Inlägg

Inlägg som Magnetikk har skrivit i forumet
Av Magnetikk

Finns ju övergångar du kan löda ihop till USB men paralellporten duger väl bra?

Jag är intresserad av en 320x240 om du vill sälja eller berätta vart du köpte din?

EDIT:
Har för övrigt lött ihop två st. LCDer redan och fått lite kunskap i ämnet och jag ser ingen anledning till att dendär displayen inte skulle funka Tror den funkar bra med LCD-Hype även om den inte stödjs som standard så finns det nog drivers för den oxå!
Har en alfanumrerisk 20x4 och en grafisk 128x64

Av Magnetikk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MOrKiz
Både Europieska och framförallt amerikanska biltillverkar har det svårt redan.. japanska bilar (toyota) har tagit stora andelar och fortsätter växa, framförallt pga att de är mycket mer bränslesnåla.

Magnetikk: 3l motor? Hur jävla dyrt blir inte det i längden.. nog dax att skaffa billigare

Visst den drar mer liter per 100km än vad små bilar med 1,3liters motor gör.
MEN! man måste ju räkna leenden per liter oxå och då piskar min 3liters maskin skiten ur småbilarna
Då e det värt dom kronorna!

Av Magnetikk

Det kommer aldrig något gott utan något ont!
Fördelarna är ju uppenbara men jag tycker man ska ägna en tanke åt alla mindre företag som kanske inte har råd att utveckla alternativa metoder att handskas med problemen.
Det känns som om det alltid är så drastiska metoder som tas till mot teknikindustrin (vilket självklart är bra i många fall men inte i alla!). Varför anpassas inte samma strikta linjer mot exempelvis bilindustrin? Nu har vi ju alternativa bränslen! Varför ska vi fortfarande köra på bensin då?! Om vi nu inom EU ska vara så värna om miljön?!
Och misstolka mig inte, jag är inte alls någon miljö-hippie-greenpeaceaktivist! Jag kör en bensindriven bil med 3liters motor och tänker påtok för sällan på miljön tyvärr, men jag tycker att man borde kunna hoppa på större miljöbovar! Denhär lagen kommer att slå hårdast emot dom små tillverkarna och det tycker jag, och säkert iallafall någon mer, är synd!

Av Magnetikk

Det första som slog mig och kanske det viktigaste är följande:
Överklockningsmöjligheterna idag är ungefär lika stora som för 5 år sen. Grovt räknat. Men en procent av prestandan då var ju ofantligt mycket mer!! Idag har vi så pass bra hårdvara att en procent inte ger så mycket som det gjorde på den tiden. Dessutom är ju hårdvaran billigare överlag.
Då kan man offra den prestandan på en tystare dator! Och en oklockad (alltså inte överklockad för att vara ordagrann) idag behöver ju rätt kraftig kylning om man jämnför med en Celeron 300MHz som va en populär processor att klocka förr.. Den kunde man ju köra helt passivt oklockad och gick utan problem upp i nära 500MHz med bara en bättre fläns och fläkt på!
Om man ska göra samma sak idag så behövs det ju minst ett bra vattenkylningssystem! Anledningen är ju ganska uppenbar..
Det är min teori iallafall

EDIT: Bygger på min teori lite:
För fem år sen va det ju mer eller mindre standard att det kraschade lite då och då. Oavsett om man klockat sin prolle eller inte. Nu för tiden blir man ju riktigt förvånad när saker och ting kraschar! Det som orsakar en krash idag är ofta till följd av för hård klockning, förr va det mer mjukvaruproblem.. Så en överklockad dator som inte va riktigt stabil förr i tiden kraschade ju inte märkbart mycket oftare än en oklockad, vilket är fallet idag!

Intressant ämne att diskutera iallafall...

Av Magnetikk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aprat
Varför använder nästan ingen på swec photobucket.com eller imageshack.com?
Helt gratis och deras servrar är aldrig nere.

Det är möjligt men silentwhisper är ju bra mycket snabbare för oss här i norden

Av Magnetikk

Jag kan säkert svänga förbi och fråga där efter någon specifik skiva och sen skicka den med posten om det är något du verkligen vill ha! Annars brukar adet finnas en del på Tradera.com oxå!

Lyca till och fortsätt stampa

EDIT:
Har fått precis samma kommentar om vattenkylning som dig av en Lanbeundrare! hehe

Av Magnetikk

Prova milkyway records som ligger i anslutning med saturn return i stockholm, vet att dom ska ha en hemsida, vet dock inte adressen!

Har ett skivtips oxå:
Twisted System - The Dealers

Grymt bra skiva! =D

Av Magnetikk

Jag har beställt ifrån honom två gånger och alltid fått grejerna riktigt snabbt! Svarar hyggligt fort på mailen oxå! Det som brukar ta längst tid är överföringen av pengar och posten :/

Av Magnetikk

Jag personligen köpte först en 4x20 från fractronics (vit/blå)
Tröttnade rätt snabbt på att man är så begränsad i och med att den är alfa numrerisk så jag köpte en grafisk 128x64 pixels från samma ställe! Den är klockren! Och som Ultima säger så är det faktiskt inte så svårt att löda dom själv! se det som en kul utmaning lixom... Och displayerna tål en hel del stryk om man skulle råka löda fel OSV.

Av Magnetikk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TrIzZ
Jag har precis samma problem dock med en Microsoft SideWinder Wheel (USB) och jag har inte heller hittat någon lösning på problemet.
Säg till om du hittar en lösning.
Hoppas de löser det tills fullversionen kommer ut, Dvs väldigt snart

Trizz

Eventuell lösning på problemet med ratt

"Mappa" så många grejer du kan i spelet med ratten.. Sen avslutar du spelet precis som vanligt, starta igen och mappa dom som e kvar.. funkade för mig..
Annars kan man överkalibrera någon axel genom att röra den till hälften bara när man kör kalibreringen som ligger under "Spelenheter" i kontrollpanelen. Försök därefter mappa igen..

Mappa Betyder alltså att konfigurera knapparna..

En gång när jag startade spelet så gick det inte att styra med ratten.. då fick jag starta om spelet så funkade det igen.. verkar vara lite buggigt med ratt =/

Och jag saknar många inställningar som att ställa in sensitivity på ratten (Men det går att ställa in för styrningen "In game") och mängden Feedback! Båda dessa grejer gick att ställa in i NFSU1 & 2!
I övrigt verkar ju spelet vara hur schysst som helst! Skönt att slippa köra mellan precis varje race!

Av Magnetikk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kappy
Har du valt att konfigurera RATT kontrollerna istället för KEYBOARD kontrollerna?

jag gjorde det felet, och det var något störigt >_<

Ja, självklart valde jag ratten innan jag började konfiga!
Läste på EAs forum att någon hade ett liknande problem, killen hade dock inte fått något svar sen den 17:e...

Av Magnetikk

Har varit och köpt spelet nu på morgonen och va riktigt laddad då jag älskar NFS serien. Men redan när jag skulle börja configa kontrollerna vart det fel!

Jag kör med en Microsoft SideWinder Forcefeedback Wheel (USB)
Problemet är att NFS inte reagerar på bromsen när man ska ställa in kontrollerna.. Men pedalen funkar att använda i menyerna och är även rätt kalibrerad!!! =/

Någon som har några förslag eller råkat ut för samma sak?

Av Magnetikk

mitt bidrag blir hela monkeyisland serien och Mafia!

Av Magnetikk

Köp en hålsåg man sätter på en borrmaskin! Finns paket som inte är så dyra så får du från 40-120mm typ för 50kr.. kolla på rusta eller clas ohlson!

Av Magnetikk

Det beror ju mycket på vad du använder för lysdioder och vad du matar dom med! Kolla så dom får tillräckligt hög spänning och att källan klarar av strömmen som dom drar!

Av Magnetikk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mornn
Skulle den iden fungera måtro, köpa en peltier från kina (dvs den andra tråden) och sedan fixa iordning en bra cpufläkt som kyler peltiern och peltiern kyler vattnet eller är jag alldeles för optimistisk angående en cpufläkts förmåga att kyla en peltier?

Du lägger ju peltiern mellan processorn och vattenblocket.. varför ska du blanda in CPUfläktar?

Av Magnetikk

www.kylning.com

NorthQ 400W med 120mm fläkt.. är riktigt nöjd med det agget!

Av Magnetikk

scombei: Använd Google eller sök i forumet!

Din idé är inte helt ute och cycklar... eller jo! hehe... Peltiern som sitter i kylskåpet kan användas mycket bättre! Sök, och du skall finna!

Av Magnetikk

UPDATE

Jag har bestämt mig för att pröva att koppla in den i vilket fall eftersom det inte är så himla svårt att löda och testa lite på signalen...
Men det skulle vara till väldigt stor hjälp om någon kunde fixa värdena på strömförsörjningen.. Vilka spänningar dom olika kablarna matas med!

Det är 6st. kablar.
Grön, gul, orange, röd, brun och svart..

Någon kanske har en gammal compaq armada hemma dom kan skruva upp och mäta i? Det är inte så svårt som man kan tro, bara man har tillgång till en multimeter!
Mät då gärna sladdarna var för sig mot jord så man kan utgå ifrån den potentialen sen!

Tack på förhand! //Magnetikk
PS. självklart kommer bygget att läggas upp med mycke bilder och utförliga beskrivningar om det lyckas! Säkert mer än jag som tänkt på dethär och gammla laptops är ju inte så svåra att få tag i! .DS.

Av Magnetikk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av L0rden
Det går såklart att göra det. Men vad jag har hört har ingen lyckats, men många försökt.

Kolla det jag skrev i EDIT 2.

Verkar som om dom inte har samma interface riktigt.. tråkigt