Inlägg

Inlägg som BertilBesvärjaren har skrivit i forumet
Av BertilBesvärjaren
Skrivet av Elektron:

Visst är det tråkigt med pay to win men om man inte har ambitionen att bli bäst eller toppa leaderboard och tar spelet för vad det är så tror jag att man kan ha en väldig trevlig spelupplevelse trots allt. Dock noteras bör att jag ännu inte har nått endgame utan endast är lvl 30+ och min åsikt kan därför komma att ändras när jag har spelat lite mer.

Finns det plankton så kommer valarna. Även om du inte lägger en krona på spelet så accepterar du utvecklarnas affärsmodell, vilken leder till fler och fler P2W spel. Är det den framtiden du vill ha som gamer så är det okej, men tråkigt är det för oss andra.

Av BertilBesvärjaren
Skrivet av Smasher89:

Valve ska ju släppa en egen under "spring", 1 månad kvar av spring så kanske pc gaming show om den kommer som den brukar göra runt E3 tider varje år...

Jo, hade bara varit gött att ha den på semestern.

Av BertilBesvärjaren

Någon som kör en dockningsstation till er deck? Skulle vilja ha en hyfsad docka som klarar av 4k60hz för streaming, tänkte om någon hade något tips.

Av BertilBesvärjaren
Skrivet av TheMadPanda:

Har en extrem vill ha känsla över Steam deck. Men har väldigt svårt att komma på vilka spel som skulle vara bra på den förutom casual bilspel. Hade ni kunnat testa och undersöka vad som kännetecknar spel som funkar bra med kontrollerna och vilka som funkar dåligt? Så hade jag iaf känt mig säkrare på om det är något jag kommer gilla att använda, mer än cool pryl. Såklart spelar kompatibiliteten roll men tänker mer generellt vilka spel som decken är bra för.

Plattform! Har mest lirat Super meat boy av någon anledning, även en del emulerande har skett.

Av BertilBesvärjaren
Skrivet av Zemlan:

Alltså time-out. Backa bandet. När säger han att det automatiskt är uselt för att han inte gillar det? Dvs kräver detta som en objektiv sanning alla andra ska acceptera snarare än en subjektiv åsikt som bara är hans egen?

Köper att det är ett annorlunda sätt att berätta en story, inget fel med det alls, tvärt om. Bara ifrågasätter rimligheten i att det skulle behövas mer än 5h speltid för att ha nog koll på huvudstoryn i ett spel för att kunna kritisera den. Det känns inte som berättandet görs på ett bra sätt då enligt mig.

Men då är det ju spelets storytelling han inte gillar, inte storyn för den har han troligtvis inte gjort ett försök att förstå. Jag har full förståelse att han inte gillar sättet From Software berättar på.

Om du beställer in mat på en restaurang och du hittar hårstrån i maten så är det uselt, fast är det bara smaken som du inte gillar så anser jag inte att du kan kalla det uselt. Att bara säga att storyn och gameplayet är dåligt utan att utveckla det är väl ganska tråkig kritik. "Helklumpig gameplay" när spelet är väldigt responsivt är objektivt fel. Det blir ju lite som flatearthers som säger "it's just my opinion bro". Tänk att se tio minuter av The usual suspects och komma fram till att storyn är dålig. Ponera att du har ett medarbetarsamtal och chefen säger att du är kass och vägrar utveckla det mer än att allt du gör suger. Tycker du det är rimligt? Nu tillför vi tyvärr ännu mindre till tråden än vad han gjorde så jag tror jag att jag ger mig. Ha det gott, puss!

Av BertilBesvärjaren
Skrivet av Zemlan:

Va? Du missuppfattar ju det jag skriver medvetet känns det som. Mass effect tog jag upp för att statuera ett exempel bara på hur absurt det du skriver är om man applicerar det på något annat spel. Men poängen gick dig helt över huvudet verkar det som?

Du påstår ju att han inte kan kritisera story efter bara 5h spelande. Jag säger att efter 5h ska man i allra högsta grad kunna kritisera den, oavsett spel, annars är berättandet i sagda spel bortom uruselt. Så din kritik mot hans ogillande av storyn blir skitnödigt i bästa fall tycker jag.

Du är bara upprörd för att han inte är helt såld på spel du verkar helt såld på som jag ser det, är inte det fanboyism så vet jag inte vad som är det. Det är inte han som trollar på något vis utan bara du som är helt oförmögen att acceptera kritiken, att han inte tycker som dig. Och pga detta är han ett troll i dina ögon.

Kritik som förövrigt är högst subjektiv, och inte läggs fram som objektiv på något sätt när han skriver. Då hade han förtydligat det.

Tvärt om skrev han i sin andra kommentar i tråden "men smaken är som baken" sannolikt för att förtydliga subjektiviteten i det han skrivit när någon annan ifrågasatte det han skrev. Så jag vet inte, känns mer som du som inte läser det han skriver?

Du påstår också att han greppar efter halmstrån när han kritiserar gameplay...hur kan han göra det? Det är ju för bövelen också en högst subjektiv grej? Återigen ska 5h i allra högsta grad räcka för att kunna kritisera det också.

Så fäll in taggarna lite. Du har ju uppenbarligen ett älskvärt och mästerligt spel att lira till helgen baserat på de recensioner jag läst, fokusera på det istället för att en subjektiv åsikt här går emot din egen

Storytelling i DS spelen är väldigt speciell, det betyder inte att det är uselt. Du måste anstränga dig lite och läsa item descriptions t.ex. Systemet är gillat av väldigt många och inte uselt bara för att han tycker det. Du missförstår mig, jag säger inte att han inte får ogilla det, jag säger att allt han inte gillar inte automatiskt är uselt. Det är en väldigt stor skillnad. Jag gillar inte Gameplayet i Championship manager, men skulle aldrig få för mig att säga att det är uselt. Jag bryr mig inte ett dugg om han gillar spelet eller inte, men roligt att du vet hur jag känner. Väldigt manipulativt sätt att kommunicera.

Av BertilBesvärjaren
Skrivet av Zemlan:

Du verkar vara en arg fanboy som inte accepterar att någon kritiserar spel du uppenbarligen gillar. Han är inget troll för att han lägger fram lite kritik.

Sen så, om 5h nu inte räcker för att kritisera storyn...då är berättandet uruselt skulle jag vilja påstå. Efter 5h ska man ha hyfsad koll på storyn oavsett spel. Gäller det filmer är den sedan länge redan slut t.om...Sen kan det ju vara plötsliga vändningar på vägen osv som vänder upp och ned på vissa saker, men den övergripande handlingen ska inte ta över 5h att förmedla...

Så antingen kan du inte acceptera kritiken och greppar efter halmstrån för att kritisera honom eller så kan jag bara konstatera att berättandet måste vara uruselt, rent av under all kritik om 5h på riktigt inte räcker.

Bara ta typ Mass effect, om man lirat det 5h utan att ha någon koll på storyn vore det ju ett dåligt skämt.

För att alla spel måste ha samma storytelling som Mass Effect? Han greppar efter halmstrån i sin kritik, det är därför jag reagerar. Gameplay och story är inte uselt bara för att han inte gillar det. Har inte sagt ett ord om någon legitim kritik i tråden? Men försvara trollet istället för att läsa vad han faktiskt skriver.

Av BertilBesvärjaren
Skrivet av Boredbynoobs:

Jag har begränsat med tid. Om ett spel fortfarande är skräp efter 5 timmar (som alla From Software spel jag har provat hittills) så har jag ingen lust att fortsätta. Men förstår att du tänker annorlunda om du har mycket fritid. Jag tyckte jag hann ganska långt in i spelet på mina 5 timmar, för jag valde att rulla runt på marken som en idiot när fiender ville slå mig, i sann soulsborne-anda. Det räckte för att döda 99% av alla fiender och bossar utan större problem

Du har ingen koll på storyn efter fem timmar. Du ogillar konceptet på spelet och då är det automatiskt uselt och under all kritik? Ogillar du i Mario när du hoppar med huvudet in i en låda som en idiot för att få mynt? Du är ett troll och tillför inget av värde.

Av BertilBesvärjaren
Skrivet av lambdan:

Nja i Bloodborne kan du ha 20 vials på dig och så typ 200 i kistan (tror jag är max). Så om du dör med säg 13 vials kvar, så tar den 7 st från kistan så du har 20 igen när du spawnar, och 193 kvar i kistan.

Tänkte på Souls spelen, räknar inte Sekiro och Bloodborne till dem. I Dark Souls 1-3 så får du alltid fullt i healing flarrorna när du dör eller restar vid en bonfire. Sekiro har också samma system.

Av BertilBesvärjaren
Skrivet av lambdan:

Belönande absolut men rättvist vette tusan... vet inte hur någon kan tycka det var rättvist första gången de gick upp för trappan i Dark Souls och en sten kom nerrullande helt utan förvarning.

Och det är inte att jag har något emot att ett spel är lite svårt ibland.. jag gillar när man spelar ett spel och har bra flyt och sen plötsligt kommer det en boss så man får svettas lite och testa sin build och skills på riktigt och kanske försöka några gånger (typ FF7 Remake på Hard). Men det är ju enkelt där att försöka igen för man laddar bara sin checkpoint (som oftast var just innan bossen). I Souls spelen så måste kanske farma healing items igen, och sen måste man ta sig igen till bossen helst utan att behöva heala på vägen dit.

(Det gillade jag med Bloodborne, vilket jag har klarat ut några ggr: jag kunde fylla kistan med vials och ammo och sen kunde jag försöka igen på bossen några ggr, innan kistan blev tom och jag fick farma lite igen)

Men jo, det uppskattar jag också med Souls spelen: mycket gameplay. Håller på att försöka ta mig igenom RDR2 igen och det är sååå mycket cutscenes, dialoger och animationer som tar 15 sekunder och känns som slowmotion så man blir frustrerade av dem istället när man råkar trycka fel knapp.

Bara Demon Souls och delvis DS2 som har ett system där du farmar healing items.

Av BertilBesvärjaren
Skrivet av Boredbynoobs:

Långa cutscenes är bland det värsta jag vet. Jag tycker t.o.m det är bra att dem har så få cutscenes i souls-spelen. En av anledningarna till att jag ogillar Witcher 3, förutom den dåliga combaten.

Det jag inte gillar med storyn är själva storyn.

Du har ju knappast koll på storyn efter 4-5 timmar. Rätt tydligt att du hatar spelen av någon anledning och bara vill spy galla över dem. Man skulle kunna säga att jag blev uttråkad av en noob när jag läste dina kommentarer.

Av BertilBesvärjaren
Skrivet av matt76:

Oklart vad du åsyftar med sista meningen, men mitt inlägg handlar främst om att det i egentlig mening är omöjligt att direkt avgöra en persons professionella, arbetsmässiga, karaktär utifrån personliga skillnader i filmsmak, oavsett om filmen ifråga är relaterad till arbetsrollen eller inte. I detta fall vet vi att Bioware har anlitat henne utifrån tidigare referenser, vilka uppenbarligen var goda nog.

Om du är rörmockare och sa att du älskar Last Jedi skulle jag inte bry mig mindre, du gör säkert ett väldigt bra jobb ändå. Skulle du lita på en musiker som tycker att Basshunter är den bästa musiken han hört? Hon är även gift med en producent på Bioware, tror det hjälpte henne minst lika mycket som hennes tidigare meriter(vilket är få). Om du tror att den här kommentaren är kvinnohat så kan jag passa på att kasta samma skit på Nicholas Cage, han skulle aldrig blivit känd om hans farbror inte var Francis Ford Coppola.

Av BertilBesvärjaren
Skrivet av Kyraal:

Det var inte meningen att kasta alla under samma buss. Jag förstår att för somliga är det varningstecken när någon gillar TLJ, men det betyder inte att de har något bra att bidra med, och det betyder inte att de kommer skriva om KotOR till TLJ.

Jag tror helt ärligt inte det kommer påverka KotOR speciellt mycket, men vi får väl se när det släpps. Folk verkar ju tycka om storyn i Ratchet and Clank: Rift Apart där hon var med och författade. Tycker bara det är en väldigt tråkig inställning att man inte ska få ha andra åsikter utan att bli ihopklumpad med rasister, misogynister och homofober. Man blev ju inte kallad manshatare när man sa att Uwe Boll inte borde få göra fler filmer baserade på spel.

Av BertilBesvärjaren
Skrivet av matt76:

Lika mycket som ditt inlägg säger om dig i så fall, d.v.s. ingenting. Är väl, för övrigt, rätt barnsligt att basera åsikter, angående en persons karaktär, utifrån smak av film, spel och annan media.

Personen i fråga är en författare, diskussionen är hur väl hon kan göra sitt jobb, är väl väldigt relevant att hennes favoritfilm i serien är fruktansvärt dåligt skriven. Har väl inte sagt något om hennes karaktär? Jag baserar folks smak av media utifrån deras smak av media, ber om ursäkt om det är ett för svårt koncept för dig.

Av BertilBesvärjaren
Skrivet av Kyraal:

Hennes kritiker överdriver våldsamt.

Har suttit en stund och läst genom en del historia kring Sam Maggs. Hennes kommentarer runt Star Wars och kritiken hon får. Visst är hon en feminist och hon uttrycker sig väldigt starkt om sina åsikter, och visst, ibland tycker även jag att hon kanske överdriver lite i sin retorik. Det är något som naturligtvis skrämmer många (verkar mest vara män av det jag kan se, vilket inte är en överraskning, tyvärr) och gör dem osäkra. Kritiken som jag kan läsa verkar grunda sig i det vanliga: män som inte vill bli påtvingade starka kvinnor, män som inte vill ha sina spel "infekterade" med LGBT karaktärer, och generell rädsla för en massa saker de samlat under uttrycket "woke". De vill fly från verkligheten och förlora sig i en fantastisk värld som ska vara helt utan kulturell- och könsbaserad mångfald.

Det är bara fånigt, förlegat, och helt ur tiden. Sam Maggs hatar inter Star Wars, men hon vill göra det bättre och föra det mer in i en modern tidsera. Det handlar inte om att Star Wars ska bli feministpropaganda, utan snarare om att representationen överlag ska vara mer i linje med hur världens befolkning faktiskt är upplagd. Inte bara en minoritet av vita heterosexuella män.

Gör hon ett faktiskt dåligt arbete ska hon så klart inte hyllas för det, men hon måste få en chans att göra något med det först.

Men kan ni snälla sluta skriva sån här smörja? För att vara progressiva och accepterande är ni väldigt snabba på att kasta in alla kritiker under samma etikett. Kön och sexualitet spelar ingen roll, det jag personligen vill ha är välskrivna karaktärer. Har aldrig hört talas om Sam Maggs förut, men om hennes favorit är Last Jedi så säger det väldigt mycket.

Av BertilBesvärjaren
Skrivet av Lemzor:

Samma här! Tycker absolut att det var spelbart och märkte inte heller av extremt mycket buggar. Hoppas på ett riktigt bra Singleplayer DLC, men vette tusan hur deras tänkta multiplayer läge kommer vara.

Trodde de lagt ner multiplayer?

Av BertilBesvärjaren
Skrivet av Grizzok:

Bråkade lite, men fick igenom en bokning av 512gb varianten.
För dom som har problem, jag la själva beställningen 19:01 men beställningen gick inte igenom och fastnade på "working" och låg som pending till 19:20.

Tips är att kolla account details > View purchase history för att se om det är på gång eller ej.

La beställningen 19:01 gick igenom kl 20:11 eller något sånt.

Av BertilBesvärjaren
Skrivet av danskung:

Allt detta är egentligen en subjektiv fråga där jag föredrar "Bladerunner/Cyberpunk" historier före fantasy. Detta gör att jag föredrar Cyberpunk.

Mitt favorit Zelda är tex Twilight Princess, vilket inte är standard direkt.

Dock om man inkluderar DLC till Witcher 3 är det klart bättre, men då har vi inte sätt Cyberpunk dlc

Absolut, men du skrev

"Jag kan meddela att Cyberpunk 2077 är ett bättre spel ifall du som mig hade turen att inte påträffa några större buggar och har en dator för 20k, men så är inte situationen för 85% av de som spelar."

Vilket skapar ett falskt narrativ om varför folk gillar Witcher mer.

Av BertilBesvärjaren
Skrivet av danskung:

Har 100 timmar i Witcher 3. Jag kan meddela att Cyberpunk 2077 är ett bättre spel ifall du som mig hade turen att inte påträffa några större buggar och har en dator för 20k, men så är inte situationen för 85% av de som spelar.

Helt ärligt har jag mer problem med den senaste 1.23 än 1.0 patchen. Detta är första gången jag har upplevt loading problem i världen och de är stora. Har aldrig tidigare haft detta problem förrän 1.23.

Detta är egentligen ett exempel på hur spelet blir sämre för de med bra datorer när man optimerar för gamla konsoler. 1.23 är den sämsta upplevelsen jag haft sen jag började spela spelet. Loading av texturer och reflektioner och lightning ska inte vara ett problem för en nvme ssd, 5800x och rtx 3070. Ändå så lyckas 1.23 med detta.

Har en dator för över 30k, t.o.m. Witcher 1 är betydligt bättre än Cyberpunk.

Av BertilBesvärjaren
Skrivet av Trihxeem:

Och här ser vi anledningen till att den är billigare:
Facebook will start putting ads in Oculus Quest apps

Tråkigt att folk börjar se Facebook som frälsaren och kräver att konkurrenterna ska försöka tävla med deras priser. Oculus blöder pengar för att skapa monopol och folk verkar tro att andra företag bara ska apa efter. Nä, ge mig fler premium headset ala Index så pungar jag hellre ut extra för att slippa Facebook. Hoppas på att PSVR går bra så att vi får lite konkurrens på mjukvarufronten.