Inlägg

Inlägg som Wesslan1 har skrivit i forumet
Av Wesslan1
Skrivet av Markusas:

Tror precis som dig dessvärre, att strömfaserna inte har någon betydelse och att det är chippet eller eventuellt Nvidias BIOS som är bromsklossen.

Ja lite nyfiken är man då jag läste i asus review att det var gpu boost 3.0 och strömförsörjningen som satte stopp. Men det kortet nådde hela 1974 MHz som värst i 4K vilket är markant höjning. Dock var höjningen olika beroende på pressen på kortet.

Av Wesslan1
Skrivet av Mocka:

Webbis är ju så jäkla sega med att ta in kort, herregud.
Skiter nog i MSI om de ska vara så dyra och kör på Aorus som ni andra, dock känns deras kyllösning lite underlig men den kanske är bra?

Håller med, vart är gigabyte och datum??

Av Wesslan1
Skrivet av Cameltotem:

+2 mer powerphases+högre factory OC+Ryktas om binnade chip

Blir spännande med Zotac som har +4 mer powerphases (16 + 2) + kanske satsar på högsta OC

Av Wesslan1
Skrivet av LH474:

den gick även om asus strix kortet som är några hundra lappar dyrare.

Räknade inte med Asus då den var långsammare än båda

Av Wesslan1
Skrivet av LH474:

Grabbar! specs för AORUS GeForce GTX 1080 Ti Xtreme är nu ute Ser ut som ett riktigt vasst kort!

http://www.aorus.com/product-detail.php?p=170&t=17&t2=&t3=

Ja såg precis specs på nordic hardware. Jäkligt lovande!!! Gick om Inno3D GeForce GTX 1080 Ti iChill X3 på både GPU och minne

Av Wesslan1

Intressant att de plötsligt säljer samsung SSD superbilligt som inte är realistiskt pris. Några som vill ha pengar i fickan och försvinna??

Av Wesslan1
Skrivet av lauen:

Ni som pratar om MSI korten? Vilket är det specifikt ni väntar på? Jag såg någon bild i tråden på ett riktigt fint snuskigt kort med två fläktar (något jag verkligen vill ha på mitt 1080ti) är det det kortet folk väntar på?

För MSI founders kortet som finns nu är inte det roligaste av alla kort att lägga pengarna på va?

Skickades från m.sweclockers.com

Toppmodellen heter MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X OC

Av Wesslan1

Nu saknas bara specifikationer på dessa kort sen kan man välja och vraka

Gigabyte GTX 1080 Ti AORUS Xtreme
(Pågång till komplett så får se om de också droppar in nästa vecka som Asus och då kommer specs)

Inno3D GeForce GTX 1080 Ti iChill X4 AIR BOSS
(X3 toppar ligan än så länge i hastighet på papper så fattar inte varför dessa specs dröjer)

Zotac GeForce GTX 1080 Ti AMP Extreme
(Har ökad power phases mot alla övriga, 16x2 så blir intressant hur mycket de kan pusha kortet. Runt 14 april ska det släppas tydligen)

Av Wesslan1

Ja köptarmen jobbar högtryck men skallen försöker hålla emot rationellt. Vilket kort blir tystast och svalast och snabbast, det vill JAG ha, gärna bra pris och tidigt april som senast.

Flesta kommer kosta ungefär lika mycket. Är Zotac än en gång snabbast men kommer sist till marknaden och kommer bara Komplett sälja dem? Kommer Gigabyte chocka med kylning och ljud som med sitt grymma Auros 1080? Kommer MSI prissätta sig extra bra denna gång mot Asus osv

Enda jag vet hittills är att Asus verkar först ut, men dyrast och inte snabbast. Inno3D GeForce GTX 1080 Ti iChill X3 är redan speccad bättre på gpu och minne.

Av Wesslan1

Man undrar om asus har nån deal med nvidia då de inte bara släppt specs utan först ut på marknaden till premiumpris medans andra inte ens fått/vågat släppt sina specifikationer. Man undrar va som stod i NDA.

Hoppas på en mängd recensioner nästa vecka, åtminstone fler av Asus men även Gigabyte kanske. Sweclockers kanske kommer över en bunt kort, vore trevligt och se lite jämförelser.

Gigabyte Aorus 1080 Ti för 8500 kr på Proshop verkar mycket trevligt pris. 2-3 dagars leveranstid (ETA eget lager 2017-03-27) Ser nu att det är icke Xtreme versionen men de kostar samma. Är det bara extratillbehören som skiljer måntro, VRlink osv? Dock inget datum på Xtreme ännu.

Av Wesslan1

Blir riktigt spännande med de första riktiga jämförande testerna. Mycket intresserad av asus, zotac, gigabyte och msi. Alla har varit bra på sina saker vid olika tillfällen, gigabyte tystast 1080, zotac snabbast osv.

Gillar inte asus överpris på Ti och är Gigabyte lika bra som de var på sina 1080 så lär de vara klart bra/bättre alternativ till asus om inte bara billigare.

Sen är ju zotac ofta hyffsat billiga med men dåligt utbud på svenska marknaden. Mest komplett som kört dem men mitt 980 AMP Extreme har varit grymt förutom den irriterande fläktljudet vid idle som de nu verkar ha fixat (det fanns på 1080 med om jag inte missminner mig) Däremot tror jag det var guru3D som visade värmekamera på deras extreme och ser ut som de dragit det lite väl högt ibland, kortet typ glödde i mitten

MSI hade Z modell på 1080 som var bäst men nu tar de bort den och bara gör en X modell som topp. Den skiljer sig mot alla andra att den bara har två större fläktar vilket borde borga för tyst men samtidigt har jag svårt att se att ett kort kan bli tystare än gigabytes arous 1080 men vi vet ju inte vad som händer med Ti när allt dras upp...

Av Wesslan1

@WeyoX: Slut på första vågen tydligen, nu 92 st i andra med datum obekräftat 5 april.

Av Wesslan1

@WeyoX: Ah sorry trodde jag såg siffran vid lanseringen. Galet att 100 st blåser så snabbt för det priset.

Av Wesslan1

@Cameltotem: 14 april för Zotac på någon svensk butik alltså? Trevligt i så fall.

Av Wesslan1

@Genx031: Varför vill du ha ett sånt över Zotac 1080 Ti AMP Extreme som alla länder får? Inte sett några specifikationer på PFG.

Av Wesslan1

Jäklar, kompletts Asus 1080 Ti Rog OC kort är snart alla 56st borta med preliminär leverans 29:e. Folk är villiga att betala Samtidigt skumt att knappt någon bokar Gigabytes värstingkort som kostar 700 kr mindre men som förvisso inte fått datum än.

Undra när "riktiga" NDA från Nvidia släpper och alla får lansera sina modeller? Asus ska ju redan komma 28/29 mars som är om en knapp vecka. Just nu verkar det vara lite vilda västern när några inte ens är lanserade till Asuskortet som fått en riktig recension på "en" sida dock bara.

Av Wesslan1

@cubeR: Garanterat högre klockning och möjligen bättre kylare. Vet inte hur bra Aorus varit tidigare men denna ser nice och redan 700 kr billigare än asus.

Av Wesslan1

Nosat upp hittills. Inte tagit med "sämre" versioner om de finns Sugen på Asus eller Zotac men pris och datum får avgöra valet så inväntar mer info om Zotac just nu.

Zotac GeForce GTX 1080 Ti AMP Extreme , £810
Asus GeForce GTX 1080 Ti ROG STRIX OC , 9500 kr i flesta butiker (Påväg, från 28 mars enligt Proshop)
Inno3D GeForce GTX 1080 Ti iChill X3 (bättre klockning än asus både gpu och minne enligt test men inte lika tyst och svalt)
Inno3D GeForce GTX 1080 Ti iChill X4 AIR BOSS , £800
MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X OC , £800 (available mid-April)
EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 GAMING
Gigabyte GTX 1080 Ti AORUS Extrem (Xtreme Edition) , 8800 kr komplett, 99st påväg
Colorful GTX 1080 Ti iGame

Av Wesslan1

@Beatnutz: japp EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 GAMING är pågång nu i april skulle jag gissa.

Av Wesslan1

Har du ställt PS4an på att bara skicka ut dolby digital i ljudinställningarna, alltså ticka ur alla andra? Detta vet jag behövs för Astros lurar för att få korrekt surround.