Inlägg

Inlägg som eldaria har skrivit i forumet
Av eldaria

Struntar egentligen i PWA på iOS då jag kör Android. Men en sak som är väldigt smidigt med PWA versioner av appar på datorn är att man kan använda tilläggen i webbläsaren i appen. Exempelvis använder jag Telegram som PWA även om den finns som app. Vilket gör att jag kan använda Google Translate att översätta chattar.

Av eldaria

Jag begärde återbetalning från Steam, jag hade sett fram emot att de skulle släppa spelet och köpte det direkt när det släpptes.
Men det är så o-optimerat det kan bli, jag hann spela typ 20 minuter sen stängde jag ner spelet och bad om en återbetalning.
Spelet frös med jämna mellanrum 10-20 sekunder åt gången, bara man zoomade lite, eller när jag skulle bygga en väg.
Kan inte ens tänka mig hur illa det skulle varar om man fick till en lite större stad.
Och det är inte för att jag har dålig hårdvara, En AMD Ryzen 9 3950X, 32GB RAM, AMD Radeon RX 6800 XT.
På sådan hårdvara borde jag kunna spela en City Builder i 3440x1440 skärmupplösning.

Av eldaria

Hatar nya layouten går inte hitta saker, filtret när man ska söka produkter är värdelöst, butiksinfo saknar listning av vad just den butiken är billigast på, Perfekt när man har ett presentkort och vill hitta vad man vill köpa.

Av eldaria

Har haft Prime nästan sedan det lanserades i Sverige, använder det 99% bara för att få Gratis hemleverans.
Det är typ en av dem enda fördelarna med Prime utanför staterna.
Prime Video har sällan något som inte redan finns på en annan streaming platform.
Och Prime Gaming har inte ofta nått intressant heller.

Det är sällan jag beställt för mindre än 300-400kr, däremot kan det hända att en av sakerna i en beställning har kostat mindre än så.
Att sen Amazon envisas med att dela upp försändelsen ändå är lite galet.
Det är ofta jag har 5-6 saker i min varukorg som alla är Prime, alla säljs och levereras av Amazon, sen får man 4 paket, varav 3 kommer separat en dag, och den sista en dag senare.
Varför kan jag inte välja att samla dem i ett paket och leverera allt samtidigt, min gissning är att det är olika hubbar som har olika saker.

Av eldaria

De flesta har noll koll, och att föreslå Openwrt eller pfSense kommer inte funka om inte du själv vill agera support. Mitt eget nät är pfSense+unifi.
Men när en nyinflyttad granna lade ut på nätet att de inte kunde få igång internet och jag gick dit för att hjälpa. Så hade de kopplat in routern i larmboxen från Verisure, ja det sitter en Ethernet på insidan på den om man tar av locket.
Fibeboxen hade de inte hittat då den satt bakom soffan. Knappast folk som kan sätta upp en pfsense router eller hålla den uppdaterad. Och de kommer inte att betala priset för en sådan router änddå.

Av eldaria

Jag söker sällan på spelets namn utan använder ofta taggar. Det jag saknat är ett sätt att välja flera olika taggar samt exkludera vissa taggar.

Av eldaria

Varmare utluft mindra varmt inne

Konstigt resonemang att när uteluften är varmare så är kylningen sämre?
Med det resonemanget kan man stänga av fläkten eller bara cirkulera luft utifrån, då blir det ju svalt och fint.

Om ufluften är varmare måste det väl snarare betyda att mer värme transporteras ut från systemet.

Av eldaria

Stationära kör Proxmox med GPU passthrough för både En Manjaro (Primär) och en Windows för de få spel som inte lirar direkt i Linux. Plus en massa andra VM's för olika ändamål.

Av eldaria

Inte konstigt att andra plattformar inte lyckas.

Det är väl egentligen inte konstigt att andra plattformar inte lyckas med att konkurrera när deras system inte ens kommer i närheten av Steam.

Det är inte att Steam är världens bästa plattform och är helt felfri. DRM är skit, men det är att den varit bättre på fler punkter än vad de som försökt konkurrera varit.
Det som de flesta andra plattformar har försökt konkurrera med är Pris, och det räcker inte.

Steam har så många saker, men man kan väl säga att för mig personligen är den största att klienten finns på Linux och att de lägger mycket resurser på att få spelen att fungera på flera plattformar.
Sen har Steam workshop gjort det såååååå mycket enklare att hantera moddar, var man annars skulle hitta alla möjliga obskyra sidor och hoppas på att den mod man laddade ner var den nyaste versionen.
Även saker som Steam Link var man kan spela sina spel på TV'n eller en annan dator.
Att man kan ha vänner som sträcker sig över alla spel man kan enkelt se om någon spelar något man vill vara med i. Har även förenklat att starta ett multiplayerspel, när spelet har stöd för att exempelvis begränsa att endast vänner kan gå med i ditt annars öppna spel.
Har även hittat många nya spel genom deras analys av vad man gillar att spela eller vad vänner spelar.

Att sen spel, många gånger är dyrare på Steam, får man leva med. Jag tycker ändå paketet man får med Steam gör att det i många fall är värt det.