Inlägg

Inlägg som Ralle har skrivit i forumet
Av Ralle

Jag väntade en dag med att beställa och de sänkte den under den dagen så jag tjänade 3:-! ojojoj..

Av Ralle

datorbutiken.com har ibm 180gxp 120gb för 1152:- sån ska jag beställa lite senare idag...

Av Ralle

hade problem med det hemma också och det visade sig att det va ledningarna i marken utanför huset som va kass så telia fick gräva upp uppfarten och byta våra ledningar. men innan de gjorde det så beställde vi nytt filter men det kom aldrig och de va hemma o mätte och hade sig innan de kom på problemet, konstigt nog så va det först när vi kopplade in adsl som det började brusa, men det slutade inte brusa även om vi kopplade ur alla adsl grejerna..

Av Ralle

drämmel e för kärringar, jag kör med sticksåg och borrmaskin.

annars är väll stealth-cd etc. snyggt, och att koppla ur alla dioder o trams så man inte har en massa som lyser och har sig.

Av Ralle

Bytte ut den lilla flänsen och fläkten på mitt graffe mot en stor fläns och ingen fläkt, limmade på den med zalmans epoxy men den trillade av efter ett tag så jag tog ståltråd (den typen som har plastskydd runt) och stack in genom hålen i grafikkortet och satte på på baksidan, ska köpa riktiga skruvar men har aldrig blivit färdig till det och den funkar bra som det är nu.

Av Ralle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av brorsan
Gjort exakt samma sak förrut, min blev att låta _rätt_ mycket.... lutningen på tratten var för tvär vilket ledde till att fläkten fick jobba frenetiskt för kunna pressa genom luften... konstigt att det funkade för dig

om man kör den på lägre varvtal så borde det funka fint...

Av Ralle

Baztard: vet, menar bara att det är en överhängande riska att det händer nåt om man inte har nåt skydd alls.

Av Ralle

200:- kanske jag lagt ner detta året, köpte lite epoxylim, kylpasta och varvtalsregulatorer när jag skulle tysta ner min dator.

Av Ralle

8 av 10 användare med fast anslutning får intrångsförsök, men har man en normal firewall klarar man sig oftast, jag fick intrång 2 dagar efter att jag fick fast uppkoppling innan jag hunnit konfigurera min gateway men sen den blev rätt konfigurerad så har det varit lungt. på jobbet har vi ca 100 "DoS" försök per dygn som alla (iaf. än så länge) blir stoppade, det e "code red" som försöker.

och ang. vad ni sa långt upp i tråden; "allt är lätt när man kan det" som man brukar säga. det enda sättet att få en helt intrångsfri dator (om man inte har fysisk acces till den) är att dra ut nätverkssladden, banker tex tror jag har servrar utan uppkoppling till att spara backup på folks lösenord etc.

Av Ralle

prova spelen på icas hemsida www.ica.se där kan vi snacka beroendeframkallande, det enda vi gör på jobbet...

Av Ralle

de behöver ju inte ligga i ditt område, kan lika väl ligga i andra änden av landet, bara du kan få en c:a prisuppgift per telefon efter att du har beskrivit vad du vill göra, så du vet om din lokale elektriker har ett rimligt pris.

Av Ralle

jag är _så_ rolig... förstår det inte själv.

speciellt nu när jag sitter på jobbet och har jääättemycke att göra. vill hem o sova.

Av Ralle

Liftaren, säker på att man inte får, ens om elementet är gult med rosa prickar? de kanske har färgundantag...

vet inte varför jag frågade om det, vet osså att man inte får, men jag tänkte väl inte efter...

Av Ralle

vissa gamla hansolskärmar e skumma, en polare hade en likadan, vet inte model men det va en 17" hansol och den va alltid jättemörk som du beskriver, han kunde knappt spela. Det är ett känt problem på nån av hansolt 17" serier, vet inte vilken eller om de har mer än en serie.

Av Ralle

Bengan: så om man har ett kombinerat kök och matsal och datorn står på ett datorbord med hjul så kan man inte rulla in hela bordet med en förlängningssladd till det intilliggande rummet om man tex vill vara ifred.

Men om alla delar som är kopplade till datorn är i det jordade uttaget, e det då ok? Eller om man inte har datorn som en "fast installation", som de flesta har med att den alltid står på samma ställe, utan man har den på bordet med hjul och flyttar den som man vill, om då sladden till bredbandet sitter i köket så måste man ändå ha en sladd dit då kan man lika bra ha en till ström också tänker man kanske, allt som är inkopplat till datorn sitter ju på samma sladd för att få rörligheten.

Vet du bengan hur det ligger till med att jorda i element, om det e ok? (eller om nån annan vet det för den delen)

edit: jag vet vad det står på sidan du länkade till men vill ändå höra vad ni andra säger. tycker inte den sidan svarar så utförligt.

Av Ralle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SvenJohan

jojo men hur ska dom bevisa att det inte är gjort av någon med behörighet ?

dokumentation.

Av Ralle

det är ju en viss kostnadsskillnad om du ska dra nya kablar utanpå väggen eller om du ska använda befintliga och lägga till jorden i ett redan draget vprör i väggen, kan jag iaf. tänka mig, ett billigt alternativ är ju att dra förlägningssladd från köket där det redan är jordat. eller som jag, jorda i elementet (vattenburen värme).

Av Ralle

hade jag haft en digitalkamera så hade ni fått se...

hobbex ljusslingor e ganska bra. har en "inuti" en vägg uppe i taket så men inte ser slingan utan bara ljuset som går upp i taket.

Av Ralle

firewall: 486 men 12 eller 8mb ram (kommer inte ihåg, tror det e 12), 500 mb hd, 2 st 10mbit nätverkskort. Linux som startar via diskett och hddn, när jag har ork och en polare har tid att hjälpa så ska ajg byta till en version som inte kräver hd, så blir den tystare, enda fläkten är nätagget... den brukar ha uptime på ca 200 dagar innan det blir strömavbrott eller nåt sånt så man får starta om, annars hade den haft kanske närmare 800 dagars uptime, har aldrig haft problem med den.

Av Ralle

nu har jag iaf. biljetter till dh summer, så jag kommer troligen. (första dh för min del)