Inlägg

Inlägg som multiplayer har skrivit i forumet
Av multiplayer

Tack för ett bra svar

Skrivet av serafim:

Håller helt med @Gustav-P. Han skrev och formulerade väldigt bra det jag ville säga. Har varit i din situation ett par gånger men alltid undvikit att prata med den jag känt starkt för eftersom jag har ett fantastiskt äktenskap jag inte vill förstöra. Har varit gifta i mer än 30 år nu. Har alltid aktat mig för att visa om jag känt förälskelse för någon annan. Är det möjligt att älska flera personer samtidigt? Javisst, men se till att vårda den relation du har. Att avslöja för arbetskamraten hur du känner kan öppna avgrunder. Bättre då att inte förstå om det verkar som om arbetskamraten flirtar.
Jag fick en gång frågan av en arbetskamrat om jag var dum i huvudet och inte märkte att en annan arbetskamrat var intresserad av mig och svaret var: "Ibland är det bra att vara dum i huvudet!" med andemeningen att visst hade jag märkt det men ville inte ställa till det. Båda gångerna har det liksom ebbat ut av sig själv och jag har bevarat mitt fina äktenskap intakt.

Tack för klok text. Jag försöker verkligen att ha ett vänskapligt sätt. Egentligen vet jag att det är en omöjlighet på så vis att båda är gifta och har flera barn och jag ser verkligen inte att det är möjligt att lämna ett äktenskap jag mått så bra i. Men pandemiåren har helt klart gjort att åren hemma med väldigt mycket tid hemma tillsammans gjort att det inte varit så mycket spännande och oväntat som hänt. Plötsligt kommer en person in i mitt liv som jag verkligen klickar med på ett vis som inte hänt annat än med min partner. Och jag trodde verkligen aldrig det skulle ske. Det är verkligen en gåva oavsett vad som händer i framtiden att ha mött denna person.

Av multiplayer

Tack för dina synpunkter

Skrivet av Gustav-P:

<Personliga åsikter och tankar>
Håll tyst och lev i stunden med dina känslor.

Jag upplever att det finns väldigt få människor som är pragmatiska och tillräckligt kapabla att kunna ta en sådan diskussion och låta den vara för vad den är.
Om du inte faktiskt vill vänstra utan bara vill fördjupa vänskapen (vill du vänstra så tycker jag också att du ska låta bli, du gav ditt ord om tvåsamhet iom att du gifte dig, att bryta ditt ord är det värsta du kan göra).

Jag förstår önska om att få en vän som du känner kemi för och som du gärna vill ha en djupare vänskap med, men låt det komma fram av sig självt.

Att berätta eller konfrontera den andra personen med detta är inte rätt i detta läge.
Varför tycker jag det - jo, för att du inte själv är säker på att det är rätt väg framåt. Hade du kännt något från den andra personen om att det fanns en grund för en djupare vänskap så hade du redan upplevt det.

Vad det handlar om är att du måste vara ärlig med dig själv. Det löfte du gav när du gifte dig måste du hålla, tills du inte längre kan leva i relationen och då bör du skiljas. Men du är *är inte där* utan vad du säger är att du är lyckligt gift.

Alltså är känslorna något utöver som du har för din arbetskamrat och jag tycker inte att du ska agera på dem.
Låt dom utvecklas, låt dig vara i dem utan att du agerar varken för eller emot.

Mina tankar kring detta handlar inte om religion utan mer om personlig heder och det ord du har givit till din partner i äktenskapet.

Jag hoppas att du ändå kan var lycklig, att känna för en annan människa som du gör tror jag är en gåva - men det kan inte bli mer än vänskap så länge du är gift.

Ja jag har nog landat i att leva med känslorna utan att säga något och att det är oerhört positivt att tycka om en annan person. Men egot söker bekräftelse egentligen och det är första gången som gift detta händer. Skulle gärna veta vad arbetskamraten tycker om mig och jag anar att det finns en ömsesidig attraktion. Men det tar även mycket tankar. Försöker verkligen uppskatta relationen med arbetskamraten som en vänskaplig relation. Vi har mycket roligt och mår bra i varandras sällskap. Men jag upplever att det finns underliggande flört som är ömsesidig och det är både jobbigt och trevligt. Men ja, jag bör inte berätta.

Av multiplayer

Känner mig lite galen. Är lyckligt gift men upplever en stark kemi med arbetskamrat. Snart gått ett år och vi jobbar som tur är inte så ofta på jobbet. Men jag undrar om det vore värt att prata med arbetskamraten för det vore på sätt och vis fint att berätta ”tycker väldigt mycket om dig som människa och är överväldigad av det då jag känner mig lyckligt gift”. Men kanske bäst att inget säga… kanske blir ännu värre att hantera det samarbete på jobbet som vi har. Men någonstans vore det även fint att berätta. Funderar på att ventilera med psykolog för att hitta en bra strategi. Några tankar? Aldrig varit otrogen (och vill heller inte hamna där) och är i ett förhållande sedan drygt 20 år.