Inlägg

Inlägg som Kulturman har skrivit i forumet
Av Kulturman

Såg en annan på tuben som skalat ned och komprimerat med H265 Britney Spears video Toxic så den fick plats på en diskett.

Rätt imponerande att en 3-mins video på 1,44Mb

Av Kulturman

Inget märkvärdigt

Av Kulturman
Skrivet av medbor:

Mitt tips är att titta på MKBHD-videon, han försöker verkligen hitta usecase, men i slutänden är det facetime med avatarer som är bästa funktionen. UX är sådär och stolpigt (måste kolla på exakt det du gör, inte naturligt), begränsningar på det mesta

Det märks att det är en första generationens produkt

Och han försöker verkligen, men hans riktiga känsla skiner igenom

Han såg ju även en annan fördel. Att t ex jobba med datorn i en flygplansstol och uppleva en stor skärm.

Av Kulturman

Nvidia har haft en viss tur, så är det. Först Bitcoin, tror inte Nvidia såg och planerade kryptovalutor flera år innan det skedde utan det bra kom och grafikprocessorer visade sig vara utmärkt för det syftet. Sedan Ai var nog svårt att planera för också. Det är svårt för att veta att 2017 skulle nått smarthuvud skriva ett papper som nästan all Ai baserar sig på idag.

Av Kulturman
Skrivet av mpat:

Jag vet inte varför jag kommer ihåg detta, men… Arthur var PowerPC 750, dvs G3. 604 vet jag inte vad den hette som kodnamn.

Du har rätt.

Av Kulturman

PPC (PowerPC) 604 som gick under kodnamnet ”Arthur” hade ett svärd ingraverat. Svärdet skulle föreställa Kung Arthurs svärd Excalibur.

Av Kulturman

Kul reportage, min kompis fick tag i en Indy utan hårddiskar för den kom ursprungligen från SAAB. Nya SCSSI-diskar och en diskimage och den tuffade på bra, Testade Photoshop på den, det var version 2 eller 3 och troligen den enda version som släpptes till IRIX. Fräna maskiner. Om jag inte minns fel fans Illustrator till den också. Ja det var för drygt 20-år sedan.

Av Kulturman
Skrivet av mans51:

Fortfarande 60 hz för icke pro?

Nä det tror jag inte, redan 12:an hade 120Hz

Av Kulturman
Skrivet av Brandx:

Ännu en iPhone jag inte kommer att köpa

Inte jag heller för min iPhone 12 får hänga med några år till.

Av Kulturman

4 "big" Vortex + 4 "little" Tempest

Av Kulturman

Valde övrigt
Haiku/BeOS men för dagligt bruk, iPadOS/MacOS

Av Kulturman

Safari.

Av Kulturman
Skrivet av weenan:

Gud vad oväntat att batteri och kabel är proprietär. Verkar vara fast kabel i batteriet dessutom.
https://www.apple.com/newsroom/images/media/Apple-WWCD23-Vision-Pro-with-battery-230605_big.jpg.large.jpg

Själva batteripacket skall ha USB-C

Av Kulturman
Skrivet av Knightmare:

Jag lämnade mobilbranchen 2016 men lär fortfarande vara ca 10%-20% av BOM. Display inkl touch var den enskilt största kostnaden i BOM.

/Knight

Vad står BOM för?

Av Kulturman
Skrivet av Yoshman:

Har aldrig använt Apple Lisa, men efter att tittat på videon slås jag av hur mycket Atari måste ha sneglat på detta när de designade deras TOS (eller lär egentligen varit Digital Research som inspirerats då Atari licenserade den grafiska miljön, GEM, från dem).

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ef/3d-calc-desktop.gif

Att många vill ha tillgång till CLI betyder inte att dessa anser att grafisk gränssnitt är en flopp. Skulle säga att de kompletterar varandra och att CLI fortfarande är bästa valet för vissa uppgifter lär om inte annat Microsoft fokus på PowerShell vara en stark indikation på.

Allt icke-trivial som ska göra mer än en gång: CLI är överlägset grafisk miljö.

Innan Apple lanserade OSX tror jag få programmerare hoppade av glädje av att använda en Mac... Det man fick med OSX var ett äkta UNIX-system med en fungerande och väl underhållen grafisk miljö. Samt för företagsvärlden: officiellt stöd för MS Office, är först på nu på senare tid MS Office börjat tappa sin status som "must have" inom hyfsat många områden, dock långt ifrån alla!

Gällande saker man gör sällan: vilket är enklast

1. Komma ihåg vilket program det var som gjorde var (om det nu går 5 år mellan gångerna...), komma ihåg var man gör vad i menyerna etc.

2. Skriva ett skript som gör det man vill göra och checka in det på t.ex. GitHub. Lägga in en README.md med kort beskrivning hur det ska användas.

Sen gällande att Apple vågar ta bort saker: helt sant, de har flera gånger varit först att våga släppa saker på dekis för att helt omfamna det nya.

Men vad man också måste ge Apple är hur mycket de lyckade göra rätt redan på 80-talet sett till design av det moderna grafiska skrivbordet. Apple Lisa är för tidigt, men flytta man sig till System 7 (andra halvan av 1980-talet) tror jag dagens Mac-användare skulle känna sig någorlunda hemma

https://techcrunch.com/wp-content/uploads/2015/10/macwrite.gif?w=700&crop=1
<Uppladdad bildlänk>

Kul att du nämner GEM och TOS. Atari jobbade mycket riktigt med Gary Kildalls Digital recarch när dom tog fram TOS. Man portade helt enkelt DR DOS och GEM till 68k på just 3 Lisor på Digital research

Av Kulturman
Skrivet av star-affinity:

Den dagen finns – jag gör och det funkar!
Men oj, jag är inte du. Och jag kör Windows ibland (för spelande).

Berätta mer.

Av Kulturman

Hur blir det med MagSafe?

Av Kulturman

[quizresult id="547701" key="9C547F4A-B89E-4EA4-9977-3490C2CC752E"]Mitt resultat: 3/10.[/

Jag underpresterade.

Av Kulturman

Svarade att jag inte spelar, men det var inte helt sant. Jag har ett arkadkabinett som kör MAME och kör lite klassiker ibland.

Av Kulturman

Bättre än väntat.