Inlägg

Inlägg som Little Elk har skrivit i forumet
Av Little Elk

Boot Disk Faliure med S-ATA disk

Haloj!

Det var ett tag sen man var här och bad om hjälp (peppar, peppar...) men nu har det kört ihop sig. Jag tror jag har lokalisetar problemet till att det är någon konflikt mellan min Zip-drive (jo jag använder den enheten fyra-fem gånger om året...) och min Hårddisk där operativsystemet ligger på. Det tog "bara" tre månader...

Men som sagt. Felet kännse helt mysko då datorn har fungerat i två år helt felfritt. Sen för ett tag sedan instalerade jag ett kontroller kort och tryckte in två extra S-ATA diskar för att utöka lagringskapaciteten lite. Efter detta gick det bara nedför...

Till en början funkade allt, Jag körde Windows genom kontrollerkortet som körde de båda nya diskarna i RAID 0 så man fick dubbel så snabb disk. Efter en månad dog detta så då kompa jag in min gamla disk som funkade helt felfritt när den togs ut och där hade jag hela windows sparat med. Men detta funkade inte heller.

Problemet som helatiden återkommer är att när man startar datorn så får man ett trevligt meddelande där datorn säger:
BOOT DISK FALIURE, PLEASE INSERT SYSTEM DISK
Jaha... Va gör man? Jo jag tar å rycker ut varenda disk jag har (har bara S-ATA diskar) och testar att instalera windows på alla diskrana på nytt. Tji fick man. Samma problem kvarstår så nu vet man iaf att det itne är någe fel på diskarna.

Nu när jag satt och labba lite igen då jag tänkt sälja datorn (nån som är intressead? Specen står i avantaren) så testade ajg att dra ut min ZIP-Drive. Zim zalabim! NU FUNKAR DET!!! Alla diskarna kan starta upp windows. Inte en enda krånglar...

Men va tusan beror detta på???
Är det ett känt problem att S-ATA diskar har svårigheter att BOOTA då man har nån IDE enhet som datorn dumt nog betraktar som en hårddisk? Till saken hör nu at Zip-driven troligen kommer att läggas framför nån truck eller liknande föremål som totalt kommer att till intet göra denna.

Har nån annan vart med om liknande fel?

O.T.
Om ni orkat läsa så här långt så passar jag på att önska eder alla ett riktigt gott nytt år!

Av Little Elk

Ska kola på det.

Var inne och kollade på support men sen gick jag bet då det bara stod HP datorer listade...

Av Little Elk

Compaq - Har dom slagit igen verksamheten?

Jag sitter med en Compaq Presario 2800 och försöker gå in på compaqs hemsida men hamnar hela tiden på HPs hemsida. Så det jag undrar nu är om Compaq har slagit igen dator tillverkningen???

Det jag vill är att få tag på drivisar till den så jag kan ta och instalera om den. Jag vill ju ha det senaste i den och även veta vad som sitter i burken.

Tacksam för tipps och hjälp som leder någon vart.

Av Little Elk

Tjooo!

Jag skulle gärna vilja ha Gmail. nÅgon som känner sig generös och har nån invite kvar? PMa mig eller däng iväg ett mail till min sugmail.... little_elk@hotmail.com

Av Little Elk

Problem men Radeon 7500 i bärbar IBM

Jag fick virus i min bärbara IBM R40 för drygt en vecka sedan. Jag bestämde mig för att instalera om datorn då den endå var lite små trixig me massa små skräp som kommer efter flera månader.

Jag har nu instalerat om datorn fem ggr och har fortfarande samma problem som jag hade första gången.

Problemet är att jag inte kan instalera grafikkortet (eller om man vill kalla det chipset)!!! Om jag laddar ned Ati:s Radeon grafikkorts drivrutinprogram så skiter sig instalationen när den precis skall börja instalera grafikkortet.
Om jag däremot väljer Windows drivrutin så funkar instalationen men windows blir svart då jag startar datorn till jag får en blue screen. Sedan är det bara att starta i felsäkert läge och ta bort drivisen.

Är det NÅGON som har något tipps på vad felet är??? Datorn har alldrig krånglat med detta tidigare.

Av Little Elk

Skillnad mellan XP Proffessional & XP Home?

Ja vad är egentligen skilnaden?

Hittils har jag enbart kört med Windows XP Proffessional då det är vad som kommit med datorn eller vad man blivit servad med av far som tagigt hem alla datorerna via nätet.

Nu är det dock så att jag har byggt mig en dator och då fick jag ingen licens av farsgubben då han inte kunde det utan att ta ut en dator oxå. Så jag undrar nu vad skillnaden mellan Pro och Home är. Prisskillnaden är ju astronomisk och det känns som om man borde klara sig med home. Men det skulle vara kul å veta vad skilnaderna är dp man själv skall köpa sig en "lådda" med skiva och licens för surt förvärvade kronor.

Av Little Elk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Jag ser verkligen ingen logik i det. När jag ersatte min CRT-TV med en plasma, så skulle jag knappast tycka att det var ok att plasman vägde 80 kg, bara för att min CRT gjorde det.

Och angående minnet; Storleken på minnet påverkar inte batteritiden, då det är "persistent", altså inte kräver en konstant strömkälla för att behålla informationen.

OnT: Det är utan tvekan en snygg spelare, men jag tycker att den verkar för otymplig. Visst, den har en liten volym, men tjockleken är inte allt. Den är väl nästan en decimeter hög, villket genast gör den mindre fickvänlig. Ett mer balanserat mått skulle vara att föredra.

Tänk att det alltid finns dom som klagar...

En vit 4 Gb är bestäld och på väg hem. Skall kola om inlife har dom hemma redan imorgon då avbokar jag min beställning (Ingen gravyr på min inte)

Av Little Elk

Kan man köpa den via nätet då och sen be om att hämta den i butik? Det e ju halvt att man köpt den via nätet bara att man ombesörjer leveransen själv.

Av Little Elk

Köpa ny skärm - ViewSonic VP201b

Jag har nu kommit fram till att jag skall köpa denna skärm men jag är inte säker på hur jag sakll köpa den/betala den. Jag hade tänkt mig att köpa den via Webbhallen då jag litar på dem och dom känns seriösa.

Det jag däremot undrar är att om man köper via internet och vill få den hemskickad så har man ångerrät/öppet köp men inte om man väljer att köpa dne över disk i deras affär. Stämmer verkligen deta? Låter lite lagom sjukt ju!

Tacksam för alla VETTIGA (!!!) svar.

//

Hejs

Av Little Elk

Jag undrar oxå lite över denna skärm och varför den itne finns i svart i sverige men finns på deras svenska sida

Av Little Elk

Det är löst!

Han köpte dom endå. Det var nemligen rätt minnen men han var lite konfunderad av dom där platta korten som satt i minnesplatsen.

Av Little Elk

Snabb fråga: RDRAM och RIM (RIMM) ???

Tja!

Jag skall sälja två stycken RDRAM minnen på 256 Mb men nu har jag en säljare som undrar vad skilnaden mellan RIMM och RDRAM är. Går det att använda i samma burk då?

Vad jag lyckats luska fram är att RDRAM är själva minnet. RIMM är någon form av modul som man använder sig av då man har lediga minnesplatser för att det sakll funka korekt.

Stämmer detta???

Av Little Elk

Det tackar vi för

Av Little Elk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Apricot
mm, men jag har verkligen tajt budget just nu..tror att jag tar den där från elgiganten..den verkar ganska bra faktiskt...nån annan som kan tipsa om nåt bättre i samma prisklass??

Har man en tight budget skulle jag inte ta och köpa det billigaste bara för att man måste snåla. Vänta då en månad till och köp den dyrare med kvalitet så den fortfarande håller efter ett år.

Av Little Elk

Plug and Play configuration Error

Ja nu har jag avverkat två gamla dell datorer för att få min budget server att funka. Jag har nu stött på ett problem.

Plyg and Play Configuration Error

När jag sätter in mitt Adaptec Serial ATA RAID 1210SA kort så kommer det meddelandet upp. Vad ska man göra? Jag håller på att kolla i bios men jag blir inte direkt klokare...

Snälla, hjälp mig!

Edit: Problemet är löst!

Av Little Elk

tänkte det men nu kostar det 10 kr. :S

Skall lägga upp en på blocket istället där det är fler som kollar.

Av Little Elk

Ok, ok...

Någon som vill köpa dem?
*bort*

*bort* är serienummret eller vad det nu är för nummer. ska vi säga *bort* Kr för båda? Det är ett *bort*. Dom har suttit i en dator som stått i fars rum (han är ekonom inte data tekniker) i ett år och innan dess vet jag inte. Inte direkt utnyttjade till tusen alltså.

Av Little Elk

RDRAM, kan man använda det i en P4:a?

Tja!

Jag var på fars jobbidag och plundrade lite datorer. Jag kom över två *bort*. Kan man stoppa in dom i min dator som jag har beskriven nedan? Annars så kanske någon är intresserad av dom. Jag kan tänka mig att sälja dom dilligt. Men inte multi underpris.

Av Little Elk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av forumtrollet
Dells agg är inte speciella så det borde funka.

Jag tyckte oxå det borde funka men ack så fel. Ett gammalt 300 Watts agregat stod bara och tickade och ett annat small som sagt.

Av Little Elk

Det har jag fått lära mig nu. Den hårda vägen men jag behöver iten betala för det.

Jag provade med en annan CD-läsare men det gick inte bättre då heller. Jag skall ta och testa med en helt annan Dell låda med samma innehål. Far tar hem två datorer från jobber som jag kan pyssla med