Inlägg

Inlägg som danka har skrivit i forumet
Av danka

1. Frontpanel till Soundblaster Audigy (2?). Massa roliga portar att koppla in saker i. Som knappt blev använda...
2. Rift S. Köpte det ett knappt år efter launch och har i stort sett bara spelat HL Alyx på det. HL:A väger upp en hel del men det hjälps inte. Oculus verkar mest låtsas som att Rift S inte finns - noll förbättringar medan Quest fått all kärlek.

Av danka

... och det surrealistiska 20-21 fortsätter.

Av danka

Nej - med extremt få undantag. Jag tror senaste gången var HL2.

Anledningarna är ju försvinnande få med digital distribution och bandbredd värd namnet.

Av danka
Skrivet av huxflux:

Jag vet inte hur det är numera men det där var standard för postnord ca 5-6 år sen. Råkade alltid ut för samma sak och fick hämta från deras företagscenter som låg nånstans ute i vischan. Kanske finns det några gamlingar kvar som kör samma stil än?

Vågar inte säga hur jag upplever dom idag, brukar hämta från butik/utlämningsställe.

Edit: ja, förutom har hänt ett par gånger när jag beställt från utomlands så försvinner leveransen i Sverige. Det är ju lite drygt. Förlorat pengar på det.

Haha, jo, jag har hört mer historier om "förr". I mitt fall dök i alla fall paketet upp hos närmsta mataffären dagen efter.

Av danka
Skrivet av ToddTheOdd:

Får väl ta det här igen. Hur vet du att det var just den bilen från postnord som var den som skulle leverera ditt paket? När du får ett sms från postnord så är det ingen garanti för att det har skickats precis när den som ska leverera paket är precis utanför ditt hus/lägenhet. Har fått sms från postnord att jag har fått en leverans i min brevlåda både 1, 2 och 3 timmar efter de har varit där med mitt paket så nu gör du allt en massa antaganden som du inte kan göra. Mycket möjligt att den bil som du såg från postnord kanske varit hos en granne i något hus längre bort och levererat ett paket. Man kan tro att det är som så att alla paket som ska till ett specifikt område finns på samma bil? Nä, det är långt ifrån säkert.

Det vet jag förstås inte och det spelar ingen roll om det var "min" bil - både postnords leverans och framförande av fordon var på låg nivå så jag tyckte den detaljen var värd att ta med.

Av danka

Nu måste jag skriva av mig. Här bokar jag tid för hemkörning av paket (i den korta tidsslotten 10:30-16:30) istället för att välja att hämta ut det något tidigare, pga Corona och att tja, jag har ju betalat för denna frakt. Paketet är adresserat till mig, mitt namn står i porten, mitt namn står på dörren, husnumret står på huset. Jag har ringklocka på dörren och går runt med telefon på mig. Posten har namn, telefonnummer och portkod.

... OCH SEN KOMMER DET: "... inte anträffbar... hämtas imorgon efter 16:00...". Jag hinner springa ner tre trappor och ut, där jag en bit bort ser en skåpbil tillhörandes posten. Den gör världens sämsta vändning (backa ut i fyrfilig väg, någon?) och rejsar sen iväg på bussvägen.

Attityden "du var ju inte anträffbar lilla vän" skapar inte mindre frustration - hur skulle jag ha lyckats fånga denna leverans? Stått nere i porten i 6h med en håv?

Edit: Det har fungerat ganska bra med samma typ av leveranser förut, trots nybyggt och lite märkligt område. Men sedan i höstas har det varit sluttande plan. Öppna och skadade försändelser, och sen hamnat på den här nivån med hemleverans.

Av danka
Skrivet av BengansBlogg:

Jaha, blir till att vänta ett halvår som vanligt då

Angående saker som MS slutar att stödja...
Någon som vet vad som sagts om "Windows 7 Backup" funktionen som finns i gamla kontrollpanelen? Använder fortfarande den för att schemalägga en full image av C:.

Inte riktigt svar på din fråga, men funktionen finns i alla fall kvar och verkar fungera.

Av danka
Skrivet av Kenneth:

Faktiskt ett Superstar Hyperdrive som jag har haft i... 12 år kanske?

Åhå, tänkte det var 50-50 med sådana pukhållare. Kul i alla fall.

Av danka

Åh, Starclassic(?) i ett test på sweclockers. These are crazy times!

Av danka
Skrivet av SanTeoX:

Byt ut Telias modem mot egen router, byt dns:er permanent. Problem solved.
Jag har inte märkt av ett enda av dom här problemen Telia haft på senare tid, men så kör jag egen brandvägg samt andra dns:er också.

Kliar minst sagt i fingrarna. Stötestenen har varit att IPTVn kommer samma väg och att jag inte orkat kolla upp hur det ska lösas. Men nu när man ändå bara sitter hemma och Telia strulat mer...

Av danka
Skrivet av Mugen08:

@danka: Ok, lyckades enbart få igenom 149.112.112.112 som ändring av DNS där (tror default var 192.168.1.1), men det hjälpte mig inte. Varken 1.1.1.1 eller 8.8.8.8 accepterades.

Ja, Telia har gjort något märkligt och fått in någon slags spärr på adresser under 128.0.0.1(?), som @pamudas skrev. Missade att tipsa om det i svaret till dig.

Du måste också starta om klienterna eller gör renew på DHCP-leasen innan det slår igenom hos dem.

Av danka
Skrivet av Mugen08:

Hur byter man DNS server? Kan logga in på 192.168.1.1 och kan se:
DNS servers 195.67.199.18,195.67.199.19
under "Internet Access". Har en "Telia WiFi-router Plus v3". Men verkar inte kunna ändra dem.

"Local Network" + Show Advanced så dyker det upp.

Av danka
Skrivet av Pamudas:

För telias kunder så blir det däremot lite jobbigt, eftersom den vanligaste alternativa DNS-servern som ägs av google (8.8.8.8) inte kan användas i telias Router.. då de låst alla ip-adresser under 128.0.0.1 🤦‍♂️

Fick förslag av @emilakered att använda 149.112.112.112. istället som då är Quad9:s sekundära adress - vilket fungerar hur bra som helst
https://en.wikipedia.org/wiki/Quad9

Någon aning om eller länk till mer info varför de gjort den spärren? Jag fick snällt märka det när det nyligen var DNS-problem, men märkte att OpenDNS adresser (208.67.222.222, 208.67.220.220) fungerade. (Tydligen har routern backat till Telias egna igen sedan dess. :S)

Av danka
Skrivet av johanandersson:

Inet säljer flera 8gb datorer som "speldatorer".
https://www.inet.se/kategori/84/gaming-speldator
Netonnet har också några stycken. Men de verkar bekväma med att kalla en dator utan grafikkort för en speldator.

Annan observation: hos Inet hittas 32 GB först i en dator för 33 000 kr. Det är väl ändå lite skevt det också?

Av danka

Ingen som helst kärlek för Z97? Suck.

Av danka

Kan det vara så att de (till slut!) safe:ar med enbart egen reklam just nu? Ser inget annat än spotify-reklam i min klient i alla fall
Gravt pinsamt i vilket fall. Både att detta ens hänt och hur länge det fick pågå.

Av danka

Verkar det här fungera nåt vidare för folk? Sådär 1,5 vecka efter uppdatering och flera tillfällen med hög uptime på datorn tycker jag inte grafen i HD tune ser direkt ut som den (i alla fall tidigare) gjort efter ett pass med diskfresh.

Av danka
Skrivet av DeeJay1:

Jag har en 840 EVO 1TB med firmware EXT0DB6Q

Laddade ner senaste Samsung Magician som sa att jag redan hade senaste FW. Laddade även ner ISO:n och bootade från den som också sa att jag hade senaste FW.

Finns det en nyare att ladda ner från nåt hemligt ställe, eller har dom dragit tillbaks den?

Då borde det redan vara löst

https://www.pcper.com/reviews/Storage/Samsung-Magician-46-and...

Det som kom nu var för "O-EVO"-varianten av 840.

Av danka

Wow. Som det verkade när problemet först påvisades tänkte Samsung absolut inte erkänna att det gällde även den här modellen, och så verkade det fortsätta.

Trevligt med (i alla fall påstådd) fix, men summa summarum står jag kvar på eff juu Samsung för hanteringen.

Av danka

Scythe Mugen 4/IV

Hej,

Scythe Mugen 4 verkar ju vara en bra CPU-kylare till bra pris. Ni har diverse andra scythe-kylare men inte denna och inga andra Mugen heller, inser jag. Finns det några planer på att ta in fyran? Enligt prisjakt finns den i och för sig inte hos någon av de stora drakarna, vilket verkar lite märkligt.