaste;)
http://buggy.nu/index.php?a=search&q=freezer+64+pro

Av MyPitch

Det nerofuria menar är att han testat med ett annat och sedan bytt till 750 watts agget och problemet kvarstår. Det står klart och tydligt i texten... Så nätagget är det nog inte

Av MyPitch

Om nu din kompis jobbar i en datorbutik lär ju han kunna fixa ett hyfsat nätagg till dig för en billig peng?

Av MyPitch

Ursäkta mig om detta frågats tidigare men orkar inte läsa 246 sidor. Har precis börjat lira spelet och kommit till questen The Path of Dawn där man i slutet av questen ska till en tomb där det ska lysa rött där jag ser vart det ligger. har läst i en guide att jag ska vara där runt noon men när är noon? vilken tid alltså?

Av MyPitch

alltså vadå menar du samma minnesinställningar? Dem är ju anpassade efter bh-5 så om du inte har det så funkar det ju inte ^^??

Av MyPitch

såhär ser minnens inställningarna ut:

http://img241.imageshack.us/img241/8490/bh59oi.th.jpg

sen kör jag bara 311x9 på 1.475 vcore, 3x htt :P... Tror inte jag gjort mer än så:S

Något som jag missat kanske?