Inlägg

Inlägg som Sosero har skrivit i forumet
Av Sosero

Val av språk för hemsida

Jag och två klasskamrater har planer på att starta ett företag och i samband med det en hemsida till företaget, och skulle därför vilja veta lite om olika webbutvecklingsspråk. Då vi bygger detta för en stor kundbas så har vi höga krav på effektiv kommunikation med vår databas.
Det vi vet behövs är snabba kopplingar till databasen, gärna caching av sidor, och andra typer av hjälpmedel för att lätta på lasten för servrarna. Skulle uppskatta om ni kunde lägga svaren i följande format:

Namn:
Stark-/svagheter:
Typ(er) av projekt som språket lämpar sig för:
Frameworks och/eller övriga hjälpmedel så som template-motorer (Exempelvis Smarty), caching och så vidare som är värda att notera:
Rekommenderad databas för språket (och jämförelse med annat språks databas och databaskoppling, om möjligt d.v.s.):

Tack på förhand!
M.v.h. Sosero & Co

Av Sosero

Om du vill köpa från datorbutiken skulle jag nog nog köpa den övre om jag var du (4-4-4-12), med tanke på den minimala prisskillnaden.
Personligen skulle jag skaffa dessa:
http://www.memory-configurator.com/products/10579.html

Av Sosero

Räcker det verkligen med en 350W PSU?

Av Sosero

Förutsatt att det nvidiakortet är ett pci-e kort så skulle det höja prestandan ja, men grafikkortet kommer flaskhalsa rätt så rejält så du bör köpa ett nytt sådant också.

Av Sosero

Det där är priser utan moms, använd https://www.dustinhome.se/DacsaPortal/

Av Sosero

Känns bara lite budget för en så dyr dator. Stöder inte ens DDR2-6400 om man skulle känna för att skaffa det i framtiden.

Av Sosero

Det är väl ändå så att 1066 FSB är den högsta hastigheten som är stödd av moderkortet, eller är det bara jag som fått det hela om bakfoten.
Som jag förstår det så kommer dina minnen scalas ner lite för att FSB * multiplier = 2.4 gHz

Av Sosero

Jag är lite tveksam till moderkortet i Longbows paket men annars så ser det helt ok ut.

Av Sosero

Core 2 Duo är helt klart bättre än AMD X2 så jag skulle byta till socket 775 och skaffa C2D 6400/6600 och exempelvis ett Asus P5B-Deluxe.
Sedan till det skulle jag nog välja typ 2GB Corsair XMS2-6400.

Av Sosero

Det har ju plats för 4 ramstickor?

Av Sosero

Erm, beror vad du tänker köra i för upplösning. I lägre upplösningar som 1024x768 visar tester ibland enorma fps-skillnader medans det inte är någon större skillnad på högre upplösningar om man jämför E6400 och X6800,

Av Sosero

Kollade du ens den nedre länken som Perrki var snäll nog att posta? Den innehåller nämligen all mjukvara/BIOS som har med moderkortet att göra...

Av Sosero

Taget från en sticky i Sapphires forum:
As suspected for a while, there finally seems to be some conclusive evidence, that single-rail PSUs are infact better for power-hungry high-end systems, than their multi-rail counterparts.

The correct phrasing would be: Any PSU is good enough if any of its 12V rails delivers enough power to drive the processor AND the video-card at the same time.

That usually means at least 22A per rail.

If you're using an X1900XT (let alone two of them in CF ) you should have a 22A+ continuous output rated 12V rail driving it (them). While you should be OK if there are two or more such rails (which DO NOT share their outputs) available, you probably won't be OK even if there are five 18A 12V rails in your PSU. (PSUs that have the Split/Combined 12V rail function are an obvious plus here. )

Jag säger inte att det absolut inte går med nätaggregat som mobosums, men jag föredrar att inte riskera hårdvara.

Av Sosero

Vad jag sa kom från Sapphires supportforum iaf.

Av Sosero

Även om det är 32a tillsammans så kan varje rail inte lägga ut mer än 16, så vidare det inte går att kombinera de 3.
Men men, om det går för dig borde det väl rimligtvis gå för mobosum också.

Av Sosero

Jag skulle nog säga att ditt nätaggregat är för klent om du ska ha ett x1900xt. Rätt så säker på att du måste ha minst 22a på 12v, och 30a som rekommendation. Så vitt jag kan se så klarar ditt nätagg inte av att pumpa ut mer en 16a per rail, vilket då är för lite.

Av Sosero
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xterminator
Det håller jag med om. Men man blir väl "blockad" om man spammar för mycket?

Om den finns en sådan funktion har jag iaf inte märkt det. Har hört folk spamma så extremt mycket -_-

Av Sosero

Så vitt jag kan se så följer inget nätaggregat med det chassit.

Av Sosero
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rambos_hier
PC6400=2495kr på komplett, köp!

2048 PC6400 kostar för övrigt runt 3000 på komplett(http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=312054), köp på DustinHome istället (https://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010092991)

Av Sosero

Om jag ska vara ärlig så tycker jag allt behöver bytas ut, men om du inte har råd med det skulle nog lite extra ram och möjligtvis en ny processor hjälpa.