Inlägg

Inlägg som pr0z har skrivit i forumet
Av pr0z

Hade tydligen korrupta sektorer på min disk. Så ska nu testa att formatera om disken efter jag sparat ner allt via timemachine. Det är troligen detta som är orsaken!

Av pr0z

Seg uppstart efter installation av paralells och bootcamp

Tjenare,

Har en MB Pro 15 Sandy Bridge. Vid ren installation är uppstartstiden inget problem, allt flyter på som det skall.
Men efter det att jag installerat parallels och bootcamp så har min uppstartstid av OSX ökat med 5 minuter, när Appleloggan presenteras dyker det upp en "progressbar" som tar i runda slängar 5 minuter. Grymt störande.

Någon mer med samma problem?

Av pr0z

Det är så härligt att det alltid är lika SKÖN hets mellan pc-entusiaster och mac-entusiaster. Det borde väl inte vara så svårt att förstå att marknaden räcker till för båda delar, och troligen för bra mycket mer också. Det är efterfrågan och priset som reglerar marknaden, har alltid varit och lär så alltid förbli.

Jag hade MAC - för 4 år sedan, bytte bort den för att jag inte stod ut med skiten. Först nu har jag återigen skaffat mig en Apple produkt och kan bara hålla med om att den är JÄVLIGT DYR, men jag tycker faktiskt att den är värd det. Därmed inte sagt att jag står för alla Apples principer och marknadsfilosofier, men faktum är den känns prisvärd.

Och får er som bryr sig om TOPIC som jag faktiskt kom hit för att reflektera kring, kan jag bara säga att jag inte har några värmeproblem. Hade inte innan uppdateringen heller, men tempen har definitivt stabiliserat sig vid drift av ATI-kretsen. Har en MB PRO 15'' Enkla modellen, köpt i USA.

Av pr0z

Tack för svaret, köper den imorgon och hoppas kunna låsa upp den.

Av pr0z

Tack för era svar.

Jo på tal om Athlonen jag beställt vet jag att den inte går att låsa upp därför är jag i valet å kvalet om ja ska lämna tillbaka den för att köpa en Phenom X2 555 för att försöka låsa upp. Vad tycker ni värt?

Av pr0z

Har i dagsläget beställt en Athlon X2 255 3GHZ AM3 som jag får imorgon, servern kraschade och behövde något nytt och billigt.

Men kanske kan vara värt 300kr extra för en Phenom 555? Vad är sannolikheten att det funkar? 50/50?

Av pr0z

ASUS M4A78LT-M LE 760G - ACC - Låsa upp kärnor?

Hej,

Vet någon om mobot: ASUS M4A78LT-M LE 760G -> https://www.dustinhome.se/pd_5010364671.aspx har ACC och klarar av att låsa upp kärnor?

MVH
Alexander

Av pr0z

Hemmaserver / Mediacenter

Godkväll,

Har just nu köpt en liten dator som skall fungera som media center / hemmaserver.

Athlon X2 3GHz AM3, 4gig ram mm.

Kommer användas som/med:
MySQL
Apache
FTP-Server
Central lagringsenhet i hemmet.
Media center (Kommer stå bredvid TVN, uptime 24/7)
Remote desktop av något slag.

Då jag studerar har jag full tillgång till alla Microsofts operativsystem via MSDNAA. Här även satt upp ett gäng fedora webbservrar sedan innan.

Sitter även på en laptop med Windows 7 som kommer arbeta mot webbservern på denna dator för att använda den som central utveklingsmiljö.

Hur hade ni valt att lägga upp OS konfen? Kan ju köra flera OS också via virtualisering? Kör i dagsläget win 2008 serv r2.

Av pr0z

DELL E6510 och DELL E6410

Hej,

Skall skaffa ny arbetsdator och budget är runt 20k inkl docka.

Jobbar med webb och programmering och har funderat tillräckligt. Jag har klämt på 14 tummare och 15.6 tummarna i butik och kan fortfarande inte bestämma mig.

Datorn kommer dockas väl på plats till en 24'' samt tb och mus därav dockkravet.

DELL LATITUDE E6410 CI7 2.8 8GB/500 3100M 14.1" W7P - Senaste versionen av Latitude serien med Core i7 processor & grafik från Nvidia - Produktinformation
DELL LATITUDE E6510 CI7 2.66 4GB/320 3100M 15.6" XPP/W7P - Kraftfull dator i företagsklass med Core i7, Nvidia grafik & högupplöst skärm - Produktinformation

Har väl i princip bestämt mig för någon av ovanstående, tycker ni?
Någon som varit i samma sits som mig?

Av pr0z

Bärbar för att ersätta stationär

Hej allesammans.

Är inne i köpdjungeln nu, igen.

I dagsläget har jag både en laptop och en stationär. Nämligen en Acer 1810TZ - 11.6'', samt en stationär historia med E8400 Core2Duo, 4Gb ram osv.

Tanken är att köpa en snabbare laptop, lämpligen runt 13 tum med dockningsmöjlighet och istället sälja både den stationära och laptopen.

Hur står sig en Core I5 gentemot min tidigare E8400? Tanken är ju som sagt att laptopen skall bli den enda datorn i hushållet som jag dockar med skärn, tb, mus.

Av pr0z

Sitter nu med en 11.6 tums acer aspire 1810TZ (införskaffades mest som studiedator) vilken har 1366x768 som känns rätt lagom. Så antar att 1600x900 hade varit optimalt på en 13.3.

Men man får väl vänta lite till så ska väl de också sjunka i pris.

Av pr0z

13.3 med högupplöst skärm.

Tjao,

Är på jakt efter en 13.3 med högre upplösning än 1366x768, idag verkar de tyvärr vara svindyra.

Jag arbetar med webb och är i behov av stor arbetsyta.

Eller finns det undantag?

Av pr0z

Nätverksproblem, hårdvarufel, mjukvarufel?

Jag har precis installerat en server med win 2008 på. Jag har dragit både el och nätverkskabel till en garderob där den skall stå och brumma så länge den orkar.

Nätverkskabeln verifierade jag att den fungerade med min laptop. När jag nu kopplar in min server på samma kabel erhåller den ett DHCP ip from min DIR-615 och man kan tro att allt borde fungera MEN när man sedan försöker pinga servern intern får jag "Destination Host Unreachable". Väl på servern så står det att den erhållit samma DHCP IP som i routern men att man inte har internet access. Det går inte heller att pinga något på nätverket.

Servern fungerar med en annan CAT5E-kabel precis som min laptop.

Det är dock omotiverade att dra om en 25meters kabel.

Vad tror ni?

Av pr0z

VNC till Android?!

Nyfiken på detta, finns det möjlighet till att VNCa en PC via mobilen och även strömma över ljudet? Isf är ju spotify premium rätt meningslöst om man bara har det av anledningen för en klient i din mobil.

Av pr0z

Okej misstänkte det, för via den för jag DD.

Tack för svaret.

Av pr0z

Lyfter tråden lite

Har någon fått digitalt ljud över hdmi att fungera?

Dvs digitalt ljud via hdmi till tvn, och från tvns optiska utgång vidare till receivern för att få ut Dolby Digital och DTS.

Det skall ju vara HDMI 1.3 och tekniken skall ju stödja just detta..

Tacksam för hjälp,.

Av pr0z

Någon som vet om mac os x fungerar på en 1810tz? är mest orolig för om grafikkortet stöds eller ej?

EDIT: Hittade lite trådar om detta och det verkar inte finnas någon bra lösning vad gäller grafikkortet. För vänta och se vad som dyker upp.

Av pr0z

Hejsan kära sweclockare!

Hur upplever ni datorn i Adobe Photoshop och Adobe Dreamweaver?

Datorn känns precis helt rätt, det enda jag är lite rädd för är att man kommer tycka skärmen är för liten efter någon månad, men å andra sidan är upplösningen grym.

Hur är processorn jämförelsevis med C2D 2.0 som jag hade i min fd Macbook?

Av pr0z
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sean.wiklund
pr0z, jag kör med 2-giggaren från Sandisk (Clip). Är riktigt nöjd med vad den gör. Den är lätt, grymt plastig men å andra sidan så väger den verkligen ingenting, är liten och lätt så man kan löpträna med den enkelt utan att känna att man har något störande med sig. Tycker att Sandisks modeller ovan är betydligt bättre än Creative Zen Stone och OJ vad pissigt ljud det är med en sån liten högtalare. Förstår inte varför man ens bemödar sig med att stoppa i högtalare i så små prylar. Helt stört puckat i min mening. Lägg hellre utrymmet på ett bättre batteri eller något annat som gör spelaren bättre.

Så, ska du träna så rekommenderar jag:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=224452

PS: mitt batteri laddar inte ur, som en av snubbarna i omdömet skriver, längst ner. Min fungerar utmärkt och mer än 1 GB behöver man inte när man tränar. Det är trots allt typ 166 låtar om man räknar med att en låt skulle vara typ 6 GB (en 192 kbps låt som är i snitt 4 minuter lång). 166 låtar blir då 11 timmars konstant musik. Det räcker långt, på en löp- eller träningsrunda med låtarna satta på repeat.

EDIT: Jag har 1 GB. I mitt exempel ovan på länken så har du 2 GB. Det blir alltså 22 timmar. Borde räcka...

Tackar för svaret. Jag har faktiskt haft en Sansa Clip 2GB, men råkade givetvis tappa bort den

Clas Ohlsson har 2 och 4 GB modellerna så det får bli att åka dit. 2GB räcker gott och väl. Håller helt med.

Av pr0z

Lånar tråden lite.

Är ute efter en bra budget lirare som skall användas när jag gymmar, cyklar och springer.

Sandisk Sansa Clip 4GB
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=303821

Sandisk Sansa Clip 2GB
http://www.dustinhome.se/pd_5010115980.aspx

CREATIVE ZEN STONE PLUS 4GB W/SPKEAKER SVART
http://www.dustinhome.se/pd_5010200209.aspx

Hur är ljudkvaliten mellan sandisken å creativen?
Andra för och nackdelar mer än att creativen är 100kr billigare i 4gb utförande.

Vad ska man köpa?