Inlägg

Inlägg som john1960 har skrivit i forumet
Av john1960

Mitt förra inlägg blev censurerat/borttaget med påstående om virus och att jag ljög att viss reklam redan förekom vilket jag dock beskrev som ett framtida scenario om vad som händer när man bara är ute efter reklam som generar pengar.

Är för moderering av forum men när den används när någon skriver något obekvämt om egna sidan tycker jag man kan jämställa det med censur. Förmodar att även detta inlägg blir borttaget. Själv tänker jag avveckla mig från sidan. I alla fall ett tag.

Av john1960

Ryktas om hösten 2014 till PC, Xbox One och PlayStation 4. Ja till och med mars i år eftersom Amazon i Tyskland har haft det på sin site. Gulligt det här med rykten. Gissningar och trollerier med knäna.

Svar: Nej, ingen har annonserat ut att de säkert vet om det kommer eller inte.

Av john1960

NextGean Reader om man har ett gratiskonto på feedly som kan kopplas till ditt gamla google reader konto google lade ner (en av anledningarna till att jsg nu dissar google/Android är att de lade ner google reader + att Gmail blivit en rörig smörja) kostar 10-20 kr om jag minns rätt.

Podcast Critter till Podradio. Kommer ihåg vart du var och kan ladda ner Swecklockers Pod i bakgrunden, koster 7 kr.

Av john1960
Skrivet av jokke:

Har tipsat om det tidigare och gör det igen, elgiganten säljer en backup-tjänst ifrån jottacloud.com 449:- om året har jag för mig det kostade för obegränsad lagring och ingen filstorleksbegränsning.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack, och ska aktivera betalkonto när jag får fiber i maj
Fast tror inte längre att det går. Priserna är borta.

Av john1960

Får väll krypa till korset och ta tillbaka det om sämre 3G mottagning än Samsung Galaxy S3. Provade idag på ett ställa där Samsungen bara undantagsvist kan koppla upp sig men där Nokia Lumia 1520 flöt på rätt bra. Så ska söka i mina inlägg och ta bort det påståendet. På vissa ställen är S3 bättre och på andra 1520 bättre på att få kontakt.

Av john1960
Skrivet av ringu:

Inte för mörkt tema bara. ...

Blir det helsvart tema flyr jag Sweclockers och nöjer mig med fredspanelen på YouTube. Just nu är sidan lättläst både på mobil och dataskärm. Vad säger annonsörerna, som oftahar sina annonser med svart bakgrund, om sidan blir mörkare?

Och casinoreklamen är tillbaka ser jag, fyfan vad oseriöst!

http://s26.postimg.org/p9c2jdsuh/fyfan.jpg

Av john1960

Kommer ihåg när HTPC var att kunna kolla och spela in på TV. Är ganska svårt i Sverige när nästan alla vanliga reklam kanaler kräver avgift och kort. Till och med OS går ju i betal-tv med reklam. Nu är det visst tankat och Play-kanaler som gäller med HTPC.

Jag har ju bara 4G med dess data-begränsningar. Så även om farten räcker till och blir över är Play kanaler inget för mig. Men får fiber inom några månader så kan ta ut TV-kortet och slippa jaga bästa läge för antennen beroende på väder.

Är det någon mer än mig som använder HTPC till vanlig TV?

Av john1960

Ska förklara närmare hur en krotbetalning går till. Först trycker man på "betala" efter att klickat i att man vill använda kontokort och fyller i sina siffror. Då kommer man till DIBS Paymant service. Där matar man in ett lösenord och klickar sig vidare.... men på Windows Phone kommer man inte vidare.

Betalar bara hos affärer som har DIBS. Okej man kan använda e-kort också men den appen finns inte hos Swebank till Windows Phone. Man kan komma till deras mobilsida men där kan man heller inte skapa e-kort. Hjälper inte att klaga heller.

Jag har mejlat DIBS Paymant service att de måste komma överens med Microsofts telefon-division så de släpper på spärren. Kanske är dyrare än de tjänar in på det?

Av john1960

Inga problem i vanliga byxor och Jeansficka MathNinja

Men som sagt, lite för nätt för min smak men har nu beställt en mobilväska från Skal-Man

http://www.skal-man.se/public/img/user/WC1520SB.jpg

Då blir telefonen lika gulsvart som mitt favoritlag i fotboll.

Min erfarenhet är att just bra väskor och flip-fodral är ett bättre skydd än äckliga skärm-kondomer. Håller telefonen i nyskick även om man skulle råka tappa den utom i vissa undantagsfall.

Och ytterligare en film som är snabbredigerad bara för att klippa ihop hur kameran filmar i rörelse och från ljus till mörker. Inte menad som ett mästerverk, endast demostration.

Av john1960

Har en fråga. Hur fixar man blockeringen av sercure digital (DIBS Paymant service) i Explorer?
Går ju inte handla säkert med kontokort genom telefonen.

Av john1960

Måste vara en svår sits att vara ISP. Är det hos oss eller kunden felet ligger?

Av john1960

Faulisto rätt trevligt att det finns olika åsikter. Jag gillar det kantiga men skulle vilja att 1520 var lite tjockare än den är nu.

Av john1960

Länkar till tips jag fått i andra trådar:
#14385216

Av john1960

Ny på Windows Phone - En hjälpande hand

Hej alla gamla rävar och ni som konverterat till Windows Phone 8

Mycket nytt att lära sig, bli glad över och även bli förbannad på. Både på systemet och sin telefon.

Windows Phone är ett stängt system för att Microsoft vill kunna erbjuda en enhetlig upplevelse oavsett märke. Microsoft tillåter därför inte ändringar i deras användargränssnitt. Telefontillverkarna är inte "happy" för detta. Men det gör det lättare för oss att hjälpa varandra. Därför denna tråd.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av john1960
Skrivet av Alibaba123:

Var inne på att köpa denna för ett tag sen, men efter att man fick nys om att galaxy s5 kommer om typ ett halvår så väntar jag nog. Lite bättre hårdvara i den, även om det extra krutet är lite onödigt så vill man ändå ha de bästa när man köper en ny.

Om ett halvår tycker jag du ska köpa en Lumia 1520 som troligen då gått ner till 4 000 kr i svensk butik.

Skrivet av Alibaba123:

Fan va bra bild man får med lumia 1520, riktigt bra faktiskt. Blir inte lite kasst i visst ljus, men det är ju bara en mobilkamera så. Fan va kasst att filmarna går upp på scenen och filmar artisterna, förstör ju helt. Är nästan bättre att sitta hem vid tvn och kolla ju.

Är mest imponerad av ljudet.
Riktigt piss-ljud de har på arenorna i Melodifestivalen men det lät bättre när telefonen spelat in det med sina 4 mickar.

Nokia Beamer
Kan ju användas när man säljer dyra saker strax under 3 00kr här på marknaden. Köparen följer Live när man lämnar in paketet på posten och när man betalt frakten kan han swisha över pengarna och sedan lämnar man paketet till expediten.

3G mottagning
På vissa ställen är Samsung Galaxy/S3 bättre och på andra ställen Lumia 1520, beroende på topografin, men får bättre fart med 1520 när jag har bra täckning (minst 25%).
Tower Hotell Göteborg

http://www.speedtest.net/wp/8027826.png

Använda Lumia 1520 som telefon
GSM mottagningen är bättre än telefonerna jag skrev om ovan. I klass med Nokia alá 90-tal med yttre antenn.

Läste rensessioner om att ljudet inte var topp. Själv tycker jag det är det bästa ljud jag upplevt i samtal och då främst genom högtalarfunktionen är telefonen i en klass för sig själv. Enda jag har att anmärka på är att höga toner blir olidliga. Fick ormaktivera mitt Windows 8 och att höra på Microsofts pip mellan aktiveringssiffrorna var hemskt även om man satte volymen på 1. Fast det är bara att lägga telefonen under en kudde

Surfplatta
Som jag trodde behöver man inte längre en surfplatta, med betoningen surf-platta. Jag sålde min strax innan jag fick min 1520 och saknar den inte.

Musik
Att koppla Lumia 1520 till mina gamla fristående datorhögtare med subwoofer i mitt gym är en behaglig upplevelse. Kör "Nokia Music" med premie-inställningar, dvs hög kvalité. Rockar sönder allla telefoner inklusive bärbar dator jag använt tidigare. Synd bara att 3G mottagningen är skral på telefonen. Löses med en accesspunkt till mitt Wifi hemma.

Spela
Tycker tyvärr det är meningslöst att spela på en surfplatta eller telefon.

Av john1960

Alla råd fungerade utom att Twitter inte längre kommer upp i Sportstracker.Har fortfarande 2 Twitter när jag ska dela bilder men skit samma.

Tackar för hjälpen!

Av john1960
Skrivet av betan:

Nja, filtrera kontaktlistan bara så kommer inte de kontakter du filtrerar bort hamna där.
"People hub"-> "de tre prickarna" -> settings ->"filter my contacts", välj vilka konton du vill att kontakter ska visas från.

Nu har jag två "Dela med Twitter" men ingen "Dela med Facebook"
Har installera och avinstallerat Facebook appen några gånger nu för att få det att fungera. Är inte hela världen men vill ju att saker ska funka.

Av john1960
Skrivet av sasser123321:

Funkar en mATX moderkort till en mITX låda?

Nej, har försökt själv och gått bet.

Av john1960

Fick en kompis att föra över en film med datorn genom sitt YouTube kontot genom att Internet-dela med Lumia 1520 för att föra över klippet, jäkla omväg och usb kabel också, fixa genast Microsoft. Behandlad i Handbrake först. Lägger upp ett annat klipp direkt från Nokia Videoupploader när jag kommer hem som kommer hamna under första klippet.

Konsert, Melodifestivalen, filmad med Nokia 1520 i Scandinavium uppladdad från Nokia Lumia 1520 genom usb kabel till dator som hade internetdelning från Lumia 1520

Test av Nokia Lumia 1520 filmad i Scandinavium‎ och uppladdad med Nokia Video uploader genom WiFi hemma

Av john1960
Skrivet av Mubaslat:

Min skickas IDAG från Halebop, men det står fortfarande att dom "bara" fått förhansinfon på Posten, hoppas verkligen telefonen dyker upp imorrn, den verkar då finnas på Dustin t.ex. för den som är sugen (:

plinga till i tråden när du får den 😁

Skickades från m.sweclockers.com