Inlägg

Inlägg som Jagged Heart har skrivit i forumet
Av Jagged Heart

7995kr

Hej hopp, min gissning på 7995kr tror jag inte står sig för den med läsare. Sverige har ju en förmåga att hitta extra skatter på elektronik vs miljö vs lagringsminne you name it.
Men 5995:- kan man ju alltid hoppas. Att översätta priser direkt från € och $ stämmer sällan med historien på prylar som skall säljas i Sverige.
Vad jag förstår så har Sony inte släppt officiella priset i Sverige allt är bara "ungefär priser"

Av Jagged Heart

Linux kärnans varianterna med olika skrivbordsmiljöer(KDE,Gnome,XFCE med flera) är som ungdomarna, många och nyfikna väljer sin egen väg.
Windows är som en vuxen chef, its my way or the highway. Vilket är praktiskt, man väljer Windows och ingenting annat. Alla runtomkring vet vad som förväntas, vill man göra spel finns det redan en utstakad väg. Väljer man en linux variant finns det olika typer som alla har egna sätt att göra saker på, det blir mer jobb att anpassa sig om det ska fungera överallt.

Windows är grym spel plattform, men jag tycker som många andra att allt har hamnat i reklamens fokus med windows. Det har blivit lite som med facebook reklam fokuserat. Kan även dra med Ubuntu till den stacken som håller koll på användare och rapporterar vidare till affärspartner.

Jag gillar Linux men som så många andra saknar jag många spel , tänk om COD,Battlefield,NHL,FIFA fanns på riktigt till Linux utan kompromisser, men det är inget storbolag bakom linux med jättemycket pengar som kan gräva kanalen själv så kunderna kan följa. Linux är gratis i stort sett, du kan fixa linux utan att skapa en olaglig kopia. Det känns lite säkrare med linux tack vare hur den är uppsatt med rättigheter för vilken programvara som får göra vad.
Jag har provat många olika distros Debian,Ubuntu,Mint,SUSE ja nästan alla större distros. Nu har många blivit enklare att installera. Jag gillar Linux Mint för allt funkar för det mesta med hårdvaran, den hittar alla drivrutiner till moderkortet för usb,ljudkortet,nätverkskortet mm. Den känner av ditt Nvidia kort. Så jag låter dottern köra linux mint och har köpt minecraft java versionen funkar bra. Jag har två burkar med Windows 10, en står och på den ena kör dottern Sims 4 för det mesta, så linux burken med endast Minecraft har blivit stående, det är inte så mycket linux eller Windows för jag provade ladda ner Minecraft till Windows också. Men det är Sims som lockar mer, precis som för alla andra som har egna spel favoriter, hade windows bara vart office och cad och linux vart speldatorn med alla häftiga spel skulle allt se annorlunda ut. Tänk om apple skulle tok satsa sina pengar på att göra apple nummer ett för gamern herre gud vilken grej. Men Mac är ju inte förknippat med spel direkt precis som linux även fast det finns en del.

Nä nu vart det mycket text om mina tankar, mer fokus på topic istället.

JA det har gått bra för mig att byta till Linux
Jag tycker det är kul att det trots allt kommer en del bra spel till linux direkt. Så har ni funderingar kring linux fråga mig så kanske jag har ett bra svar på frågan.

Av Jagged Heart

Playstation 5

Intressant tråd, diskussioner som berör.
Själv är jag av en annan åsikt att jag köper mig in ekosystemet som playstation 5 kommer ge. Jag är en gammal gamer som kört pc i många år. men tröttnat på kapplöpning av bättre grafikkort för att köra pc spel som släpps 1år efter du köpt en hyffsad dator. Uppskattar idag att playstation 4 i detta fall har fått en hel radda med bra spel flera år efter dom släppte ps4 utan att man behöver uppgradera den. Men jag håller givetvis med att hårdvaran inte skall vara alltför dyr. Enligt mina mått så skulle jag kunna sträcka mig till 7995kr för att få köra exempelvis demon souls för ps5 eftersom jag gillar serien så extremt mycket. Jag föredrar köra den på konsoll istället för pc som har roliga moddar iofs på dark souls trilogin