Inlägg

Inlägg som Waste har skrivit i forumet
Av Waste
Skrivet av Henry Rollins II:

Så den är slut redan? Det hände ju aldrig nåt? Vilken bummer.

Känns som att dom har spelat in "Säsong 2" redan. Dom har delat första säsongen i två delar för mer och längre publicitet och högre intäkter som resultat.

Av Waste
Skrivet av r80x:

Du vet mycket väl att det inte var så jag menade. Mitt argument är att man kränker en hel nations integritet med lagändring efter lagändring och det är inte för att jaga pedofiler och bombare, det är på grund av politik och pengar.

Men valid argument, alla som inte håller med om att man ska slänga ut invånarnas integritet ut ur fönstret stödjer barnporr, eller?

Dalsch verkar ha fullt förtroende för polisen och dess lagar dem upprätthåller. Är ju oftast så att dem som inte har någon erfarenhet eller egen problematik uttalar sig starkast i frågor som inte rör dem själva.

Det har blivit så vanligt att acceptera och ge bort sin frihet att människor blint stödjer det mer än ifrågasätter dess problematik. Vill vi ha en total polisstat utan personlig integritet och frihet? Det är dit vi är på väg, sakta men säkert. Fler poliser, bruna skjortor och stöveltramp nästa steg?

Av Waste
Skrivet av DasIch:

Snälla sluta. Nu börjar det bli riktigt pinsamt.

Frågan handlar om huruvida polisen ska få ut listor på abonnenter som delat IP-adress, för stöd i polisens brottsutredning. Det är varken övervakning eller särskilt känslig information. Det är normalt jävla utredningarbete.

Du förstår alltså inte att kriminella nätverk kommer kringgå detta och som resultat skapa problem för den ovetande okunniga Svensson? Resultatet blir att privata personer utan tidigare kopplingar till kriminella nätverk blir måltavlor då en ostraffad värd per automatik inte har ögonen på sig.

Av Waste

Gestapo Gestapo! Verkar som dom inte vill att individen ska ha någon personlig integritet och frihet kvar. Lagstiftningen skapar mer problem än den löser då lagstiftarna inte förstår hur teknologin i sig fungerar i praktiken. Lagar ska upprätthålla ordning och skydda individen, inte stampa på precis alla för att möjligt fånga en möjlig lagbrytare.

Av Waste

Känns som dom gör samma misstag som med Windows RT. Tvingar in användarna i ett ekosystem ingen bett om eller vill använda. Ge tillbaka valfrihet till användarna. Ett UI designat för touch hör inte hemma i desktop miljö.

Tycker det bara gått utför sen Win7. Inte konstigt att Linux får fler och fler användare.

Av Waste
Skrivet av Mizzarrogh:

Jo, så är det ju, dock anser jag att droger som tex Amfetamin och Morfin, mm bör ha någon form av kontroll, eller i allafall transparens.
Röka är ju en sak, men tyngre droger bör användas med förstånd.

Tyvärr hjälper inte CBO eller THC preparat i mitt fall, (dock använder jag inte droger nu, bara om det inte finns någon annan hjälp över huvud taget mot det jag har medicinska problem med och det är på sådan nivå att varken jobb eller vardag fungerar. Tyvärr existerar inga mirakelmedel när man verkligen behöver dem... ).

Jag tror du har mycket mer att läsa och lära inom ämnet. Blir lite fel att bara kalla Cannabis för "röka" när det har överlägset bäst effekt av att intas oralt. Cannabis är en gröda och borde behandlas därefter. Okunskapen inom sjukvården kommer av att det tog nästan 60 år innan ECS systemet blev erkänt och utbildat till läkarstudenter. Jag pratar år 1995, det är väldigt sent för att börja lära ut om ett väldigt omfattande immunregulerande system som just Cannabinoidsystemet är.

Sen har vi upp på det den trångsynta enkelspåriga propagandan och drogpolitik i detta avlånga land. Men jag förstår också helt var problematiken ligger! Det tar väldigt lång tid att gå in sig på just Cannabis. Tar lång tid innan bieffekterna försvinner (även om dom är försvinnande milda med 50/50 THC/CBD). Att bli berusad/hög är en bieffekt. Sen är det svårt för läkemedelsgiganterna att tjäna optimalt med pengar när folk istället kan hålla sig friska och behandla sig själva med kosten.

Av Waste
Skrivet av exroz:

Fråga läkaren om hon inte kan få pröva Gabapentin eller Pregabalin(obs pregab. är svårt att sluta med). Dessa två läkemedel är specifikt för nervsmärta.

Jag har haft ett helvete med mina två diskbråck i halsryggen. Det började 2014 och orsakar problem än idag. Diskbråcken har läkt men mitt nervsystem signalerar fortfarande smärta. Kan ha ett helt normalt liv idag tack vare Gabapentin, utan medicinen återkommer smärtorna och det är bara en tidsfråga innan jag blir deprimerad igen. När mina smärtor var som kraftigast så fungerade dock gabapentin bara halvbra.

Lycka till.

Hoppas det går bra för dig. Problemet med Gabapentin och pregabalin är att båda är väldigt beroendeframkallande och är molekyler som skiljer sig kraftigt från något kroppen själv kan producera. Men visst fungerar det, men frågan är hur länge? Har haft min skära del att göra med sjukvården i Sverige och provat väldigt många olika läkemedel. Om du går psykofarmaka vägen så råder jag dig att rotera dina preparat (om du inte redan gör det?, du nämnde både gaba och pregabalin).

När jag åt opiater mot smärta och andra läkemedel roterade jag mellan fyra olika preparat (citodon, tramadol, oxynorm samt oxycontin). Samma gäller även för gabapentin och pregabalin, problemet är att dom har väldigt stark korstolerans. Är ett rent helvete att gå av just pregabalin, det är inget jag vill göra om.

Av Waste
Skrivet av julle711:

@aragon: Tjena igen! chattade med DELL kundservice och han skrev det att om det hade varit kabeln så hade ingen knapp alls funkat, några andra tips?

Mannen på kundservice har bevisligen inte jobbat med reparationer av Bärbara/Laptops. Har bytt tangentbord, skärmar och moderkort på bärbara maskiner. Det är ett väldigt vanligt problem att några knappar slutar fungera men det är ofta ledningsbanorna som är dåliga som sitter innan kabeln. Användare är duktiga på att spilla kaffe....

Brukar bli att man får köpa nytt tangentbord.

Av Waste
Skrivet av Mizzarrogh:

Läste reklamen för det nu, nu såg jag vad du menar, man forskar väl fortfarande på det såvitt jag vet, svårt att säga då man ännu inte vet i detalj hur det påverkar kroppen, men enligt Danskarna skall det fungera för en del saker.

Borde väl vara hyfsat jämförbart med röka, men utan THC då följaktligen om man får tro deras egen reklam...
Såvitt jag förstått är den oljan laglig att använda.

Inte en aning om man kan få medicinsk dispens för riktigt röka i Sverige, men i Holland har jag för mig att man kan det i vissa fall.

Sverige måste följa EU lagstiftningen först och främst. Ett godkänt läkemedel utskrivet av legitimerad läkare från annat EU land där preparatet är tillåten ger dig laglig rätt att använda Cannabis och andra preparat som läkemedel. 30 gram i månaden är var gränsen ligger för egenimport.

Förhoppningsvis hinner Sverige ifatt resten av världen och slutar bryta mot grundläggande mänskliga rättigheter. Rätten att röra dig fritt och äta mat och grödor så länge du inte skadar annan eller annans egendom. Skadeverkan man borde jobba för att minska.

Av Waste

Det man fort glömmer är hur stor mörkertalet är på hur många som är smittade. I statistiken syns bara dom värsta fallen som blir dokumenterade. Det har gått för kort tid för att gemene man ska kunna tolka statistiken på ett vettigt sett.

Folk visar verkligen färg i såna här situationer. Man bunkrar mat utan att tänka längre än dit näsan räcker. Enligt mig skapar det bara en okontrollerad situation med otrygghet och stora problem i de logistiska leden. Agera inte ut ifrån rädsla utan tänkt logiskt och låt bildat folk ta beslut om hur vi ska agera och vad som skal göras.

Av Waste
Skrivet av Dredd:

Ryssland sitter på vaccin, jo men visst sörru.

Om du följt det tidigare Corona viruset Sars så framställdes vaccinet i Ryssland. Just nu samarbetar Ryssland och Kina för att ta fram ett nytt vaccin för "Corona19".

https://www.telesurenglish.net/news/china-tests-russian-vaccine-to-combat-new-coronavirus-20200204-0005.html

Av Waste
Skrivet av Dredd:

Så du menar att det här är påhittat så att marknaderna ska tanka, och vi får en ny ekonomisk kris, så att vissa få ska kunna tjäna pengar? Det är ju folie hatt på om något.

Påhittat är det inte. Uppblåst upp till skyarna är det däremot. Hur många är det som har nära och kära som blivit drabbade av antingen galna kosjukan, sars eller svininfluensa? Man vet sedan tidigare hur man behandlar Corona virus då Sars är samma gren av virus. Ryssland sitter på vaccin, där pratas det ingenting om Coronaviruset i media.

Kolla på siffror och statistik och skapa er en uppfattning utifrån det istället för att spegla populärmedia som tjänar pengar på folks rädsla och okunskap.

Av Waste

Foliehatt på när rädslan säljer bättre än något annat. Ingen som har tålamod att göra lite eget arbete och faktiskt jämföra siffror mot vanliga sjukdomar som influensa? Att blint spegla medias desinformation är något som ligger i tiden.

Försök skapa er egen verklighet istället för att sitta och skrika som ett vilset barn i mörkret. Följ inte medias hysteri, i princip allt i denna värld är skapat för att generera pengar. Då inser man fort att allt är korrupt i alla led av sin egen natur. Ekonomisk tillväxt kommer alltid gå före sanningen i ett monetaristiskt system, skapa er egen.

Av Waste

Hur långt har du felsökt? Testat en sticka RAM i samtliga slots? Har du dubbelkollat kompabilitet med RAM och ditt moderkort? Om du har annan burk eller vet hur man tjuvkopplar ett nätaggregat kan du testa och se om det startar. Måste börja i någon ände. Bäst är att först kontrollera strömtillförsel och hur långt det går. CPU+mobo+RAM i ett av slotsen. Utgå alltid från det när du börjar felsöka.

Underlättar att ha en donator som du kan testa del för del i.

Av Waste

"Parallellkopplade chassifläktar" ska det stå i artikeln. Detta borde ni få till!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Waste

i5 750 köpt i 2011. Tuffar fortfarande på i 2.66 @ 4.2 ghz. Blir Ryzen och AM4 när det uppgraderas.

Av Waste

Saknar Wasa bryggeri julmust. Ända som smakar som riktig must imo!

Av Waste

Jobbat som IT konsult i 9 år. Utbildar mig nu till CNC operatör. Blivit att man fortfarande ordnar IT relaterade problem på jobbet. Sen blir man ju less på billiga dåliga genvägar och lösningar när man jobbat med förbättringsarbete i alla år.

Kommer nog inte gå tillbaka till IT branschen men ska aldrig säga aldrig heller! Mår alldeles för bra av att jobba med händerna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Waste
Skrivet av Zautos:

Jag har en gtx 1080 och försökte instalera drivrutinen 441.20. innan hade jag 391.35

Jag får de här error medelandena när jag startar datorn.
https://imgur.com/a/7DYZdXr

Går det att starta datorn från en annan hådisk och instalera om drivrutinen eller något liknande för att få det att fungera. Vill inte installera om hela windows om jag kan slippa det

Vad har du testat göra? Borde väl inte vara några problem att boota upp i felsäkert läge?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Waste
Skrivet av LundgrenM:

Tack för ditt svar. Jag ska göra det

Kolla att inställningar för Power Management är inställt korrekt för "Gaming" i bios.
Här har du en länk: https://www.thomas-krenn.com/en/wiki/Disable_CPU_Power_Saving_Management_in_BIOS