Inlägg

Inlägg som Brutus86 har skrivit i forumet
Av Brutus86

@Sidde: Okej tack! Det låter ju betryggande! Han sa att det troligtvis kunde försvinna med tiden när jag pratade med honom idag. Men då jag betalat 13500kr för datorn så är jag inte supersugen på att den ska paja för att de gjort fel. Nu säger jag inte att de har gjort fel, men om det nu skulle vara så.

Av Brutus86

Macbook Pro 15" 2017 problem efter byte av tangentbord/ top case

(Högst förvånad att jag inte hittar någon tråd ang. tangentbordsstrulet för Macbook Pro, har jag sökt dåligt?)

Jag har en Macbook Pro mid 2017, den köptes begagnad för cirka en månad sedan. Efter någon vecka reagerade jag på att G och J slog dubbelt var 5:e till 10:e gång. Detta var något jag var beredd på innan jag köpte datorn så jag lämnade in den till MacForum i GBG. Mottagandet har varit trevligt och de har varit tillmötesgående.

Problemet jag märkte direkt när jag kom hem efter den lagats var att baksidan sviktade och då kom även ett metalliskt knarrande ljud. Dagen efter ringde jag och frågade vad det kunde vara, teknikern i fråga föreslog att jag kunde testa att trycka på baksidan med båda handflatorna ifall det var två clips som inte satt sig ordentligt. Denna lösning fungerade inte. Så jag fick lämnat in datorn igen och de satte in ett nytt Top case och teknikern upplevde inget knarrande. Dum som jag var testade jag inte själv i butiken, istället litade jag på hans kommentar och la den i väskan och cyklade hem. När jag tog upp datorn och kollade så var det samma knarrande metalliska ljud fortfarande

Jag ringde direkt upp till service-teknikern och ifrågasatte detta. Han kunde inte svara på vad ljudet kommer ifrån och han vet inte riktigt hur han ska få bort det. Eventuellt kunde han testa att byta bottenplattan. Han sa också att ingen annan upplevt detta vad han hört och då byter de Top case hela tiden. Det är lite därför jag vänt mig hit. Är det någon som fått sitt Top case bytt och upplevt ett ljud om man pressar försiktigt mot undersidan av datorn? Och skulle det kunna vara skadligt i längden? Det är väl mest det jag är orolig över. Teknikern sa dock att den inte kan skadas av det då det inte finns något där som kan skadas. Garanti för tangentbordet har jag ju i 2 år till, men om detta skulle skapa problem om 6 - 12 månader så kanske jag bara får slänga datorn och det är ju inte riktigt planen...

Så, har någon märkt av att datorn ger ifrån sig ljud efter ett top case byte?
Kan det vara farligt att undersidan sviktar/ låter metallsikt/knarrande?
Borde jag kräva att den ska vara ljudlös som när jag lämnade in den eller är det meningslöst att driva detta?

(Undersidan är platt precis som den ska vara. Den buktar inte utåt eller är skev på något sett.)

Finns det en bättre tråd att ta detta i så lägger jag det gärna där. Men jag har sökt, men inte funnit.

Av Brutus86
Skrivet av adde1337:

Köpte för 349 på Inet fraktfritt. SweClockersrabatt ! Slog även till med Zelda... Hann bara köra en kvart eller så.. men ska jag vara ärlig så tyckte jag att det började lite småsegt :/ (Zelda)

Zelda är fantastiskt!!! ♥️

Skickades från m.sweclockers.com

Av Brutus86
Skrivet av wixia:

Jag har inte hittat en enda deal på Switch i Sverige, någon som har?

Nope samma här. De körde ju utan deals förra året med (från Nintendos sida) och jag misstänker att affärerna inte vill sälja ut dom då marginalerna är så pass små på konsolerna. Lättare att kränga av spel som har mer marginal.

Av Brutus86
Skrivet av Tiamat:

Garantin gäller för respektive land du har köpt den av. Amazon brukar inte snåla heller.

När jag kollar amazon så verkar det ligga på 3300 ungefär och på elgiganten kostar det 3600kr... Inte supermycket billigare?

Av Brutus86
Skrivet av Tiamat:

Garantin gäller för respektive land du har köpt den av. Amazon brukar inte snåla heller.

Okej, så då är det bara vända sig till Amazon om det är något strul?

Av Brutus86
Skrivet av Tiamat:

Som sagt det är bra mycket billigare att köpa utanför Sverige då kemikalieskatten ställer till det. Tyska Amaozn t e x de har samma nätadapter. De nya engelska Pokemon bundles ligger oftast tusenlappen billigare än i Sverige. Den nya SSBU pro-kontrollen är väldigt dyr i Sverige med tragiskt.

Hur är det med garantin då? Bergsala sträcker sig ju inte till Tyskland, eller England

Av Brutus86
Skrivet av Hasson39:

Ni måste tänka på att Black friday har inte kommit än, alla butiker som kör med sina "sneak black friday" nu är bara för att bli av med skräp, jag tror fortfarande att den riktiga rean kommer imorgon, inkl ett par Switch deals.

Skall själv köpa en Switch inkl 4-5 spel, pro-controller, så hoppas på det bästa

Håller tummarna för att det du säger är sant Råkade beställa en router idag från Inet, hoppas jag inte ångrar mig imorgon

Av Brutus86

Microsoft Edge vs. Google Chrome

Har precis köpt mig en Surface Pro 4. Har tidigare varit en Google-gubbe, via Windows dock. Men nu råkade jag fixa ett Office 365-konto, och allt annat som hör Windows till. Nu kommer jag dock till det svåraste beslutet, webbläsaren.

Det pratas ju mycket om att Chrome drar mycket kräm från datorn. Men jag har allt i chrome (lösenord, konton etc.). Vad finns det för +/- om man jämför Edge med Chrome? Är det värt att avinstallera Chrome för att föra över allt till Edge? Är Edge bra?

I samband med denna flytt kommer ju då även Edge användas på mobilen pga. synken med webläsaren. Är Edge ok som en standardapp på en Androidmobil med, Oneplus 6?.

Till protokollet ska även nämnas att jag inte använder några direkta appar i chrome, bortsett från Drive då (som jag kommer föra över till Office 365 förvisso).

Tacksam för lite vägvisning då jag knappt öppnat Edge personligen då Chrome alltid varit första valet.

Av Brutus86
Skrivet av wixia:

Vad tror vi om chanserna för ett bra pris på Switch nu på Black Friday? Ganska nära noll?

Är också ute efter ett Switch i dagarna.. Hittar du någon deal på konsol/bundle så kan du gärna länka. Än så länge verkar det rätt mörkt

Av Brutus86
Skrivet av LeafBox:

Kul att någon har lite drag, ska kolla närmare på er ikväll!

Ja, det är ett smalt spel här i Sverige tyvärr.. men några finns det att spela med! Hoppa gärna in, det är riktigt kul! Du kan kolla måndagens tävling på Twitch, samt kör vi en annan liga ikväll som streamas från 20.00

www.twitch.tv/sfc_official

Skickades från m.sweclockers.com

Av Brutus86
Skrivet av LeafBox:

Uppenbarligen blir det ju inget iaf...
Dålig respons på alla sidor, tråkigt och lite oväntat faktiskt!

FM7 har det rätt svårt, speciellt i Sverige. Min liga, som nämndes ovan, är nog en av de största i Sverige. Vi har några av de bästa i Sverige i alla fall (och världen om man tar den bästa som kör med oss på onsdagar).

"Måndagsligan" som är vår huvudliga är relativt öppen med assist och så men de flesta kör nog manuell låda med koppling och ingen assistans bortsett från brakingline.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Brutus86
Skrivet av oqvist:

Det är väl samma priser som vid släpp. De har kört reor på F6 eftersom nu så när F8 släpps så börjar de väl rea ut Forza 7. Räcker gott och väl med standard edition du lär inte ha tid köra alla bilar ändå...

FH 3 är ju en annan genre så svåra att jämföra på så sätt.

Turn 10 har inte börjat utveckla FM8 än då de satsar på FM7, så priserna kommer nog hålla ett tag till 😂👍

Skickades från m.sweclockers.com

Av Brutus86
Skrivet av LeafBox:

Back in the day (2010-isch?) så brukade jag och en handfull andra personer ifrån 'garaget.org' hålla i en Forza 3-kväll varje vecka.
Det gjordes posters(jag försökte hitta en), det gjordes egna regler och restriktioner, ibland spelades även repriserna in och visades upp(ifrån min CRT tjock-tv, så det var riktigt hightech!)
Och det var riktigt kul, för man undvek Forzas största problem - första kurvan i varenda multiplayer lobby någonsin...

Anyhow. Det spillde över lite till Forza 4, men dog slutligen ut och personligen har jag inte följt serien sen dess.
Men FM7 har nu släppts till PC, så jag är tillbaka i Forza och jag är åter igen påmind om hur riktigt dålig multiplayer är.

Så i hopp om att ha lite TAJT, mestadels KRASCHFRI racing tänker jag prova starta upp spelkvällarna igen! Vi kör en test-runda, sen får vi se om det finns tillräckligt med intresse för en rond 2.

Jag kommer hålla det ungefär som det var under FM3-tiden. Dom flesta assists av, det kommer väljas ut 1 klass (90% C/B/A), med eventuellt andra restriktioner eller ett speciellt tema. Sen kör vi 3-4 banor, men om folk vill fortsätta efter det så får vi se!

(Jag personligen kommer bara hålla i race-event, men om någon annan vill ta på sej att göra drifting dagar så känn er välkommen att använda denna tråden)

Efter att en kväll avslutats så uppmanar jag alla att dela med er utav klipp eller bilder ifrån eventet!

OM NI VILL VARA MED;
...Så behövs bara 1 sak! Att ni säger till och postar erat xbox-namn i tråden så att jag kan adda er och skicka invites! Eftersom FM7 dessutom är cross-platform så spelar det ingen roll om du sitter på PC/XBOX!

Om ni har frågor eller om något är otydligt, fråga på bara!
Och har ni idéer eller förslag så dela gärna med er!

----------

https://i.imgur.com/ETvf70V.png

----------

Kopiera listan, fyll i ditt xbox-namn, sen kopierar nästa person och fortsätter.

1. Leafb0x ('Raceledare')
2. [Reserverad]
3.
4.
5.
etc.

Hur går det med spelkvällarna? Jag har ett community some kallas SFC -Swedish Forza Championship. Vi har en liga som är inne på fjärde säsongen nu.

https://facebook.com/SwedishForzaChampionship/

Vi har även en discord on Facebook saknas. I måndags började den fjärde säsongen och vi är runt 20 Pers som kör den ligan. Vi har 4 platser kvar och kör 5 veckor till

Skickades från m.sweclockers.com

Av Brutus86

Jag sitter på en i7(u)-SCPU och 8GB RAM, bitvis kan det vara lite trögt med Lightroom och Photoshop. Men generellt fungerar det okej.MINST 256GB lagring i alla fall.. Gärna 512GB skulle jag säga.