Inlägg

Inlägg som spaajs har skrivit i forumet
Av spaajs

Om du kan tänka dig skicka bjuder jag 1100+ frakt

Av spaajs

Finns denna kvar?

Av spaajs

800kr och hämtar upp

Av spaajs
Skrivet av PowerNet:

Beror ju på om de anger tillverkarens egna varumärke (som troligt i detta fall?) eller anger ex "Fyndiq Xiaomi pistons 3 kompatibla hörlurar", det är ju så marknaden på ex bildelar funkar, där det finns "original" (Som sätts med fordonstillverkarens namn, ex Volkswagen), sedan har ex Mekonomen, Autoexperten, Biltema med flera samma delar, under både egna varumärken och under andra varumärken som ex ATE med flera.

Både originaldelen, Mekonomens, Biltemas och ATE delen kan vara tillverkade i samma fabrik, av samma maskin, men att skillnaden kan vara att ex vissa delar som inte når upp till fordonstillverkarens krav (ex Volkswagen) inte ges till Volkswagen då de vägrar köpa de delarna, istället så slipas ex "Volkswagen" varumärket bort, och istället säljs den till ex Mekonomen, Biltema med flera som säljer den under eget varumärke som egen tillverkad del, fastän den tillverkades i samma fabrik, men inte mötte ex Volkswagens krav på ex färg, form (storlek, utseende) eller når upp till kraven på hållbarhet, prestanda eller andra krav.

Så det beror på helt hur delen framställs när den säljs, i Fyndiq´s fall så verkar de ju framställt den som att det är en originaldel från tillverkaren, inte en kopia/kompatibel del.

Inte riktigt så det funkar. Tillverkaren säger enbart att de kan ta på sig ansvar om man köper varor från tex tillverkaren vw. Detta är ett sätt att få bättre utdelning. Dock kan du serva din bil hos mekonomen för under halva priset jämtemot volvo och behålla din nybilsgaranti, således borde delarna hålla minns lika bra kvalité.

Köper du varan hos meca/mekonomen/biltema mfl får du samma vara för en bråkdel av priset. I vissa fall går du en bättre vara då "orginal" reservdelar generellt har sämre kvalité än de delar som satt på bilen när den var ny, eftersom kvaliteten är viktigare under bilens första levnadsår då de flesta tillverkare numera bjuder på 5-7 års garanti.

Mycket ot men men... 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Av spaajs
Skrivet av Bozzeta:

100kr rabatt på S6. Kostade den inte typ 4990kr på Webhallen igår?

Det var flat varianten.

Av spaajs
Skrivet av HugSeal:

Jag beställde ju minnen av dem i förrgår. Kontaktade dem lite efter att beställningen lagts för att jag hade skrivit fel två sista siffror i postnumret. Fick svar av dem igår att det var ordnat och ordern skickades då. Får se om jag får rätt prylar och det kan ju helt enkelt vara jag som haft tur också

även jag fick hjälp med min beställning inom 24 timmar när produkten jag beställt hade obekräftad datum/slutsålt.
Jag har beställt från Misco i åtskilliga år, alltid fått bra support och även information. Sen att det kan bli prisfel och att folk beställer saker som har obekräftad leveransdatum och sedan gnäller på prisjakt eller forum gör mig väldigt lite.

Av spaajs

Ingen som har en 64gb kod?

Av spaajs
Skrivet av Da´Russian Stallion:

...Bildmässigt skiljer det inte mkt mellan deras billigare modeller och topsegmentet...

Det skiljer väldigt mycket i bildkvalité mellan toppserien och de lite billigare! Man måste ta hem och ställa in tv:n för att se skillnaden. Har själv lämnat tillbaka 3st Plasma tv:n innan jag köpte den dyraste, inte för allt lull lull utan för bilden.

Av spaajs

Vissa modeller fungerar perfekt andra modeller kan man bli tvungen att ha glasögonen upp och ner och ibland fungerar det inte alls. Tacka för öppet köp! Detta gäller aktiva glasögon.

Av spaajs

Inga mail får man svar på och när man ringer vill ingen svara, brukar ni ha 2 timmar+ gällande kundtjänst ärenden? har väntat i kö i 1 timma och 55 minuter...för att inte nämna att jag under lunchtid blev bortkopplad 2 gånger efter att ha väntat i 20 minuter...

Av spaajs

Eller så hoppade han på tele2:S erbjudande med flatrate och säljer nu telefonen för att få ner sin månadskostnad. Det var iaf så vi gjorde då jag precis plockat ut ny firmamobil och frugan ville ha ett nytt abbonnemang som var mer prisvärt. Vi fick 4000 för telefonen på blocket vilket var en årsavgift.

Av spaajs

Många operatörer säger att de har täckning på flesta delar av Sverige, dock måste jag säga att enbart Telia fungerar "tillfredsställande" på de flesta orter...Ut i skogen har jag alltid mottagning detta gäller även det en bit ut längst kusterna, där brukar Conviq/Tre/telenor nästan alltid gå bet.

Av spaajs
Skrivet av Söderbäck:

28 § Om avhjälpande eller omleverans inte kommer i fråga eller inte sker inom skälig tid efter reklamationen eller inte kan ske utan väsentlig olägenhet för köparen, får köparen kräva prisavdrag som svarar mot felet eller häva köpet enligt 29 §.
Köparen har vidare rätt till ersättning för vad det kostar att avhjälpa felet, till den del denna kostnad inte är oskäligt hög eller täcks genom att köparen erhåller ett prisavdrag.
Köparen har dock inte rätt till prisavdrag vid köp av begagnade varor på en auktion där köpare har möjlighet att personligen närvara vid försäljningen. Lag (2002:587).

Konsumentköplagen gäller alltid
Utöver garanti så gäller konsumentköplagen enligt vilken du har tre år på dig att reklamera ett ursprungligt fel på en vara. Ett ursprungligt fel kan vara ett fabrikationsfel eller något annat fel som varan hade innan du fick den. Sådana fel kan visa sig ganska lång tid efter köpet. Att du får en garanti med kortare giltighetstid betyder inte att reklamationstiden förkortas. Skillnaden är att när garantin gått ut är det du som måste bevisa att felet fanns där från början.

Enligt konsumentköplagen är det säljaren som ska kunna visa att ett fel som upptäcks inom sex månader från köpet inte var ursprungligt. Undantag från regeln görs när det är oförenligt med felets eller varans art att tillämpa sexmånadersregeln.

Med "felets art" menar man sådana fel som man inte rimligen kan hävda har funnits redan vid köpet, exempelvis fel som beror på olyckshändelser eller fel som du själv orsakat. "Varans art" kan till exempel syfta på varor som inte håller i sex månader, som färskvaror eller slitna begagnade varor.

Förtydligande på reklamation:
Att reklamera innebär att du inom en viss tid meddelar säljaren att det är fel på en vara eller en tjänst som du köpt. Du meddelar också vad som är fel på varan eller tjänsten.

Rätten att reklamera upphör som huvudregel tre år efter att du tagit emot varan eller tjänsten. För tjänster gäller ibland tio år.
.

Enkelt skrivet om du kan kan visa på brister på en vara i ditt fall en komponent så ersätter butiken denna. Men nu hade du en felsökning på varor som kostade. Fallet är intressant man kan tolka konsumentverket vilket inte alltid är enkelt och dra slutsatsen att hade du konstaterat att det varit brist på en specifik vara så hade detta varit butikens ansvar (dvs hade du skickat in ex grafikkort och det finns en brist på kortet står butiken för felsökningen), men att skicka in flera varor för att felsöka så får du stå för kostnaden av kontroll på de andra varorna =D medans felsökningen på just det enstaka komponenten är gratis. Du har således betalat 500kr för att kontrollera att det inte finnes några brister på överiga systemet, såsom felmontering etc.

Edit: vid köp av en komplett dator så räknas datorn + alla dess komponenter som en vara.

Av spaajs

Tycker att Inet gör helt rätt i denna fråga.
Köper du delar så köper du inte en komplett dator, dvs den skall vara monterad av Inet för att vara en komplett dator. Således är det ditt ansvar att skicka en reklamation på den del/vara som inte fungerar. Då du inte själv haft möjlighet att finna den bristande varan så har du valt att skicka in din dator på felsökning, och självklart skall då inte ha betalt för besväret.
Tycker det är bra att folk monterar ihop sina egna datorer, men har man inte möjlighet/kunskap för felsökning bör man antingen köpa en komplett dator eller se till att ha andra komponenter/delar nära tillhands för att enkelt kunna finna felande komponenter.

Av spaajs

roligtvis nätagg, men man vet aldrig, om du har möjlighet testa med att koppla bort nätagget och starta den med en bygel.
info enligt länk. http://www.overclock.net/faqs/96712-how-jump-start-power-supply-psu.html

Av spaajs
Skrivet av karlzon:

Nej, lägg din dyrbara tid på en schysst jobbingtur istället för å tjafsa sur en butikssäljare.

ordnade meningen åt dig

Av spaajs
Skrivet av pseudonymen:

AD02? Funderat starkt på den också men funderar på om jag behöver CD/DVD/Blueray i. Är du nöjd med den?
"nv-disk"? (försökte googla men blev inte säker. Streama från stationära?)
Fn att det skall vara så svårt att bestämma sig. Funderar på om man trots allt skall vänta på Lliano också...?

Innan du ser kompletta lösningar med LIiano så kommer det vara 2011, Nätverks Hårdisk (nv) dum förkortning. Jag har ännu inte fått min AD02:a då de fastän de varit beställningsbara sedan 2011-04-30 ännu inte inkommit till svensk leverantör, med det sagt så såg jag att den är inne på lager.
FÖr HTPC-användning så är det mer kraft än man behöver i Zotacen, betänk att tvixen enbart hade 250mhz processor.
Kör man windows 7 lite med antingen XBMC eller mediaportalen så har man massiv kraft över. AD02:an i test låg på 30% cpu användning vid uppspelning av HD material.

Köper du en AD02 eller liknande idag så kan du köra med den i många år. Om mot förmodan behovet av en bluray finnes så tycker jag du kopplar en sådan externt till din tv:n/förstärkaren:n för strömförbrukningens skull, de kostar inte mycket, såg en på elgigantens fyndbord från samsung för 400kr häromsistens.

Jag är snål dock inte dumsnål och anser att man köper efter behovet man har inte för vad som komma skall, hellre köpa en Zotac idag för ca 2500 och ersätta den om 4 år än att köpa en htpc dator med massa överflödiga komponenter/prestanda för det dubbla och byta om 5-6 år. Storleken är ytterst viktig för mig då jag inte vill ha massa skit intryckt i lådor och skåp kring tv området.

Av spaajs

Satt i samma tankar för någon dag sedan, blev en Zotac Zbox 350-fusion då jag redan hade en ssd disk liggandes hemma så blev slutkostnaden med 8gig so dimm enbart 2700kr. Storleken gällande htpc tycker jag är det viktigaste och har du möjlighet att köra en nv-disk redan idag från en stationär så ser jag ingen anledning till att bygga en "stor" htpc när anpassade alternativ till det finnes. Om du vill använda den som backup så lägg på 700 kronor och köp dig en extern USB disk som du kopplar på.

Av spaajs

Tänk nu på att om du raid 0:ar 2 st 2tb så får du problem med installationen i W7 då det enbart är servervarianterna som klarar 4gb diskar att installera på etc.

Av spaajs
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Maango
Vem vet, kanske longplay tom var före det andra bidraget?
Tänk två steg, inte ett [/B]

Tänkte hela 3 steg.