Inlägg

Inlägg som Mr. Nobby har skrivit i forumet
Av Mr. Nobby
Skrivet av pi:

Dune 2: Efter all hype och hyllningar så blev jag rejält besviken. Märkligt tempo, ibland långsam och stundtals så skyndade den förbi vissa partier i berättelsen. Inget större engagemang i karaktärerna. 5/10. Jag gillade ettan betydligt mer.

Jag fick samma känsla när jag såg Dune 2. Ettan var mycket bättre. De flesta verkar dock inte tycka så om man ska tro IMDB. Part 1 får 8,0 i betyg och part 2 får 8,7.

Av Mr. Nobby

The Gentlemen - serien. Såg filmen för några år sedan och tyckte att den var bra, så började titta på serien nu. Riktigt bra! Rekommenderas varmt. Såg igenom 8 avsnitt i snabb takt. Någon som vet om det planeras en ny säsong?

Av Mr. Nobby

Fargo säsong 5. Blev faktiskt positivt överraskad då säsong 4 lämnade mycket att önska. Når inte upp till höjderna från de två första säsongerna, men det är det få serier som gör.

Av Mr. Nobby

Såg IFK Göteborg mot Nordic United och vad ska jag säga. Detta kommer att bli en tung säsong! Får verkligen hoppas att de lyckas spela ihop laget bättre inför starten av allsvenskan.

Av Mr. Nobby

Det intressanta är att ingen tror att just deras yrke kommer att försvinna. Det märks tydligt här på Swec där ingen senior konsult inom IT tror att dennes jobb kommer att försvinna. Tror att det blir inom IT som den största förändringen kommer att ske. Många har höga löner inom IT och därmed finns det mycket pengar att spara på permittera personal och dessutom har det anställts väldigt mycket personer post covid.

Tror själv att det är lågavlönade kvinnodominerade yrken inom vård och omsorg som kommer att vara relativt säkra.

Av Mr. Nobby

Är nog sist med att spela God of War Ragnarök. Riktigt trevligt spel. Måste dock säga att det var väl långt. Jag spelade nästan bara main quest och det tog mig omkring 35 timmar. Med tanke på att jag spelar 30-40 minuter på kvällen så tog det låååång tid innan jag blev färdig.

Av Mr. Nobby

Pirat

Av Mr. Nobby
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag använder Fondo, Savr och Avanza och då fondplacering där det är som billigast.
Har prövat på Levler och det är ok men jag valde bort detta till förmån av de andra leverantörerna.
Upplever att både Fondo och Savr saknar billiga global/Sverige indexfonder så de ligger hos Avanza.

Jag tycker du ska titta lite mer på Fondo:s utbud. Jag är kund där och har Skandia Global Exponering A för en avgift om 0,14 %. För en billig svensk indexfond har jag PLUS Allabolag Sverige Index för en avgift om 0,15 %. Detta är billigare än Avanza!

Av Mr. Nobby
Skrivet av Ronnie60:

Skulle säga följande. Smartklockor, kompaktkameror och chromebooks.

Använder min chromebook dagligen. Ett av mina bättre köp. Smidig, bra batteritid och fungerar till det jag använder till den, d v s surf och webbaserade tjänster såsom google docs.

Min smartwatch från Garmin är jag nog ännu mer nöjd med. Jag springer och då ger den mig trevlig information som gör att jag kan förbättra min löpning samt motivera mig att springa mer. Utöver detta är det trevligt att få notiser på klockan så jag slipper plocka upp telefonen.

Av Mr. Nobby
Skrivet av vidarvega:

<Uppladdad bildlänk> Nyårsloppet i Vallentuna blev årets sista löprunda. Gott nytt år 😀

Har inte kommit upp i din mängd. Imponerade.

Gott nytt år!

Av Mr. Nobby
Skrivet av jreklund:

Hej! Om du trycker på brevet (eller annan ikon) till vänster om rubriken kommer du till "första olästa".

När jag använder Firefox och det är bilder i trådarna så kommer jag inte till första olästa. Fungerar dock i Chrome.

Av Mr. Nobby
Skrivet av Alexanderalsen:

Hittade lösningen efter en stunds googlande. Stäng av Radeon anti-lag för spelet och sedan fungerar det.

Av Mr. Nobby

Skulle i dag testa att spela Call of Duty Modern Warfare 2 efter att inte spelat på ett tag. Crashar när spelet letar server. Fungerade bra tidigare för ett par veckor sedan. När jag spelade senast hade jag ett Nvidia 2060 och nu har jag ett AMD 7800XT. Kan det vara drivrutiner till grafikkortet som spökar? Använder drivrutiner 23.9.3.

Av Mr. Nobby
Skrivet av DavidtheDoom:

Nu höjer Ica-banken avgiften från 25 kr/mån/kort till 35 kr/mån/kort. Vi överväger att hoppa skepp. Tjejen tycker kreditkort verkar läskigt så blir kanske något annat.

Krav på att kunna betala räkningar, E-faktura, autogiro mm.
Skandiabanken verkar nog rätt vettig här? Någon som testat?

Har Skandiabanken och det fungerar perfekt. Gratis om du väljer att inte ha något kort hos dem.

Av Mr. Nobby
Skrivet av HazZarD:

Du får nog bäst pris på tradera men där är det ju provision på allt man säljer dock.

Efter att ha läst ditt råd gick jag in och jämförde priser på Tradera och Swecs marknad. Det verkar vara markant högre priser på Tradera. Undrar verkligen vem det är som köper för dessa priser. Hur som helst prisskillnaden var så stor jämfört med Swec att jag publicerade annonsen på Tradera.

Av Mr. Nobby

Nybörjare med försäljning

Har haft datorer i hur många år som helst, men aldrig sålt någon dator eller komponent. Har alltid skänkt eller sålt till släktingar. Köpte nyss ett nytt grafikkort och ingen i släkten är i behov av mitt gamla, så jag tänkte sälja det medan det fortfarande finns ett värde i det. Funderade på var man säljer och det verkar finnas Swec, Tradera och Blocket. På de andra försäljningsplatserna finns det information om hur man gör med betalning etc, men detta saknas på Swec. Om man skickar grafikkortet med post till köparen hur sköter man betalningen? Det verkar enklare att sälja på Tradera, men jag stödjer gärna Swec om jag förstår mig på hur det fungerar här.

Av Mr. Nobby

IFK Göteborg fortsätter att plocka poäng, 3 nya i matchen mot Brommapojkarna. Samtidigt krossade Sirius jumbolaget Varberg med 7-0! Det är med andra ord en otroligt viktig match för både Degerfors och AIK nu på måndag. Förloraren ligger riktigt illa till. Det borde nu vara cementerat att Varberg åker ur allsvenskan, men vilket lag ska följa med?

I toppen är det lika spännande. Som vanligt lyckas Häcken komma tillbaka. För Elfsborg var det inte någon bra afton. 3 insläppta mål på 7 minuter.

Av Mr. Nobby

Som många andra skaffade jag mitt konto när HL2 skulle spelas.

Av Mr. Nobby
Skrivet av lambdan:

Mackor! Jag har ätit mackor till lunch i snart 7 år nu och planerar inte att sluta.
Varierar med bröd och pålägg. Oftast Lingongrova eller Pågen Limpa till bröd, och kalles kaviar eller ost till pålägg (+ Bregott förståss).
Gör dubbelmackor så det inte kladdar i påsen. Och ingen disk efteråt heller.

Dricker kaffe till oftast.

Blir billigt också.

Jag äter också mackor till lunch på jobbet de dagar jag inte ska träna på kvällen. Fungerar alldeles utmärkt! Går att komplettera med t ex en banan också. Har dock fått lite kommentarer av andra i lunchrummet angående mina matvanor, men jag bryr mig inte.

Av Mr. Nobby
Skrivet av jnsson:

För helvete också! Malmö hämtade upp 0-2 underläge

Ooooops!

Blytungt för IFK att tappa 0-2 till 2-2 i andra halvlek. Får ändå säga att IFK spelar så mycket bättre nu jämfört med början av allsvenskan. Fortsätter de bara spela på detta sätt så kommer spela kvar i allsvenskan även nästa säsong.

Förlust för AIK i derbyt i Stockholm. Väntat enligt vissa, men jag tyckte inte att AIK:s spel fungerade. Det är nog tur för AIK att det är ett litet uppehåll fram till nästa match mot Degerfors den 18/9, då de behöver slipa på sitt spel.

Helt otroligt jämt både i topp och botten. Bara Malmö som fick 1 poäng av topplagen denna omgång. I botten är det nästan ännu mer intressant. Vinst av Degerfors som gör att de passerar AIK. Sedan vinst av Varberg också. Helt otroligt.