Inlägg

Inlägg som Phatsta har skrivit i forumet
Av Phatsta
Skrivet av Zodiam:

Ber om ursäkt för necro, undrar också över detta, ingen som har lyckats komma vidare med superuser på den nyaste firmwaren 8.C.H.2?

Nej, jag har googlat galet i dagar på detta. Har testat alla metoder som tidigare föreslagits - USB root access, logga in med "Aqi47sEL", testat att bakdatera firmware, men inget funkar. Tror storebror Telia har googlat de också, och anpassat firmware efter det. Tar väl lite tid, men nån gång när nån haxxersjäl orkar så kommer det väl en fix. Jag ångrar idag att jag konstant somnade på Linuxlektionerna

Av Phatsta
Skrivet av flyawaynille:

Vad är det som gör denna router så dålig enligt er?

Oh crap, vart ska jag börja...

1) Dels går det inte att confa eller stänga av intrångsskyddet, så Xbox Live (bland annat) funkar kanske 1 gång av 10, om alls.
2) Prestandan är rutten. Det märks enklast på varierande testresultat (bredbandskollen) men även webbgränssnittet är ju cp-segt.
3) Vidarebefordrade portar stoppas fast det finns undantag i brandväggen.
4) Du har ingen port triggering eller översättning från externa till interna portar (t.ex 23000 ska leda till intern 3389).
5) Du kan inte confa vad du vill själv. Meningen är att du ska låta stora starka Telia göra allting åt dig, men du får ändå pynta premiumsupport för att få till det.

Allting funkar jättebra om man är vanlig användare utan vidare önskemål än att "allt bara ska funka", och man med det menar noll egen config. Du kan köra TV, telefoni och bredband utan problem (oftast), visserligen med en omstart var 14'e dag, om det bara avser http och tv / tel.

Jag vill hellre ta eget ansvar. Vill man inte ta eget ansvar så är det egentligen ingen poäng att ens läsa den här tråden

Av Phatsta
Skrivet av Lajjaa:

Behöver modifiera en thomson tg787 för en kunds räkning.

Det som behövs är att det ska vara modem på en port, och den trådlösa porten ska fungera som switch. Alltså tg787 ska vara trådlös mottagare.

Trafiken från klienterna ska komma in i thomson switchen, gå vidare till en asa 5505 och sedan in i modemet för att komma ut på internet. 5505:an har även en server på inside nätet som ska kunna nås av klienterna.

Någon som kan ge en hjälpande hand?

Läs första posten på första sidan om du vill komma in i modemet som superuser. Men som det låter behöver du använda vlan och den här guiden täcker inte det. Gör en egen tråd för det så får du nog mer attention. Generellt låter det i alla fall som om du behöver använda vlan för att åstadkomma det du vill göra, och jag skulle nog betydligt hellre satsa på en annan enhet att sköta sån trafik än ett Thomson modem. Typ Cisco small business (f.d Linksys) t.ex, eller vad du nu har för preferens.

Av Phatsta

Vill bara säga några ord för att styrka äktheten i detta fall. En kund till mig blev också uppringd av Handelsbanken som sa exakt samma sak. Jag bedömer detta som äkta av flera orsaker:

1. De frågade aldrig en enda gång om de kunde hjälpa till, eller om några som helst känsliga uppgifter. Logiskt sett, varför skulle de då göra sig besväret?
2. Jag motringde 0771-161616 och bekräftade allting av en helt annan person än den som ringde upp min kund.
3. Jag ringde min personliga bankkontakt (eftersom jag personligen också har Handelsbanken) och fick allting bekräftat, och henne litar jag till 100% på.

Det besvärliga är att det i min kunds fall handlar om en terminalserver med ungefär 20 användare. Och eftersom jag inte vet när viruset kom in så kan jag inte bara revertera till en gammal backup hur som helst. Dessutom skulle jag verkligen hellre vilja se viruset och ta bort det manuellt, om inte annat för att lära mig mer om det.

Om nån lyckats ta bort viruset får den gärna berätta mer

Av Phatsta

Mailat 23:04

Av Phatsta
Citat:

Ursprungligen inskrivet av slanne
"Iaf, hittade en fix på Microsofts hemsida, men den kostar(?!). Bra att man ska behöva betala för deras missar.

Fick i ett annat forum rådet att testa med:

"Detta är ju självklart väldigt osmidigt, så jag föreslår att du kör : regedit

Flyttar dig hit : HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shellex\PropertyHandler

Och sen : tar bort standarvärdet : {87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}

Sen kommer det funka utmärkt (du kanske behöver starta om?)"

Fungerade inte för mig, men du kan ju alltid testa.

Men snyggt... ska man behöva betala för, som du säger, deras missar? Ofattbart, j**la MS.

Ang tipset; Tror jag har kört den där tidigare, men det är bara för att ta bort problemet med att flytta och byta namn på avi-filer. Numera använder jag en .inf fil som installerar sig själv så man slipper leta själv i registret

Av Phatsta

Samma problem + lite till!

Hallå,

Jag får exakt samma problem som dig och jag saknar inte codec att spela upp filmen. Kan öppna och köra filen utan strul men förhandsvisningen fuckar upp explorer ibland verkar det som så det kraschar.

Dessutom har jag ett problem till som jag skäligen misstänker har med samma sak att göra:

Kan ej kopiera eller spela upp filer (t.ex film) som är större än 600MB från CD-skiva. Det bara går inte, jag får bara CRC error när jag försöker. De första 20 sekunderna går bra, men sen saktar läsaren av och stannar till slut. Jag har testat allt hårdvarumässigt så jag vet att det inte är det. Faktum är att 2 av mina vänner råkat ut för samma problem trots helt olika system.

Problemet tycks försvinna när man installerar om Windows, och efter mycket testande misstänker jag att problemet kommer med någon av XP fixarna man drar från windowsupdate.com. Nån som troligtvis är ostabil...

Jag misstänker då att det är samma problem eftersom det bara gäller stora filer. Har läst tidigare om att Explorer har problem med större filer, men det brukade ju bara gälla förr i tiden. Trodde det skulle vara borta nu. Verkar ju som det är explorer iaf eftersom min Linux dist klarar av att läsa och kopiera utan probs!

Följdfrågan är då vem som vet vilken fix det är, eller om det går att rätta till problemet på något enklare sätt?