Inlägg

Inlägg som SuperDuperKillen har skrivit i forumet
Av SuperDuperKillen
Skrivet av mc68000:

Skillnaden är upp till 1,5'C men det beror på vad du kyler. MX-4 sägs vara bättre på varma ytor, MX-6 på hetare. Båda har väl vettiga priser nu vad jag kan se, MX-4 är lite billigare. MX-6 är lite mer lättflytande. Båda verkar uppfylla långtidskraven likvärdigt.

Man ska vara medveten om att kylpasta leder värme väldigt mycket sämre än koppar, men värst är luft. Så hela iden med kylpasta är att få bort luften. Därför är det viktigt att få en så tunn hinna som möjligt, men som ändå fyller upp utrymmet mellan ytan som skall kylas och kylaren. Det sägs att kylarytan görs svagt konvex för att trycka ut pastan jämt från centrum och ut mot kanterna. Vid monteringen är därför ett jämt och korrekt kylartryck minst lika viktigt som valet av pasta.

Det har gjorts massa tester och mer är inte sämre, däremot är för lite väldigt dåligt.

Sen är jag rätt säker på att mx4 är mer lättflytande än mx6. Rekomenderar f.ö mx4 just för att den är så enkel att applicera.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av NonGamer:

Tror dessa skattelättnader på sikt kan innebära problem, då batterikapaciteten förmodligen bara räcker ett par dagar, då behovet under en kall vinterdag för ett hushåll kan uppgå till 50-100kWh. Sen måste man tillföra energi från elnätet, eller börja elda i kaminen hemma. Innebär på så vis att man kommer se ett minskat effektbehov för hushåll i snitt under året, samtidigt som topparna kommer bli högre rent statistik sett och vi behöver ett Karlshamnsverket 2 eller stänga ner industrin ett par dagar.

Kom inte här och försök tänka långsiktigt, det är 2024 nu. Många årtionden sen vi höll på med sånt.

Av SuperDuperKillen

Testa höra av dig till deras support först.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av Trihxeem:

Förstår inte varför folk skulle vara fattiga i januari? Handlar man på kredit precis innan jul så ska den räkningen ju betalas nu i slutet på januari. Så det borde vara februari när folk har ont om pengar för räkningarna i januari var högre än vanligt.
Visst handlar man inte på kredit men det ändå går så knackigt att man är fattig i januari så borde man kanske se över sina inköpsvanor.

Oavsett - fint initiativ av swec

Gissar att det är sen man betalade kontant.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av Donnerstal:

QVL ska inte spela någon roll.
En motsatts till QVL hade varit bättre, men eftersom alla minnen generellt ska fungera hade den listan varit rätt så tom.

QVL är oftast ett sätt att köpa dyrare minnen i onödan. Finns en anledning till att nästan enbart TridentZ minnen finns i QVL.

Amen, QVL är gravt överskattat.

Av SuperDuperKillen

Köp begagnad.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av Dax:

Tack.

Läste att 73an var rekommenderad på test sidor då priset ligger på 14xx ungefär är dte värt att lägga till 300 pix och köpa TP-Link Archer AXE75 WiFi 6E för 1700 istället?

Enligt mig, nej. Men någon annan kan vara av en annan åsikt.

Här kan du jämföra prestandan mellan dem.

https://dongknows.com/tp-link-archer-axe75-axe5400-wi-fi-6e-r...

https://dongknows.com/tp-link-archer-ax73-ax5400-router-revie...

Dock måste jag säga att AX53 för halva priset av AX73 är nog den bästa dealen om man inte är ute efter något speciellt.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av Dax:

Måste köpa ny router inom kort då jag sk askicka tillbaka min router jag ha rnu till Tele2. Har 500/500 på tele2 nu.

Kommer skaffa bahnhof 250/250 i mars, då jag inte har några enheter som stödjer 6E+ så tror jag att jag nöje rmig att köpa en WIFI 6 enhet utan E.

Har tittat runt lite men vet inte vad som är bra, helst inte ASUS då jag köpte en av deras tidigare men den disconnectade väldigt ofta.

Budget runt 1000 lappen.

Vill du inte ha Asus så är det TP-link som gäller. AX 53 eller 73 skulle jag kika på.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5973569

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5688831

Av SuperDuperKillen

Går inte Spotify redan miljarder minus varje år?

Av SuperDuperKillen

Har de "bevis" på att det är du som gjort det? Det är upp till butiken att bevisa annars kan de ej neka reklamation oavsett vad deras garanti täcker.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av MP-Jan:

Nu låter du inte riktigt förnuftig. Om marknaden sätter ett pris som man själv inte gillar - då har du fel. Marknadspriset är vad det är och det är det som gäller. Nu är det en tillverkare som orsakar en prisvolatilitet som inte är hållbar. Privatkunder, leasingbolag och företag bygger hela kalkylen på beräknad, normal, värdeminskning. Men ja, det är bra att utvecklingen går framåt och fler får råd att köpa elbil.

Man kan lugnt påstå att Tesla rör om rejält i grytan.

Du menar att tillverkarna inte är en del av marknaden? Ibland undrar man vad man läser...

Av SuperDuperKillen
Skrivet av Eddie12345:

Tex jämfört med denna? Är den här ett bättre köp?
https://www.blocket.se/annons/stockholm/vit_gamingdator_2070_...

Nej, det är ett riktigt dåligt köp.

Skriv budget så kan säkert någon snäll här hjälpa dig att få ihop något.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av atego:

Det va de jag menade! Kasst lackskydd Volvo som Tesla tydligen!

Det är en av de stora nackdelarna med bilar som är tillverkade i varmare länder..alternativt länder som inte kör med vägsalt!

Hur eller hur, fruktanstvärt dåligt att när man köper en bil för 800K att den rostar efter 1 år

Renault har haft väldigt bra rostskydd i omgångar, bättre än både Volvo och VW och Frankrike är väl varmare än både Tyskland och Sverige.

Historiskt har dock ofta ÅF/importör i tex Sverige kunnat beställa bilar med extra underredsmassa, men Tesla säljer väl direkt till kund.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av LANberg:

Det här har varit den största fördelen med Amazon. Min senaste beställning som blev omstyrd till Airmee innehöll just datadelar som jag inte hittat till vettigt pris i Sverige. Och Amazons galna extrapriser som kan vara aktiva under allt från en kort stund till en vecka (jag har inte kunnat se någon logik i detta). Jag har mer än en gång köpt fina märkeskläder och skor för 40 procent av ordinariepriset.

Så du skriver alltså bara postombudets adress i stället för din egen adress?
Skriver du den som en c/o-adress eller bara som en vanlig adress?
Får jag fråga var du bor (finns Airmee där?) och om du är Primekund eller ej?

Det står "PostNord - "butiksnamn" och sen deras adress. Det var Amazon själva som sparade den adressen för längesen av någon anledning. Har även en likadan med Bring som jag dock undviker. Det funkar dock inte alltid att beställa till denna adressen, oftast inte när det är 3djepartssäljare, då måste jag välja min hemadress.

Ja, airmee finns här. Har köpt endel med dem också men det är nästan alltid problem med försenad leverans. Är inte alltid primekund men ganska ofta.

Av SuperDuperKillen

Har bara bra erfarenheter av Amazon, förutom att de snålar på paketeringen.

Dock har det endast lett till en skadad artikel en gång, när de lagt en pall av plast i en papperpåse.

Mycket varor som inte funnits på svenska marknaden förut, eller som varit hutlöst dyra, tex verktyg köper jag ofta.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av LANberg:

Snälla, läs mitt inlägg ordentligt innan du kommenterar. Jag vill inte ha ett enda paket hemlevererat utan endast få mina paket levererade till ombud.

Jag skriver ju dessutom följande:
När jag beställer från svenska Amazon kan jag fortfarande välja leverans till ombud, vilket jag alltid gör, men Amazon har sedan vid flera tillfällen bytt leveransalternativ mot min vilja och dirigerat om paket till leverans via Airmee.

Jag tycker att jag uttryckte mig tydligt nog.
Eller trollar du bara?

Det finns ett sätt att kringgå genom att välja sitt Postombud som leveransadress. Då kan man också styra vilken speditör som används.

Har alltid funkar för mig och de har aldrig bytt speditör.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av mpat:

Finns i princip två skäl:

* Pris. En APU med grafik hyfsad nog för lättare spel blir mycket billigare än en separat GPU eftersom både AMD och Nvidia har slutat med GPUer till rimligt pris. Första lösa GPUn jag köpte kostade 800 kr - man får inget rimligt för ens det tredubbla idag.
* Storlek. Man kan väldigt lätt bygga en minimal dator med bara CPUn att kyla. ITX är 170*170mm, och utan grafikkortet så är det bara höjden på CPU-kylaren som begränsar tjockleken (och PSUn, om den är intern). Förr skulle man ju ha in diskar och kanske en DVD, men idag räcker det med en M.2 som är platt.

800kr, vilket årtal pratar vi om då? Jag byggde min första dator för 16 år sedan och inte ens då fick du något rimligt för 800kr. Medelklassen låg nog runt 2000-2500kr ungefär.

Av SuperDuperKillen

Börja med att avinstallera "high texture models" och se till att alla inställningar är på lägsta, speciellt AA.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av PelleRell:

Hur ansöker man om milersättning?
Jo vi frågade om dom kunde skicka tillbaka den, men dom saknade emballage för det.
Tack för svar.

Du får ingen milersättning om inte reklamationen går igenom, vilket den inte verkar ha gjort.

Av SuperDuperKillen
Skrivet av mattsson69:

Problemet är att folk vill ha fantasipriser för 3-5 år gamla kort.

Problemet är inte att folk vill ha det, problemet är att de får det.