Inlägg

Inlägg som Sheepoo har skrivit i forumet
Av Sheepoo

För 10k ska du nog kunna hitta en 3060. Nu är black friday över, orkar du vänta till mellandagarna?

Av Sheepoo

Oavsett laptop kommer du vilja uppgradera om 3-7 år beroende på hur kräsen och hur hård du är mot den. Ju sämre specs desto tidigare vill du nog uppgradera. "Framtidssäkert" är inget ord man kan använda på laptops (och mobiler) utanför Mac världen.

Om pengar inte är en flaskhals så kan du nog sikta på en 3060 för lyxkänsla, annars är datorn du valt väldigt bra för sitt pris.

Av Sheepoo

Det är ett riktigt bra köp, sluta vela över självklara saker. Razer har bra bygg överlag.

Av Sheepoo

Nästa gång kan du gärna få skapa en ny tråd istället för att ockupera en annan. Datorn du länkat tror jag är bäst för priset utifrån speccen. Har dålig koll på allt under 8k för då börjar de flesta tjuva med olika delar för att få ner byggnationspriset. Lenovo har historiskt haft datorer som är enkla att öppna upp och modifiera, men man behöver som alltid ha tålamod.

En 8gb sticka kommer du behöva sätta i inom snar framtid, annars kommer den allmänt upplevas slö. Det finns nedsatta nu under BF, alt kan du köpa begagnade och lämna in om du inte vågar försöka uppgradera själv!

För att få en känsla för hur bra datorn är med olika spel kan du kolla någon youtube video med datorer som har liknande specifikationer.

Av Sheepoo
Av Sheepoo

Hm, den här är nog bättre (om än något dyrare än 10k) för ditt ändamål (fm23 som är mer cpu krävande)
https://www.elgiganten.se/product/gaming/gaming-pc/gaming-lap...

Du får en bättre cpu, större batteri och mer disk (1tb)

Av Sheepoo

Du har rätt! Jag läste bara lite snabbt i produktbeskrivningen och där står det bara vad den klarar av som max...

Av Sheepoo

Du blir inte missnöjd med lenovon.

Missade att denna också sänkts:
https://cdon.se/hemelektronik/asus-15-6-144hz-i5-11400h-16gb-...

Edit: blev lurad av cdons beskrivning. Inte 32gb ram på asus...

Lenovo: högre tdp (130W vs 95W), bättre skärmupplösning
Asus:större batteri (90Wh), väger mindre, kostar 500kr mindre.

Av Sheepoo

Korta svaret, ja.

Lite längre svar:

Just nu finns det endast två till bärbara datorer som matchar priset
1. https://www.inet.se/produkt/1974206/gigabyte-g5-ke-15-6-i5-16...

2.https://www.inet.se/produkt/1973884/msi-gf66-katana-11ue-15-6-i5-16gb-512gb-rtx-3060-144hz-fhd?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=prisjakt

Vs 1. => Lenovo har bättre bildkvalitet, större batteri (gynnsamt om man kör på energisparläge), högre tdp på gpun, muxswitch (inte entydigt bättre när det kommer till lägre upplösningar). 1. Har bättre cpu kraf, två hårddiskplatser och och i vissa modeller möjlighet att frikoppla batteriet.

Vs 2. => Lenovon är bättre på allt. Alt. Att MSI har bättre kylning system, men det går inte att jämföra rättvist då den även har kapat Tdp på 80W.

Av Sheepoo

En laptop håller generellt inte särskilt länge. Om du främst tänkt spela wow så skulle jag säga att 3060 gör jobbet. Cpu beror helt på vad du kommer att göra utöver spelandet. Min åsikt kring skärmar är att det är bättre med en mindre laptop som är portabel och en extern skärm hemma, än att ha en bulkig laptop.

Lycka till med shoppandet, kom ihåg att Lenovo du köpt är riktigt vass, så du behöver inte ha beslutsångest om pengarna inte är ett problem!

Av Sheepoo

Fyi: Din cpu avgör inte hur bra datorn är för gaming.

Det går nog inte att få en laptop med bra ljud. Målet är att få den så tunn som möjligt med så optimerad platshantering som möjligt och det gör det svårt att ha med bra ljud som dessutom inte ska riskera att skada andra komponenter.

Elgiganten "tjuvstartar" som Black Friday ikväll för medlemmar, dra dit om du har tid mellan 19 och 21. Du har ju lite klart för dig vad du tycker är viktigt - vikt, skärm och batteri. Enda jag kan skicka med dig är att välja en med 16gb ram.

Av Sheepoo

Jag skulle nog inte nedgradera från 2060m till 3050m om spelande är i fokus. Cpu skillnaden kan vara en deal breaker om du mest kör cpu krävande uppgifter (och/eller vill ha lite bättre batteritid när du har gpun "avstängd").

Jag tror att laptops med 3060-korten kommer att gå ner mot 8-9000 under Black Friday (ev. Närmre 9000)