Inlägg

Inlägg som Agustavsson har skrivit i forumet
Av Agustavsson
Skrivet av etermist:

Ja, det blir lite mycket material där... Men jag gillar dem också! Blir nog ett par nya originalpads dock. Kör du Custom One-pads för komfort eller för en ljudskillnad?

Jag kör med COP-pads på mina vintage AKG så jag vet att dom är bra. Jag köpte 32 ohms versionen av DT770 efter att ha saknat 250 versionen som jag sålde för många år sedan. kuddarna som sitter på 32an får jag typ utslag utav. Likadant med Sennheisers HD25 och german Maestros 8 serie, jag blir helt röd och det kliar som fan utav dom så andra kuddar är ett måste. COP padsen är väldigt mjuka och trevliga faktiskt bra kvalitet och bättre pris än originalet. Tycker inte det är någon speciell skillnad i ljud faktiskt, men svårt att jämföra små skillnader när man inte kan byta snabbt nog för att höra eventuella skillnader.

Av Agustavsson
Skrivet av miizoo:

Köpte dessa för första gången för 7 år sedan i USA. Fick bli ett par nya när de gamla blev så pass slitna.

Just nu 9.99 Euro inkl frakt via Amazon.de.

Obs, kräver en hel del speltid för att komma till sin rätt.

Märks tydligt i basen som når djupare och diskanten som inte är lika full av skarpa hisss hisss i mitt inarbetade par.

Ett guldkorn i hörlursvärlden enligt mig

https://i.ibb.co/dQmRbTW/CF5-DEAFA-AEA4-4-EFE-943-F-9928-F8-D4-FDA2.jpg

Har också haft ett par flats för länge sedan, dock fick jag aldrig tag i svarta utan fick nöja mig med silver..Tror att färgen störde mig så pass mycket att jag skrotade dom. Minns att dom va helt okej ändå.

Av Agustavsson
Skrivet av etermist:

Provade att slänga på ett par HM5-kuddar på mina DT770 idag. Tycker de fick lite bredare och mer avslappnad ljudbild. Saknar det där DT770-iga dock. Ska fixa några nya standardkuddar men provade detta som omväxling. Blev ganska gött ändå tycker jag! Någon annan som har provat? Om inget annat så ser det ju lite fränt ut iallafall!

https://i.imgur.com/pG1ugws.jpg

Brukar köra med custome one kuddarna istället för original. Testade runda HM5 i "pleather" utförandet och det funkar bra. Lite tjockare och skönare men mycket fulare dock, tycker det är synd att det är så jäkla mycket "tyg" där man monterar dessa pads. Men dom är bra, har en hel drös utav dessa.

Av Agustavsson

Då va det polerat och klart inför sommaren..Mycket gap till skärmkant men har precis slängt på sommarfälgarna utan att kört en meter.

https://i.imgur.com/agmHGNq.jpg

Av Agustavsson
Skrivet av Flutters:

Äntligen sitter sommarsulorna på!

https://i.imgur.com/fgOG5OA.jpg

Standarddäcken? Hankook Ventus prime?

Av Agustavsson

@Wefod: Mitt personliga val skulle vara en ifi zen dac, mycket möjligheter i en liten låda under 2000 kr.

https://www.ljudmakarn.se/view.asp?art_id=4232&menu=2

Av Agustavsson
Skrivet av the squonk:

Berätta gärna hur dom låter, Ultrasone är inte populära på head-fi där många verkar tycka att diskanten är väl kraftig. Utom på den senaste Edition-modellen som har fått Foster biocellulosa-element och tydligen låter som en Denon/Fostex i stora drag(men kostar väldigt mycket)

hfi 2200 är en äldre modell, tror den släpptes någon gång runt 2005 eller så. Jag tycker absolut att S-logic tillför till en bra surroundeffekt, gör sig dock kanske bäst vid spel och film kontra musik. Det jag har märkt är dock att man måste placera dom på huvudet lite mer nogrant än många andra lurar då ljudet förändras en hel del beroende på hur dom sitter. Om man placerar dom längre bak så blir det snabbt väldigt mörkt ljud och således tunt om man placerar dom längre fram.

Jag föredrar något mer drag i diskanten så dessa passar mig bra. Men jag skulle nog inte säga att hfi 2200 är en överdrivet ljus lur men diskanten är lite mer åt gradohållet och kanske kan upplevas som lite spretig. Inte alls silkeslen som tex HD600 kan vara.

Jag kan nog absolut tänkag mig köpa något annat från Ultrasone men deras priser är lite väl saftiga känns det som. Mycket plast och lite premiumkänsla för slanten så jag förstår att många frågasätter varför man ska välja ultrasone istället för alla konkurenter i prisklasen. Provlyssning är nog absolut att rekommendera om man är sugen på att testa.. För mig som alltid varit sugen på ultrasone är detta ett sjukt kap då jag pröjsade 145 spänn och dom lanserades runt 3000kr, och för 3k så finns det sjukt mycket intressanta lurar att välja på.

Av Agustavsson
Skrivet av anon8870:

@Agustavsson: Koss porta pro konkurrent?

Nja, inte alls..

Dock går dom att fälla ihop och är öppen konstruktion.

Av Agustavsson

Senaste inköpet.

Ultrasone HFI 2200 för hela 145 kronor

https://i.redd.it/3r0q3qohohm41.jpg

Av Agustavsson
Skrivet av serdyllon:

Fredagsemil, du är ju själva hjärtat i hårddisken!

Det här är som när bandet man verkligen diggade under lång tid väljer att splittras och sedan går man och hoppas i flera år på en renunion....

... varpå en av frontmännen cementerar "never gonna happen".

Tur att det är helg så att man kan frossa i comfort food och glass.

Typ som Sepultura..RIP

Av Agustavsson
Skrivet av the squonk:

Köpte ett par Shure SRH 840 att ha som slutna lurar vid musikproduktion, rekommenderas av många för just den saken. Mina enda riktigt bra slutna lurar just nu är Sony MDR-1AM2, men dom är lite för ömtåliga i sin konstruktion för att valhänt fibbla runt med instrument i handen.

Det skall bli kul att testa hur väl SRH 840 duger också som HiFi-lurar för ren nöjeslyssning, om dom har oanade kvaliteter, eller inte.

Ingen aning än så länge

Bra lurar men dom är tunga..Var försiktig med bygeln dock, väldigt lätt att den spricker vid storleksjusteringen tyvärr.

Av Agustavsson
Skrivet av Poppu-chan:

Mina DT150 dog idag efter 5 års trogen tjänst. Högra luren är död. RIP in peace

Med lite tur kanske det bara är kabeln som gått sönder någonstans, men det känns ju sådär att punga ut 450 spänn för en ny bara för att testa, då det kanske inte ens är den som felar. Blir väl iaf till att skruva upp lurarna och se om man hittar något uppenbart fel.

Säkert bara en lödning, skruva upp kontakten på kabeln, supersimpel design. DT150 är ju stridsvagnarnas stridsvagn så du borde kunna få fart på dom igen utan större ingrepp.

Av Agustavsson

Pillade ihop denna Vostok Amphibia för några månader sedan. Ville ha något smidigt då jag alltid köper stora ur annars. Ska man ha en enklare Vostok så är en tub Polywatch ett måste som ni ser

https://i.imgur.com/cTtWxMX.jpg

http://i.imgur.com/yvrwWU6.jpg

Av Agustavsson
Skrivet av hipstergamer:

Funderar på dessa, men är lite orolig att de kommer ha samma utmattande bas som 58X. Kommer jag undan utan dac/amp tror ni? Körs annars med moderkortet i signaturen.

DT770 är ju något man köper om man vill ha nåt med mycket bas och diskant. Den är inte ens i närheten av neutral, alls. Personligen gillar jag dom verkligen, mer än vad jag trodde att jag skulle göra. 770 har även andra egenskaper som lämnar ett bra av tryck och det är komfort och isolering. Rekommenderar att du köper 32ohms versionen om du är sugen.

Av Agustavsson

Börjar bli jävligt less på min Korg DS-Dac 100M, gillar hur den låter, hur den ser ut och att den har digital volymkontroll. Men...Drivrutinerna är ett skämt. Allt som oftast så flippar den ur totalt så man måste avaktivera/aktivera den. Och drivarna bråkar med Foobar Wasapi. Har alltid varit såhär och Korg vägrar ju göra nåt åt det. Så jag får väl byta dac helt enkelt.

Behöver ha 3,5 ut med låg impedans samt line-out. Behöver inte vara speciellt fancy då jag inte hör skillnad ändå. Behöver endast driva lurar med låg impedans och hög känslighet. Allt annat har jag annan hörlursförstärkare till. Tips?

Av Agustavsson

Kör Tidal till och från, det låter bättre än spotify. Men problemet för min del är att spotify tyvärr är standard i Sverige..Ska man dela lite schysst dödsmetall med kollegorna så är det ju spotify som gäller. Hatar även gränssnittet i spotify..Det är värdelöst överallt, på datorn, på mobilen, på en ipad..Usch. Men det är svårt att vara en outsider ibland

Av Agustavsson
Skrivet av NordhNet:

Tjena!
Är på jakt efter ett par blåtandslurar för slölyssning, under lusentappen.
Har ett par jbl Everest 710 som jag är nöjda med men som blivit kapade för tillfället.
Är det någon som provat Kygo A9/600? Såg att dessa droppar ner i 99x:- ibland.

Kraven är: slutna, over ear, 20+ batteri. Struntar i NC

Lär bli en hel del rea om du väntar en vecka. Har ej lyssnat på A9 själv men många gillar dom.

Av Agustavsson

Inte speciellt skoj med vintersulor som sagt...

Bytte ner mig i storlek till 17" vinter på orignalfälg från 18" då det blev lite väl stort. Snyggare med 18" men inte speciellt praktiskt då hjulhusen blev fulla med is direkt. Inte jättestor skillnad kanske men ville inte punga ut för ett par shyssta 16" fälgar så det fick bli så. Inte roligt att bilen ser ut som alla andra ceed på vintern men det finns värre fälgar man kan åka runt på.

Sommar

https://i.imgur.com/ZgdrTOY.jpg

18" vinter

https://i.imgur.com/phtOBO6.jpg

17" vinter ( sommardäck på bilden )

https://i.imgur.com/Pag4HM1.jpg

Av Agustavsson
Skrivet av oqvist:

Listat ut hur jag ska bära dem nu. Men de verkar va sjuuukt svårdrivna

Oneplus 3T och min bärbara saknade helt uppenbart bas, lät tunt och förvisso energiskt. Diskant var det enda de orkade tuta på med men inte alls bra egentligen.

RME ADI-2 dock helt annars aldrig hört så stor skillnad. Större skillnad än ex hd 800 direkt ur oneplus3Tn ex. Inte jättesugen på att bära ännu en tingest i fickan. Finns det någon lur med brutalt med kräm för iems eller bättre köra på dedikerad spelare? Mobil kopplad till dac verkar bara extremt jobbigt.

Låter som du inte har fått en bra förseglig i örat? Provat olika silikonpluttar?

Av Agustavsson
Skrivet av s4ffran:

Ja endast USB in är aktuellt. Hade kunnat skippa XLR-kabeln och endast köra på 6,3mm istället.

Skickades från m.sweclockers.com

ifi zen dac? Inte xlr men 4.4mm