Inlägg

Inlägg som cybermaxad har skrivit i forumet
Av cybermaxad

Tack för alla tips!
Jag tycker denna verkar bra:
Billigteknik.se : HP dv6-2116 Demo Win7 LED HDMI AMD Turion™ ATI4650-1GB 4GB 500GB

Men den har som 2.3 GHz AMD Turion™ II DualCore M520 processor. Hur är den jämför med intels i3?
Hur är det generellt med AMD processorer, kan de jämföra sig med intels?

Av cybermaxad

Söker en billig laptop som man kan spela på

Min budget kan väl vara mellan 5-8000. Men där jag gärna ser att den är närmare 5000 än 8000.
Jag vill hygglig laptop, som man också kan spela nya spel på. Har ni några rekommendationer på någon bra dator? Jag vill ha dator med en 14' eller 15' skärm.
Dessutom undrar jag om hur mycket skillnad det är mellan 512 MB grafikminne och 1024 MB. Vilka grafikkort bör man välja. Det finns gott grafikkortsrecensioner för stationära datorer, men tycker det är svårare att hitta något vettigt till bärbara datorer. Ger det mycket att ha en i5 processor istället för en i3?

Av cybermaxad

Borde skrivit det innan, jag lade ner projektet med att koppla in floppyn, så floppyn är inte inkopplad. Så startar inte när floppyn är urkopplad heller.
Kan också påpekas att jag råkat ut för samma sak en gång innan, men kan inte komma på hur jag löste det.

Av cybermaxad

Datorn startar inte

Jag skulle koppla in en floppy, då råkade jag ut för att datorn inte startar efter det. Det som händer är att när jag trycker på power knappen är att fläktarna precis blinkar till och skall sätta igång. Men stängs av direkt och inget annat sätts igång. Vad kan det vara för fel?
Och jag måste dra ut strömkabeln och trycka in powerknappen för ens detta lilla skall ske.

Av cybermaxad

Själv har jag svårt för apples operativsystem och deras mus är verkligen inte trevlig, men det har väl att göra med vana. Jag tycker det finns fina pc. Och när det gäller monitorer, så är "vanliga" lcd skärmar finare enligt mig, tycker apples skärmar är klumpiga. Så personligen håller jag mig till pc.

Av cybermaxad

Spela spel på Full HD LCD-TV?

Vad jag förstått så funkar Radeon HD 4850 bra för att spela upp 1080p filmer. Men hur är det egentligen om man har en 40 tums TV med Full HD och vill spela spel? Vilket grafikkort krävs för att kunna spela med en sådan hög upplösning?

Av cybermaxad

Datorn stängs av - vad kan vara fel?

Jag försöker hjälpa en kompis med sin dator, men stött på stora problem. När jag skall installera Windows XPså kommer den till 65% av filhämtningen, sedan stängs datorn av. Detta händer varje gång, och med olika skivor och versioner. Innan så stängdes datorn även av när man spelade Doom. Vid vanlig surfning och dylikt, dyker inte problemet upp. Vad kan problemet vara? Vad kan jag göra? Nu är det ett stort problem, då han har en formaterad dator, som han inte kan installera något operativsystem på.

Av cybermaxad

Spela DVD-RW med Samsung Sd-608?

Jag har en gammal dvd-spelare på datorn, det verkar inte som den kan spela DVD-RW av någon anledning, finns det något sätt att få den att läsa den? Finns det någon firmwire uppdatering för det?

Av cybermaxad

Jag tror jag tar och uppdaterar firmwiren på den stationära DVD:n, och funkar det inte då, så får jag väl fundera ut andra möjligheter.

Edit: Det räckte med att uppdatera firmwiren på Cyberhome CH-DVD 402 för att den skulle kunna spela upp DVD+R skivor. Tack för hjälpen.

Av cybermaxad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ronnylov
Den enklaste lösningen är att prova att bränna video på DVD-R istället. Om det funkar bättre så kan du kan kopiera dina DVD+R som du redan bränt till DVD-R skivor. Eller så skaffar du en annan DVD-spelare som klarar dina DVD+R skivor. Eller så byter du till en brännare som kan ändra booktype.

Jag tror inte man kan ändra booktype på DVD+R skivor man redan bränt, eller kan man det?

Problemet är att jag har 8 Verbatim DVD+R skivor kvar. Och jag vill gärna kunna använda dem på DVD-spelaren.

Av cybermaxad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fastforward
Tveksamt om det funkar men det kostar inte så mycket att testa. Har du förresten uppdaterat firmware till både dvd-brännare och spelare?

Nej, jag har inte uppdaterat firmware på någon av maskinerna, ville inte hålla på med sådant som också är lite riskabelt, innan jag vet om det kan hjälpa.

Av cybermaxad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jsl_80
Ändra book typen skulle antagligen hjälpa men tyvärr stödjer inte Pioneer den funktionen i sina firmwares, troligen för att de står bakom DVD-R-formatet...

Ok. Så finns det något annat jag kan göra? Eller är det bara inse att DVD+R skivor inte kommer att fungera till den stationära DVD:n? Kan det vara att det bara är Verbatims skivor som inte fungerar till den?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av fastforward
Låter som om det är den stationära dvd-spelaren som är boven i dramat. Har du testat att bränna skivorna i lägre hastighet?

Det har jag förvisso inte testat, kan det hjälpa? Jo, den stationära är ju en billighets grej, men hade hoppats att det skulle gå och lösa ändå.

Av cybermaxad

Problem, DVD-spelaren spelar inte upp DVD+R

Jag har brännaren Pioneer DVR-106D. Jag har Verbatim DVD+R skivor som jag brännt, bränningen funkar bra, men när jag försöker spela upp dem i den stationära DVD-spelaren Cyberhome CH-DVD 402. Denna stationära spelaren skall enligt specifikationen på http://www.videohelp.com kunna spela upp DVD+R. Jag har testat den brännda DVD:n hos en kompis DVD som är bättre, och där funkar det bra. Finns det något jag kan göra för att kunna spela dessa DVD+R skivor? Har hört något om att ändra booktype? Kan det hjälpa, och kan min DVD-brännare göra detta? Eller finns det någon firmware uppdatering som gör att jag kan göra detta? Eller finns det någon annan lösning på mitt problem?

Av cybermaxad

Ferrari, det vet väl alla! Eller?

Nä, det jag tänkte använda det var till att spara en partition, där WinXP skall vara inställerat tillsammans med alla drivrutiner och några program, som jag hade tänkt bränna på en DVD. Den DVD:n vill jag kunna köra och helst radera partitionen och lägga dit det som finns på DVD:n. Tänkte att det kan vara smidigt och ett lätt sätt att återställa min dator till en frisk dator om någon händer eller bara för snabba upp dem med jämna mellanrum. Det är min tanke. Har du något råd när jag har de preferenserna?

Av cybermaxad

Vilket är det bästa backup programmet?

Jag undrar vilket program av de backup programen av typ Norton Ghost och liknannde som är bäst. Är det Norton Ghost eller finns det något bättre? Någon som har någon synpunkt? Någon som kan reckomendera något sådant program?