Inlägg

Inlägg som zakris har skrivit i forumet
Av zakris

HTC S740, buggigare och klumpigare mobil får man leta efter, lyckades aldrig ta kort eftersom varje gång jag skulle använda kameran fick jag klassiskt windowsmeddelande att kameramodulen måste installeras om.

Sweex chassi årgång 2004 för ca 350 kr. Jag skar mig blodig varje gång jag mekade i datorn och var tungen att bygga om den för minst det dubbla innan den gick att leva med... I vredesmod slog jag den i bitar när jag hade köpt ett nytt chassi, vilken underbar känsla det var!

Av zakris

Så kan det nog vara, men jag är nöjd ändå...

Av zakris

Jag köpte den på Caseking.de också, har inte hitta någon sån i någon svensk butik.

Tack så mycket och gott nytt år!

Av zakris

Ohörbar dator

Fick inspiration av Pöjk här på Sweclockers som byggde supertyst dator med helt okej prestanda om än ingen speldator. Jag spelar aldrig nuförtiden så en tungt grafikkort var ointressant.

Chassi: Lian Li PC-V2120B

Chassifläktar: Thermalright X-Silent 120mm

Fläktkontroller: Lamptron FC5 V2

Moderkort: Asus P8Z68-V/GEN3

Processor: Intel Core i7 2600K

Processorkylare: Thermalright Archon

RAM: Corsair XMS3 1333 2x4GB

Grafikkort: Asus GeForce GTS 450 Silent

Ljudkort: Asus Xonar Essence STX

Signalkabel: Chord Crimson Plus

DVD-brännare: Asus DRW-24B3ST (skrev upp den för att visa vilken ASUS-fanboy jag verkar vara )

Systemdisk: Intel 320 300GB SSD

Lagringsdisk: Western Digital Caviar Green 2TB EARX

Nätaggregat: Seasonic X-460

Ohörbar dator

Av zakris

Pro och 1333 faktiskt

Pro för att det har Intel LAN-chipset som är bättre än Marvell som sitter på vanilla P8P67 och 1333 för det räcker för min del (jag ska inte toköverklocka)

Av zakris

Extremt tyst dator, blir den för varm?

Tänkte bygga nytt:

Chassi: Lian Li PC-B10 eller NZXT H2
Moderkort: Asus P8P67 Pro eller P8Z68-V Pro
RAM: Corsair XMS3 PC12800 2x4GB
CPU: Intel Core i5 2500K
CPU-kylare: Thermalright MUX-120 (passiv eller med Scythe Slip Stream 120mm 800rpm)
HDD: Western Digital Caviar Green 2TB
SSD: Intel 320 120GB
Nätagg: Seasonic X400 eller X-460 (passiv)
Grafikkort: Asus GeForce 520 GT eller 440 GT eller 450 GTS Silent (passiv)

Jag spelar ytterst sällan, men ibland faller lusten på (1 ggr/år) men då spelar jag knappaste det senaste så kraftfullt grafikkort behöver jag knappast, däremot har jag dubbla skärmar 1920x1200 upplösning som grafikkortet ska klara. Dessutom vill jag helst ha nVidias grafikkort eftersom jag gillar skarpt deras nView.

Tror ni det blir för varmt med både passivt nätagg och grafikkort? Andra åsikter om bygget?

Av zakris

Jag har testat verkligen allt med moderkortet, bytt ut alla komponenter och det fungerar ändå inte, testat med nytt PSU, grafikkort, CPU och minne, kopplat ut ALLT och försökt att boota med bara CPU, ingen funkar så det är moderkortet som är dött.

Vilka problem har du haft med Asus? Det verkar som det är mest problem med minneskompabilitet vad jag läser mig till.

Av zakris

Vad tycker du??

Min dator har crashat, moderkortet försöker boota men kommer aldrig till POST utan startar om i all oändlighet. Så jag måste bygga nytt.

Jag har köpt en Intel X25-M G2 160GB, köpt nytt Corsair TX 650, sedan behåller jag mitt Asus Xonar D2. Sen återstår frågan om jag ska behålla mitt begagnade XFX GeForce 8800 GTS (G80) 640MB eller köpa ett PowerColor HD5750 SCS3 (dvs passiv kylning).

Jag spelar mycket knapphändigt med gör excelark som är enorma och har 10-20 filkar öppet i Firefox och ACDSee med bilder. Vill ha en dator som klarar av 24/7 drift och framförallt håller i år och inte strular.

Hade tänkt följande:

CPU: Intel Core i5 760 (tror inte HT ger så mycket i min användning av datorn)
Minne: Corsair PC3-10600 2x4GB (vill ha massivt med minne och ska inte överklocka och ett minne som är komplatibelt)
Moderkort: antingen ett vanligt Asus P7P55D-E (vill ha USB 3), eller Asus Sabertooth 55i eller EVGA P55 LE eller FTW SLI. Eller vilket ska jag ha?

Jag har haft två Gigabyte på raken och tappat lite förtroendet för dem...

Vad tycker du?

Av zakris

Uppstartsproblem inte ens supportorganisationerna kan lösa...

Jag byggde upp en dator från grunden för 2,5 år sen:

Intel E6850 @ stock 3Ghz
Gigabyte GA-X38-DQ6
Crucial Ballistix pc8500 2x1gb
XFX 8800 GTS 640MB
1 st Samsung F1 1TB
1 st WD Caviar SE16 500GB
1 st Samsung T166 320GB
Asus Xonar (1st gen)
Seasonic S12+ 550W

Har fungerat klockrent fram till för ett år sen då när jag skulle starta datorn en morgon. Det som hände var att datorn kom bara fram till att ge ström till moderkortet och varva upp grafikkortsfläkten (vilket den inte gjorde innan!) sedan dog den. Startade upp automatiskt, dog vid samma "ställe". Om och om igen. Skärmarna startade inte och inte heller BIOS.

Efter ett tio-tal sådana uppstartsförsök startade datorn och allt fungerade! Efter det så behövde datorn alltid ett uppstartsförsök där den dog direkt och sedan startade den som vanligt.

Jag har kollat med Gigabytes support, Seasonics och XFX's support. XFX trodde det var moderkortsproblem, Gigabyte visste inte och Seasonic trodde att det var nätaggregatsproblem. Jag provade inte någon åtgärd vidare, utan lät problemet vara.

Efter några månader kom jag på att jag hade flera 12V-rails och testade att sätta in en annan Molex som sitter på en annan rail och då fungerade det direkt! Utan uppstartsförsök där datorn dör direkt och utan att grafikkortsfläkten varvade upp vid uppstart.

Sedan gick det ett bra tag och sedan har grafikkortsfläkten börjat varva upp vid starten igen, men utan att datorn får några "hick ups".

Nu har ett annat problem uppstått. Ibland (mycket sällan) så händer det att datorn stannar efter att minnestestet (vid BIOS uppstart) har gått igenom och den ska precis börja leta efter hårddiskar. Den kommer inte vidare och inga tangentbordskommandon fungerar, endast restart. Det som händer då är att datorn gör ett nytt försök men dör innan BIOS laddas (precis som tidigare), sedan startar den upp automatiskt och allt fungerar perfekt igen!

Är det någon som har varit med om något liknande, eller har någon aning om vad det kan vara för fel?!

Av zakris

Spel förstör drivrutinerna till Xonar

Har haft mitt Asus Xonar D2 i ca 2 år nu. Ljudkvaliteten är underbar.. Men när jag har spelat vissa spel (Bioshock, GTA SA mfl, dvs spel med mer avancerat ljud) och hoppar ut till windows för att lyssna på musik så är ljudet förändrat. Ljudbilden är mycket smal och väldigt burkig. Det enda som hjälper är att installera om drivrutinerna.

Är det nån Xonar-ägare som har haft samma problem och någon förklaring/lösning? Alternativt någon som har upplevt liknade problem med annat ljudkort?

Mycket tacksam för svar!

Zakris

Av zakris

Vad jag vet så spelar det ingen roll för windows-update... Det står väl i registernyklarna vart programmen (office) är installerade. Jag hade program installerade på D-partitionen en gång för länge sen och det funkade utmärkt. Men som förval tror jag inte man kan få det, utan man får helt enkelt välja det när man installerar programmet. Jag hade även mina dokument på en annan partition av den enkla orsaken att windows har en tendens att krascha så fort man säger "Bu!"... men förval till det har jag inte sett, tror inte det finns. Windows vill ju att allt ska följa Stalin... förlåt Bill Gates-standard...

Av zakris

Jag la förra veckan in en beställning på en Kinnarps 8784 för 6000kr... Det är STOR skillnad från stolar runt 1000-2000kr, tro mig! Om du ska lägga 8000kr kan jag rekommendera 9000-serien, det finns massor av olika tyger (och skinn) att välja mellan. Köp en sån, du kommer inte ångra dig... Jag får min vecka 37, jag längtar redan...

Kinnarps

Av zakris

Hmm.. den här tråden är lite gammal, men jag har haft jättestora blaffor av flott (fråga mig inte hur de kom dit) på skärmarna. Idag tröttnade jag och åkte till Media Markt och köpte Hamas Nanorengöring. Jag tänkte 200kr i sjön, det här funkar aldrig. Men jäklar vilken skillnad!! Alla fläckar försvann och färgerna verkligen lyser i bilden som om skärmen var ny! Frågan är bara om det sliter ut skärmen i förtid... Skitsamma, fint blev det och jag är asnöjd!

Av zakris

1680x1050+1280x1024 (Dubbla skärmar 22" wide och 19"), datorer med enkel skärm, känns instängt liksom

Av zakris

Prova med Samsungs ES-tools och se om du ser den där.

ES-tools

Bränn en skiva och boota från den så kommer du in i programmet. Just F1:an har en tendens till att krångla emellanåt, men ES-tools fixar det ganska lätt... Testa testdisk för att återställa eventuella problem med partionsförluster också. Det gjorde jag funkade alldeles utmärkt. Lycka till!

Av zakris

Min dator ger mig rejäla kyssar också... Det är för att du inte har nätagget kopplat till ett jordat uttag, vilket är starkt rekommenderat. Men eftersom det huset jag bor i nu är byggt på 60-talet fanns inget behov av jordade uttag. Nä det är inget att oroa sig för, mer än att det är obehagligt (och farligt) för dig. Datorn klarar sig så länge du inte rör någon elektronik samtidigt. Om du ska pilla i datorn, så stäng av den först, jorda dig och datorn eftersom datorn inte har jordpotential vilket kan leda till statisk elektristitet vilket är direkt skadligt för datorn.

Av zakris

Jag uppdaterade BIOS för ett tag sen till den senaste versionen, kan ju ligga något i det... Jag har ett Seasonic S12 Energy 550+ 550 watt alltså..

Seasonic S12 550+

Jag ska nog testa också att sätta i tjejens grafikkort i min dator för att se om det ändras..

Av zakris

Är det fel på grafikkortet?

För ett tag sen (några veckor sedan) skulle jag starta datorn på morgonen. Datorn startade grafikkortet varvade upp sen dog datorn. Stod stilla nån sekund och startade upp igen (utan att jag gjorde något) och grafikkortet varvade upp sen dog den igen. Så höll den på om och om igen. Jag provade att stänga av nätagget baktill och startade om igen men den kom bara till att grafikkortet varvade upp sen dog den igen. Jag öppnade datorn och gick och hämtade en ficklampa (tog 10 sek) när jag kom tillbaka hade datorn starta och laddade in windows.

Nästa gång jag startade om den gick det bra. I morse märkte jag att datorn startar upp och grafikkortsfläkten varvar upp och sen dör den igen och startar en andra gång då går det bra.

Datorn är byggd i december 2007, bara nya komponenter (förutom grafikkortet so var lätt begagnat) enligt spec i signatur. Har aldrig krånglat förut, förutom när jag använde ett program som rensade i registernyklarna. Sedan dess har windows inte varit sig självt, men jag ska installera om. Mest har det varit grafikrelaterade problem.

Vad jag minns så gick inte grafikkortsfläkten upp i varv så högt när jag startade datorn som nu.

Det är ett XFX GeForce 8800 GTS 640MB (temperaturerna är normala ~70-80°C idle och knappt 90°C load).

Jag börjar misstänka att det är grafikkortet som börjar ge sig hårdvarumässigt. Vad tror ni? (Datorn dör när grafikkortet varvar upp och hinner inte "bli klar")

Av zakris

Jag hade också samma problem, har också Gigabyte-moderkort (dock X38-DQ6) och en Samsung F1 1TB.

Jag brände ESTool på en vanlig cd, startade upp och bootade från cd:n. Gick in och valde att sätta rätt volym, första gången kom det upp till ca 7,8GB men allt var borta på hårddisken. Så jag gjorde om det igen då fick jag tillbaka 1TB sedan använde jag testdisk för att få tillbaka partitionerna.

Hoppas det är till hjälp...

Av zakris

För info:

Igår stängde jag av datorn och hoppades på det bästa. I morse när jag startade den så startade den upp som vanligt. Inga problem längre... *peppar peppar*