Inlägg

Inlägg som Weggie har skrivit i forumet
Av Weggie

Om du menar att du inte kan packa upp filen så skaffa WinRAR, och försök ha lite bättre ordning på bokstäverna är du snäll

Edit: Det är den här filen du ska ha, och den borde du inte ha några problem med att packa upp (borde gå med explorer) och sen göra som jag skrev tidigare

Av Weggie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LARSTOMAS
oj en tårta är det vårt.Jag ska kolla nu tack än en gång.Man ska ej ropa hej förrän man är över bäcken.När jag ska öppna uppdat. då går den ej att öppna och sen kommer jag till window sida och där wiew sen inget mer???????

Va???

Dra ner nyaste bios (1009) lägg in det på en ny formaterad diskett och döp om filen till A8V.ROM. Sätt i disketten i, starta upp, "mata" Alt + F2 under POST. Då startar EZ Flash som flashar om bios till den nya versionen. Resetta CMOS för att inte få bad checksum eller nått sånt. Ställ in biosinställningarna igen. Sådär klart, gjorde det igår kväll.

Av Weggie

du kan ju alltid använda m0n0wall, lika lätt som vanlig router men 1000ggr bättre!

Av Weggie

Re: Re: Ny hårdvara, installera om windows?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av lajnold
Ja, du kan koppla in den i en annan dator och kopiera filerna därifrån. Men det borde inte behövas. Det borde räcka med att du installerar om Windows utan att formatera några partitioner.

Hur går det till, måste jag inte formatera om jag installerar om? Är alla program som jag installerat kvar då eller?

Av Weggie

Ny hårdvara, installera om windows?

Tjena, har skaffat nytt moderkort, processor och minne och nu bootar inte windows. Det kommer upp välj Felsäkert m.m. och vad jag än väljer så startar burken om sig.

Om jag nu måste formatera och installera om windows, kan jag på nått sätt plocka ut lite filer först. Kan jag koppla hårddisken till en annan burk och lägga över filerna så?

Tacksam för svar!

Av Weggie

http://buggy.no-ip.com/#Processor,%A0AMD
Är väll inte så mycket skillnad?

Av Weggie

Du kanske kan köra servrarna på olika portar och forwarda dom olika portarna rätt. Du kan ju inte köra två olika servrar på samma ip och samma port.

Av Weggie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr.Squize
hur stor chans är det att någon ddos pingar mig då?

Edit: Kan man lägga up en cs server utan att markera den?

Om jag vore du skulle jag stänga av det där direkt, för det första ger en router ett naturligt skydd mot portscans eftersom den bara öppnar portar som du själv har ställt in. Sen är risken att nån ska dos:a (http://susning.nu/susning.fcgi?action=browse&id=DoS&oldid=Den...) dig är minimal. Kör en mjukvaru brandvägg på datorerna bara så e d lungt, tex sygate personal firewall. Pröva att köra cs-servern både med funktionerna på och av så vet du.

Av Weggie

Re: Aktivera AGP på moderkortet och en till fråga

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Datornissen
Efter att ha kört Everest Home Edition (www.lavalys.com) så får jag följande varning:

Moderkortet, Chipset

Problem och förslag

Problem: AGP är avaktiverat. Detta kan ge sämre prestanda.

Hur aktiverar jag AGP på moderkortet om detta kan innebära sämre prestanda med den inställning som jag har nu?

Jag har också följande fundering när jag såg på mitt RAM-minne.

Där står det följande:

Moderkort, SPD
Modulhastighet PC 2700 (166 Mhz)

Detta låter ju väldigt lite i dagens mått. Burken är köpt för ungefär ett år sedan. Om jag skulle investera ett PC3200 minne på 400 Mhz, skulle jag kunna få mitt minne lite snabbare än det jag har idag?

Min datorspecifikaton:

Moderkort: MSI MS-6785
CPU: Intel Pentium 4HT, 2800 MHz (14 x 200)
Minne: 512 MB DDR RAM
Windows XP

Tacksam för svar!

Förstår inte hur AGP kan vara avaktiverat, möjligtvis att AGP går på x4 när det är ett x8 kort, vilket vad jag har hört inte spelar så stor roll. Sen får du kolla vilka minnen ditt moderkort klarar. Du kan ju klocka minne, cpu och grafikkort om du vill. Har ingen erfarenhet av minnes eller cpu klockning. Men det finns många andra här som har det. Grafikkortet kan du klocka med tex PowerStrip

Edit: http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&postid=5111095...

Av Weggie

han har väll ändå inte tänkt köra dubbla graffekort. då skiter d väll detsamma om ati inte kan köra sli eller hur?

Av Weggie

Har har du några test, har inte prövat nått av dom dock.
http://ftp.sweclockers.com/index.php?action=list&dir=Felsökni...

Av Weggie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sachankara
OpenBSD är säkerhetsinriktat och FreeBSD är inriktat på, ja jag vet inte vad, lite allt möjligt är i alla fall mitt intryck. Är säkerhet viktigast så är det OpenBSD som gäller, men om det ska vara lite enklare att få igång så satsa på FreeBSD...

Ok, känns som att det får bli FreeBSD då.

Om jag vill ha den som filserver, vilken är då den bästa lösningen? Jag vill lägga över det mesta av mina filmer m.m. på servern. Om jag då vill kolla på en film som ligger på servern är det bäst att lägga över den på datorn eller kan jag köra den direkt från servern med NFS eller något annat system?

Av Weggie

Hårddisken trasig!? Varför?

Jag har en gammal dator som jag på senaste tiden använt en del som router, då har jag inte använt hårddisken (m0n0wall) utan kopplat ur den, men låtit den sitta kvar för att jag inte kunde skruva ur alla skruvar. Jag haft datorn liggande så att hårddisken har "stått" vertikalt dom senaste månaderna.

Nu när jag vill koppla in hårddisken igen så ger den bara ett litet "riitch" och bios hittar den inte. Första gången jag prövade den så "stog" den vertikalt och satt bara fast med 2 av 4 skruvar. Den är ju inte helt död, utan ger infrån sig ett litet ljud. Finns det något jag kan göra eller är den slut? Kan det ha något med att den "stått" eller att jag startade den med bara 2 skruvar som gjort att den har gått sönder?

Av Weggie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hamman
Det är två olika operativsystem som bygger på BSD unix. Du kan läsa mer om dem på http://www.freebsd.org/ och http://www.openbsd.org/.
Om du ska konfigurera allting själv så får du vara beredd på lite jobb. Om du bara läser dokumentationerna ska det nog gå bra. Annars finns ju forumet

Vad är fördelarna och nackdelarna med OpenBSD och FreeBSD?

Av Weggie

Vad är det för skillnad mellan FreeBSD och OpenBSD?

Av Weggie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FLAGEL
Går gör det ju helt klart. Men precis som med allt annat i världen av Unix-lika OS så blir det en massa pill och man måste vara beredd att läsa en jävla massa dokumentaion innan man kommer någonstans.

Jo visst kan du få ett GUI genom att använda dig av X, och sen går det att fjärrstyra också.

Läs lite om principerna runt X här:
http://susning.nu/X_Window_System

Låter jobbigt med massa manualer, jag känner att jag blir lost när jag läser installationsguiden på freebsd.se. Finns det tjyssta X-servrar till windows eller hur fungerar det om jag ska fjärrstyra från en windowsburk?

Edit: Läser handboken nu, känns som att jag kommer att förstå det här till slut. Jag får återkomma när jag läst lite fler docs. Hur är det med om man installerar ny hårdvara tex en till hårddisk är det lätt att mounta den då?

Av Weggie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FLAGEL
FreeBSD (vilket för övrigt m0n0wall bygger på) kanske? I mitt tycke verkar det vara det självklara valet för samtliga ändamål du räknar upp, dessutom finns det massor med dokumentaion till det. Annars om du föredrar GNU/Linux kanske Debian eller Slackware är av intresse?

http://www.freebsd.org

Lycka till!

Ok, jag föredrar inte någonting eftersom jag inte har prövat någonting Men kan jag köra t.ex. dc-klient och bittorent-klient på servern då och fjärrstyra den över lanet? Samtidigt som jag kör alla andra grejer? Jag vill ha traffic-shaping också eftersom jag har 24/1. Är FreeBSD grafiskt som typ windows eller är det som att köra dos?

Av Weggie

Om moderkortet inte är ATX så kan väll inte OS'n stänga ner burken? Bara en tanke...

Av Weggie

Vad passar bäst för mig? Vill routa, men även andra saker

Hej, har använt m0n0wall som router men känner att jag skulle vilja ha lite mer grejer på servern än en router-dist. Skulle vilja kunna ha ftp, dchub, spel-servrar, vpn m.m.

Tanken är att servern inte bara ska jobba med att routa utan även sköta andra saker. Jag hade tänkt mig att lägga alla ftp'er, dchubbar m.m. på insidan i lanet och sen låta mina polare komma in genom VPN. Är det möjligt att ge alla olika användar-konton och spärra kontona till vissa ip-adresser eller nät? Skulle vilja ha lite koll på att dom inte ger ut kontona hur som helst. Finns det bra loggar och övervakning också?

Skulle jag på nått sätt kunna köra en dc-klient på servern och fjärrstyra den från lanet?

Ursäkta alla frågor, ska tillägga att jag har inte hållt på med nått annat än windows.

Om någon insatt kan svara på mina frågor vore det toppen, svårt att veta vilket operativsystem som är bäst för mig när man inte har så mycket koll.

Av Weggie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av negative
Your Internet port 139 does not appear to exist!
One or more ports on this system are operating in FULL STEALTH MODE! Standard Internet behavior requires port connection attempts to be answered with a success or refusal response. Therefore, only an attempt to connect to a nonexistent computer results in no response of either kind. But YOUR computer has DELIBERATELY CHOSEN NOT TO RESPOND (that's very cool!) which represents advanced computer and port stealthing capabilities. A machine configured in this fashion is well hardened to Internet NetBIOS attack and intrusion.
Unable to connect with NetBIOS to your computer.
All attempts to get any information from your computer have FAILED. (This is very uncommon for a Windows networking-based PC.) Relative to vulnerabilities from Windows networking, this computer appears to be VERY SECURE since it is NOT exposing ANY of its internal NetBIOS networking protocol over the Internet.

Så är säger den om min dator som inte har brandvägg men är lite confad. Klarar också nortons säkerhetstest utan brandvägg. Har inte haft några virus på 3 år.

Du sitter antagligen bakom router, en router ger faktiskt ett helt ok skydd bara den när det gäller inkommande "attacker" från virus och liknande