Inlägg

Inlägg som zirqua har skrivit i forumet
Av zirqua
Skrivet av wersaq:

Givetvis menade jag att adaptern sitter på hårddisken och inte på själva moderkortet. Testa att lossa den så ska du se att vanliga SATA kontakter tittar fram

Så, då går jag och lägger mig under den sten jag kröp fram under...

Klart det gäller hårddisken! Hur f#n kunde jag missa det?!

Stort tack!!!

Av zirqua
Skrivet av mrragge:

Skulle ha tag i en adapter för att få in en disk till i polarens Acer Aspire 7730G.

Någon som vet nån svensk sida där man kan beställa och vad prylen i fråga heter?

Har lyckats hitta på ebay, men vill ha tag på en innan helgen.
http://www.dhresource.com/albu_278648494_00-1.0x0/sata-hdd-ha...

Bumpar tråden. Nån som vet någon återförsäljare?

Av zirqua
Skrivet av wersaq:

Grejen som sitter på hårddisken bör du kunna ta bort då denna bara är en adapter. Har haft liknande på nästan alla mina HP laptops.

Tyvärr ingen adapter, den är fastlödd på moderkortet. Tack ändå!

Av zirqua

Adapter till kontakt

Plockade ur en 2.5 hårddisk som jag trodde hade vanlig sata kontakt, men icke! Någon som vet om det finns en adapter?

dator

hd

Av zirqua

Har nyligen gjord fyra inköp från USA, via ebay, på mellan $35-$150. Ett av paketen, det största har tagits av tullen och påförts moms och postens avgift. Två mindre paket, skickade i jiffypåse, har kommit fram utan att tullen ens tittat på dem och det sista är på väg nu. Så storleken på paketet verkar vara avgörande och inte bara priset som står på fraktsedeln.

Av zirqua

Golden sample korten har genomgått en hårdare testning när det kommer till hur varmt kortet blir etc. Du kan självklart klocka kortet själv, men med golden sample så får du en "garanti" från Gainward att du kan köra i den högre hastigheten och att temperaturen håller sig inom ett rimligt område.

Känner du dig trygg med att klocka så köp den "vanliga" verisionen av kortet. Om inte, lägg till de extra pengarna och köp Golden sample. Hur du än gör så kommer du inte bli missnöjd med kortet. Det är ett riktigt bra kort som fungerar utmärkt!

Av zirqua

320 mb kortet fungerar alldeles utmärkt idag, men som med allting annat, så vet man ju inte hur det kommer prestera om ett par månader. Men jag anser ändå att 320 mb kortet är ett bättre köp då man sparar en del pengar mot 640 mb kortet. Just nu är det ju lite av en gråson. Ati kommer snart med nya kort och ävn Nvidia för den delen. Så behöver man absolut inte köpa nåt idag så kanske man bör vänta lite och se vad som kommer.

Av zirqua

Antingen köper du dettta kort från komplett.se http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=331135 och hämtar det i någon av deras butiker. Då klarar dig med frakt för 29 kr.

Om du vill lägga till en 1000 kr kan du titta på detta kort: http://www.itpower.se/produkter.asp?show=2044&visameny=&katid... , vet inte hur de har det med frakt, har bara handlat i deras butik.

Av zirqua

Jag har försökt komma över 400 med denna processor och ett Asus Commando, men det går fan inte. Någon som har någon aning vad det kan vara för fel???

Av zirqua

Kör INTE med 3com om du har comhem!!! Jag har haft problem med min router tillsammans med comhem från första början. Problemet är att MTU inställningen i router är konstant på 576, oavsett om man ändrar det eller inte.

Enligt 3com så är det kopplingen mellan modemet och routern som är problemet. Ingen lösning går att få av någon. 3com hänvisar till Comhem och Comhem supporterar inte routrar... Moment 22...

Av zirqua
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Darkiee
Någon som kan kommentera något om moderkortet, är det bra? Är det värt att investera till ett Asus Commando? Eller finns det något alternativ som är bättre men inte kostar så mycket?

Commando är riktigt bra om du ska klocka. Finns allt du behöver och lite till!

Av zirqua

Yorii: Du har rätt, men samtidgt så har du helt fel! Bilden du länkar till visar exakt det du säger, men det är inte de det handlar om.

De två PCI-E kortplatser han har på sitt modekort är exakt likadan. Det som däremot skiljer dem åt är hastigheten. 16x vs 4x.

http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=1&model=1179&l1=...

Så, ta reda på fakta innan du uttalar dig om något som du inte har någon aning om...

Av zirqua
Citat:

Ursprungligen inskrivet av minarelli
Ingen som vet?

Mitt fungerade med en E4300 utan att uppdatera bios.

Av zirqua

Jag blev lite besviken på detta kort när det kom till kvaliten. Vissa komponenter satt snett bland annat. Det kändes inte som ett gediget bygge helt enkelt. Sen har jag haft stora problem med att flasha bios. För mig har det inte fungerat hittils, så jag kör fortfarande med 0602. Hoppas på en lösning snart...

I övrigt, om man pratar om öveklockning, så är det perfekt. Inga problem alls!

Av zirqua

Om du kollar med tillverkaren så brukar de alltid ha en rekommendation till vilken setting du ska köra minnena i. Men till mina 6400 minnen så rekommenderar man att köra 5-5-5-15.

Av zirqua

Jag har samma låda och har bra genomströmmnig av luft. Det enda jag ändra är fläkten som sitter precis framför nätagget. Mitt nätagg var för stort så jag flyttade fläkten och monterade den bakom hårdiskarna på "övervåningen".

Av zirqua

Beroende på vilka minnen du har så kan du exempelvis köra 5-5-5-15 eller 4-4-4-12. Jag har ett par 6400 minnen som ska köras i 5-5-5-15. Men däremot om jag börjar överklocka så bör man ändra timmingen på minnena.

Här har du massa info om minnen: http://www.houseofhelp.com/forums/forumdisplay.php?forumid=12...

Av zirqua

Titta på kortet. Du har två uttag på det, ett vga och ett DVI. Du kopplar alltså den ena skärmen till det ena uttaget och den andra skärmen till det andra.

Sen kan du göra inställningarna i CCC.

Av zirqua

Kanon! Tack för hjälpen!.

Av zirqua

Bra uppdatering?

Idag har jag inhandlat följande:

Asus Commando
E4300

Jag undrar lite angående minnen. Jag har bara runt 1000 kr att lägga på minnen just nu, så alla tips är välkommna! Jag vet att det är en rätt tajt budget...

Valde E4300 framför E6400. Bra eller dåligt?