Inlägg

Inlägg som HOTDOG2004 har skrivit i forumet
Av HOTDOG2004

hinner inte boota från cd innan den stänger ner. Då rök chansen till ominstallation av win.

Är det att lämna in datorn som återstår då kanske... *suck*

Av HOTDOG2004

testade det du sa kriistoffer, fungerade inte, fortsätter bara att starta om.

Att installera om win har jag inte försökt, ska testa. Betvivlar dock att datorn ska börja läsa från cd innan den stänger av och startar om..

Återkommer..

Av HOTDOG2004

bumpar min tråd lite då jag ännu inte lyckats hitta lösningen till trolig boot loop. Tacksam för hjälp

/hotdog

Av HOTDOG2004

är det någon som kan hitta info om boot loop till amilo xi 1554 med Vista är jag tacksam för hjälp, har sökt en hel del men hittar ingen guide. Många har problem i samband med olika installationer, mycket handlar om XP och många av tipsen handlar om att komma in i BIOS. Jag har pepprat F8 tangenten vid boot men eftersom datorn slår av efter ca 3 sekunder så hinner jag inte in i BIOS.

tacksam för länktips eller instruktioner.

Av HOTDOG2004

ska söka och se om jag hittar nått. kommer i nuläget inte någonstanns (BIOS etc) innan den bootar om

återkommer

Av HOTDOG2004

jag följde rekommenderad länk GIGABYTE Guide - Gigabyte - Motherboards-Memory

vad anser du att jag ska göra då? har du tips på instruktioner som passar laptops?

Av HOTDOG2004

tack för tipset! har genom att hålla powerknappen nedtryckt lyckat få datorn att sluta reboota utan att göra den strömlös. Efter det så kopplatde jag bort strömen enligt instruktionerna nedan:

...to break a 'boot-loop' (assuming it's not hardware induced - bad RAM, PSU, or 'thermal cycling'), try the following:

•hold the front panel power switch depressed until it finally quits trying to restart;
•switch off the power supply - or, if no switch, unplug it;
•depress the front panel power switch for twenty seconds more;
•jumper, or (carefully) short the RST_CMOS pins momentarily;
•unplug all USB devices, except keyboard and rodent;
•PSU switch back on;
•power up - first thing, enter the BIOS and do the "Load Optimized";
•<F10> to save and exit;
hopefully - good to go!

Frågan är nu vad punkt 4 innebär. Jag känner mig osäker där. kan någon hjälpa mig igenom?

Av HOTDOG2004

ser ut som att jag måste lämna in datorn på lagning. Fläkten står fortfarande stilla och jag hittar inga uppenbara glappkontakter. Frågan är nu vad jag ska räkna med att det kostar att lämna in och fixa den? Som ni ser i länken så kostar ju CPU-fläkten runt 700 kr (om man inte kan köpa endast själva fläkten??). Jag har ingen erfarenhet av att lämna in, har ni, i så fall vad ska man räkna med på ett ungefär? Även om datorn just blev 3 år så ser jag det ev. som rätt beslut att ändå laga den istället för att kasta.

Om man tittar på priserna på motsvarande komponenter idag? Hur skulle ni resonera i detta fråga? Bör då även tilläggaas att batteriet är helt kass i denna dator men att vi har 2 laptops i familjen och den som nu är trasig har blivit en lite mer stationär laptop vid köksön hemma. Men då det är en 17" så är den ju redan lite halvstationär. Om jag ska köpa ny dator med motsvarande processor-grafikkraft, ram och HD-storlek, vad tror ni att jag får ge då?

Av HOTDOG2004

så här ser fläkten ut. OM man måste byta den, är det då hela skiten man byter eller byter man endast själva fläkten? skulle ju bli ganska mycket billigare...

CPU cooler / fan / heat sink for Amilo Xi 1554 - Samsung Notebook Ersatzteil Shop

Av HOTDOG2004

när jag har nätsladden i så blinkar batterilampan orange när batteriet är oladdat och lampan blir sedan grön när batteriet är fullt. Så långt ser ju allt ut som vanligt. När jag trycker på startknappen så gör datorn som den brukar vid en uppstart, fast bara under några sekunder innan den tvärt slår av (och bootar om igen, och igen och igen och igen...) Alla lampor lyser som vanligt och det kommer ett dovt ljud med två korta toner typ doudou och sedan slår den av. Jag tror inte att det är ett bios-ljud utan mer maskinellt (kan ha helt fel)

Hur utesluter jag glappkontakt måste jag skruva bort hela CPU´n eller. Jag ser inte tydligt villken kabel som strömförsörjer fläkten?

Finns det någon möjlighet att lösas problemet genom att ta ur bios-batteriet eller är problem i bios för långsökt i detta skede? Jag kan väldigt lite om att återuppta tidigare BIOS inställningar osv så jag undvuker ju detta om det inte är nödvändigt.

Vilka troliga orsaker kan detta ha tror ni?

/HOTDOG

Av HOTDOG2004

datorn startar om hela tiden, ca 3 sek efter start, hjälp

hej på er

har en Fujitsu siemens amilo xi 1554 som helt plötsligt inte startar längre, har fungerat hur bra som helst fram tills igår. När jag startar så slår datorn ner efter bara några sekunder, den startar om och startar om ända tills jag drar ur batteri och nätsladd. (detta kanske beror på att inställningen i BIOS är att starta om vid systemfel etc.?) Hur som helst så öppnade jag datorn och konstaterade genast att fläkten inte starta samtidigt som datorn, den ska väl dra igång i samma ögonblick som jag trycker på "power" ?? Jag ser inte vart fläkten kopplar på moderkortet så jag vet inte säkert om det är glappkontakt eller om fläkten är död. Om ens fläkten är död (vet ju inte riktigt i vilket skede fläkten normalt går igång, om det är 5-10 sekunder efter start så har den ju bara inte hunnit starta innan min dator dör och startar om)

Är det någon här som vet vad jag bör göra nu för att lösa detta. Finns det chans/risk att det är bios som ballat ur och på nått sätt satt fläktstyrning ur spel eller är lätt att konstatera hårdvarufel?

Kanske lite förvirrad beskrivning här men ställ gärna följdfrågor så ska jag göra allt jag kan för att besvara dessa.

/HOTDOG

Av HOTDOG2004

hjälp med zyksel W-lan egenskaper

jag har en oskyddad anslutning för att jag helt enkelt inte vet hur jag ska säkra upp den. Skulle vilja att obehöriga ej kunde komma åt mitt nätverk.

Under säkerhetstyp står det idag "ingen autentisering" jag kan även välja "delad" WPA2-personal", WPA-persoal, "enterprice" "802.1x" Problemet är att jag inte vet hur jag ska hantera dessa inställninar. Kan någon hjälpa mig med detta?

kryptering står också ¨på "ingen" och det finns ett till alternativ där som heter "WEP" vad det nu är??

Av HOTDOG2004

han öppnade datorn och dammade av osv, sedan startade datorn. Vi får väl se om problemet håller sig borta annars ska jag tipsa om det du säger här. Tack

Av HOTDOG2004

svart skärm och tjuuuut vit boot! Fel?

som rubriken lyder så har en kompis fått ett konstigt fel på sin dator (efter att hans 8-årige son spelat spel som hängt sig och därefter felaktigt stängt av datorn. Detta är vad grabben säger iaf)

När man bootar datorn kommer ett kort textmeddelande upp med nån logga. Detta meddelande (som jag inte vet vad det är) är nått som brukar komma inledningsvis vid boot men efter det så blir skärmen svart och datorn ger i från sig pipande långa toner. Vad kan vara fel och hur börjar man felsöka. booten kommer ju inte så långt att man kan nå felsäkert läge eller liknande.

glad för snabb hjälp

/HOTDOG

Av HOTDOG2004

det blev en compaq 615 för 3990 på phonehouse i eskilstuna, skönt att slippa beställa och vänta (och ännu skönare om den går sönder och man kan lämna in hos återförsäljaren)

Har inte hunnit utvärdera den ännu, men svarar gärna på frågor om den inom kort.

tack för hjälpen!!

/HOTDOG

Av HOTDOG2004

ok, motivering? (säger inte emor, vill bara höra hur du tänker)

Finns andra alternativ förutom dem jag drog fram här?

Av HOTDOG2004
Av HOTDOG2004

hjälp hitta billig laptop

hej allesammen

jag har under längre tid varit helt off på datorområdet, vet inte riktigt vad som gäller längre avseende pris och prestanda. Därför vore jag extremt tacksam om ni kunde ge mig bra alternativ på billig laptop som ska fungera som komplement till min nuvarande lappis. Vi behöver en till i familjen för att inte kö ska uppstå och det viktiga då är att den ska fungera för surf och ha en bra batteritid. tror att 15" är ganska rimligt, inte större iaf.

SOm sagt tacksam om ni vet hur man enklast får tag på bästa alternativ för detta användningsområde. Är det idé att bygga ihop nått på zepto eller dell, ska man bara knalla in på elgiganten, onoff etc och ta den billigaste lappisen för ca 4 papp, helt enkelt; hur gör jag?

Av HOTDOG2004

hjälp välja dator

hej har kikat lite på dator till svörföräldrarna och skulle vilja ha några bra tips på en billig och prisvärd laptop. De kommer att använda den till enklare grejer som att surfa och bildhantering. Visa blir nog Operativ så jag vill nog att det ska vara 2Gb i ram. Tala gärna om ifall i vet något om nedanstående datorer, tipsa gärna även om andra datorer. Jag bedömer det inte som nödvändigt att lägga mer än ca 6000:-

http://www.elgiganten.se/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-...

http://www.elgiganten.se/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-...

http://www.expert.se/Product/Product.aspx?id=1440789

Av HOTDOG2004

hur stänger man enklast av och på blåtanden?