Inlägg

Inlägg som Adde_77 har skrivit i forumet
Av Adde_77

Såg att du hade det för 900:- i din tidigare annons som är fortfarande uppe så jag lägger ett bud på 900:-. Är det en USB-C kabel som fattas eller?

Av Adde_77
Skrivet av kaimor:

Jag vet att det inte är samma sak som att logga in på ett system med uppgifter man har fått, ville bara visa hur definitioner kan ställa till det med hur man uppfattar saker. Att hackers använder sig av "social engineering" betyder inte att allt dom gör klassas som "hacking". Du har fortfarande inte hackat dig in någonstans om du har fått inloggningsuppgifterna.

"There's no hacking involved if you just typed in login details that you were given."

Jag kan hålla med om att om företaget själva ger ut admin användarnamn och lösenord till främlingar så är det inte mycke till "Hacking", det lever inte riktigt upp till den bild jag har av en "Hackare".

"There's no hacking involved if you just typed in login details that you were given." Det stämmer, men om det är någon annans inloggings uppgifter som du har snappat upp i någon kod någonstans så är det. Och är ofta hur det går till. Det är det enda sättet att komma in. Om företaget själva inte vill ge ut admin uppgifterna till främlingar, alltså.

Jag tror vi har olika syn på det och kommer inte komma mycke längre än så här.

Av Adde_77
Skrivet av kaimor:

Om du t.ex går in i någons hus/lägenhet med hjälp av en nyckel som du har fått så är det INTE inbrott utan hemfridsbrott eventuellt olovligt intrång.

Enligt våra lagar, ja. Men det har inget med virutella system att göra dock. Att otillåtligen ta sej in i ett data system har inget med fastigheter att göra. Jag gör inte intrång på Googles fastigheter om jag "hackar " mej in i Googles e-post servarar från min dator, även fast dom servarna står i en av Googles fastigheter. Ditt exempel är inte passande.

Av Adde_77
Skrivet av kaimor:

Fast om jag övertygar/övertalar någon att ge mig deras inloggningsuppgifter och sedan använder dom så har jag fortfarande inte hackat deras konto. Jag har endast loggat in utan lov. Olovlig inloggning borde således vara definitionen.

Agree to disagree får vi nog köra känns det som.

Du utger dej att vara någon som du igentligen inte är, det är vad "social engineering" är, något som "Hackare" använder ofta. Men du har rätt i vi kanske ska agree to disagree, jag sökte på vad ordet betyder och på dom 20-30 sidorna jag tittade på så hade dom flesta olka svar på vad en "Hacker" igentligen är, så det är inte bara du o jag som har olika uppfattningar om vad ordet innebär. För mej har det alltid varit någon som är duktig på att otillåtligen komma in i data system genom komma åt någon annans uppgifter, men det behöver inte vara rätt, från vad jag läser nu.

Av Adde_77
Skrivet av kaimor:

Jag går nog på denna definition:

"A hacker is a person skilled in information technology who uses their technical knowledge to achieve a goal or overcome an obstacle, within a computerized system by non-standard means."

"Non-standard means" är alltså inte med hjälp av användarnamn och lösenord. Annars är ju jag en hacker varje gång jag loggar in på någon av mina tjänster...

Det är hur dom kommer över användar namnen och lösenord, som gör dom till en "Hacker". Du är auktoriserad att använda dina användarnamn och lösenord, en hacker är någon som inte är auktoriserad att använda någon annans användar namn och lösenord,"Non-standard means" är hur dom kommer över dom uppgifterna. 99% av alla "computerized system" kräver användarnamn och lösen för att komma in, du kan inte komma in utan dom.

Av Adde_77
Skrivet av kaimor:

Är det bara jag som anser att man INTE är någon hacker om man tar sig in i ett system med hjälp av anändarnamn och lösenord?

Vad är en "Hacker" för dej? Dom flesta intrång som händer är just med användar namn och lösenord som "Hackaren" har kommit över på olika sätt. Eller menar du att en "Hacker" måste klippa och skarva kablar för att vara en "Riktig Hacker"?

Av Adde_77

Håller med @gonace, för 700:- får du inget "framtidssäkert". Men om du måste ha en combo router så skulle jag råda dej till att köpa en Asus där du kan lägga in din egen firmware på, då slipper du slänga den när tillverkaren slutar släppa säkerhet/bug uppdateringar efter 1 år eller 2.

Av Adde_77
Skrivet av osby0479:

Ca 1,5 år, tyvärr fick jag inget kvitto med, dom är lite använda och i närmast nyskick.

Ok. Hmm, jag får fundera på det. Tack för svaret.

Av Adde_77

Hur gamla är lurarna? Kvitto?

Av Adde_77
Nytt bud: 3 300 kr +f
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Adde_77
Skrivet av Bizzro:

Gick ju jävligt fort där 2000, 2001, 2002. Ena året var det 1GHz med P3 Coppermine och Athlon, nästa 2Ghz med Athlon XP och sen tror jag nästan vi skippa 3GHz med Northwood och siktade på 4!

Jo, från P3 och framåt gick det otroligt fort(jämnfört mot tidigare), gränserna slogs innan man ens hann sätta up testbänken nästan.

Av Adde_77
Skrivet av niklas888:

Så enligt dig skulle jag lagt ut den för 1799kr

Nja, jag menade inte dej ang 2 års priset, det var bara ännu ett exempel som man ofta ser säljare göra.

Av Adde_77
Skrivet av ResarXam:

hur funkar den 360 gradder samt tror den funklar för mig som åker långa strcäkor med elspakcyckel då lite guppigt

360 betyder att den har 2 kameror, en på varje sida. Kolla den här vid om du vill veta mer: https://www.youtube.com/watch?v=iokIyHd0fu4

Av Adde_77
Skrivet av Icecrystal:

Varför länka till en återförsäljare som tar långt över alla andra?
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5184666&gclid=CjwKCAjw3...
Du kan få den ny för 800:-

Vanligt sälj "knep", länka till den dyraste platsen så kan du säkert få någon stackare att betala mer än vad en ny i butik kostar. Samma som när folk säljer 2 år gamla saker så skriver man "köpt för xxxx" men den summan var för 2 år sen och inte i närheten av vad den kostar idag.

Av Adde_77
Skrivet av Dunde:

Jo, eller när man klockade skiten ur sitt Shuttle Hot 569 till 83MHz buss, rätt som det var hade man en korrupt HDD när pci-frekvensen blivit lite hög...

En annan drömgräns var ju 1 GHz, en Tualatin-Celeron var min första CPU över "drömgrönsen". Körde den i en socket-moddad Slocket i ett Abit BX6.

Andra höjdare var ju Celeron 300A och blyertsmoddar på AMD.

Överklockning var en helt annan grej för några år sedan.

Tack, känner mej lite yngre igen

Av Adde_77
Skrivet av roosterx:

Jag minns när jag var så glad för 120MHz på min 90MHz Pentium, fast på den tiden var det nästan ingen som gjorde någon överclock.

Jo, jag kommer oxå ihåg min spectra, och min Commandore 64, båda fick jag brottas med farsan för att lattja med. Men det var inte förrens Intel P3-P4 som jag riktigt började få ett PC intresse och försöka pressa ur så mycket som möjligt ur grejorna.

Av Adde_77

Jag kommer ihåg när 3ghz clock gränsen var ett drömmål för oss clockare. Jag är äldre än jag tror.....

Av Adde_77
Skrivet av Adamskii13:

Nu har jag kikat via H2TestW. Kände efter 3h (cirka halvvägs in) att jag måste stänga av, 152GB in. Så här ser resultatet ut, kan någon vänlig själ hjälpa mig tyda svaret? https://imgur.com/a/Ov2tD0j

Jag kommer inte åt imgur bilden, sidan säger att den är överbelastad, men det spelar ingen roll egentligen. Jag skulle nog kasta det, jag är 50/50 på att du kan få det att fungera men varför ta risken att bilder eller vad det nu än är som du har tänkt ha på det försvinner. Men om du bestämmer dej för att spara det så lägg det inte bland andra microSD kort, du kanske kommer ihåg nu vilket microSD som är ok och vilket som inte är ok, men om ett år eller 2 så har du glömt det.

Av Adde_77
Skrivet av xxargs:

kameror brukar inte ha microSD och eftersom värmeavledningen är nära på obefintlig i en microSD till SD-adapter så bör man köra med fullsize-SD i kameror - och att de i regel också ha bättre kontroller i sig än micro-SD för att det fins bättre med plats.

Sant och helt korrekt. Men nu är det inte så och inte riktigt det OP vill ha hjälp med, OP vill veta om deras microSD kort är kast eller spar. Men annars är du 100% korrekt. Sen är det en annan diskussion om SD vs miroSD. Visst, SD är bättre till Kameror men SD är dyrare och du låser dej till kameror och nångra få grejer till, medans ett microSD med en SD adapter går att använda till otroligt mycket mer och är oftast hälften(eller mer) så billigare.

Av Adde_77
Skrivet av xxargs:

TS bör köra ett testprogram för att se om det är fejk-kort eller inte till och börja med

Börja med att läsa högre upp, vi har redan föreslagit det och OP gör det just nu.