Inlägg

Inlägg som Båtman har skrivit i forumet
Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nyrostad
Jag klippte P-led kontakten på mitten

Wiskman: Går fläktarna?

Japp alla fläktar fungerar..

Av Båtman

Jag har testat med så lite komponenter som möjligt, får fortfarande ingen bild. Så skall reklamera moderkortet nu. Gör jag rätt, eller tror ni att det kan vara processorn som är sönder. Jag borde väl få något pip om moderkortet fungerar och processorn är sönder.. Tyckker ni jag skall reklamera?

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flamso
Korkat chassi? Ta bara ur sladdarna ur kontakten och sätt dem rätt så är ju problemet löst

Kom på det nu.. Måste dock först få igång datorn. Kolsvart skärm och inga pip:(

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ebu
Det verkar som om Asrocket inte fungerar tillsammans med Antec Smartpower 2.0, eftersom det nätaggregatet inte har -5 volts rail. Hur det är med Truepower 2.0 vet jag inte.

Har du möjlighet att pröva med ett annat nätaggregat?

M har hört det också om smartpower. Japp har testat med ett annat budgett agg.. fungerar inte då heller. blir så trött på detta..

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flamso
Står på moderkortet och texten på de du sätter på moderkortet ska vara uppåt.

Ja men min Power led har hål för tre pin, (antec sonata) medens på moderkortet är det bara för två..

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ilg@dd
??
Manual i pdf-format hittar du här: http://www.asrock.com/support/index_download.asp

Vet, men det vill sig inte riktigt..

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bjonss13
jaha där var spiken i datorbordet det blir inget asrock jag har tre gig nu med 2x512+ 2x1024

Någon som har lust att ta en bra bild på hur kontakterna till power led, reset, hd ledd m.m. skall sitta?

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ied
har säkert fixat dem utan att veta vad dem heter exakt ^^ .

Har samma problem får varken bild eller något pip. Allt är nytt här med..

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FoxOne
Jo, det står i manualen..
Jag föreslår att du tar hjälp av någon datorkunnig som du låter rätta till problemet.

Faktum är att jag är väldigt datorkunnig. Problemet är var skall Power led sitta. I manualen ser man att den skall sitta över två piggar men min Power led har hål för tre piggar. Varav två sladdar går in i den en grön och en svart. Där hålet i mitten inte har en kabel som går in. Dvs det är en "tvåa" men den sitter på en trea.. Så man kan inte sätta den där det är ledigt..

Resten av kablarna skall vara rätt kopplade ändå fungerar inte Reset knappen och hd ledden lyser heller inte. Verkar liksom inte som processorns startar..
Så här ser manualen ut:

http://www.asrock.com/Drivers/Manual/939Dual-SATA2.pdf

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ebu
Kontrollera i moderkortets manual att du har reset o co. på rätt platser. Det har betydelse och kan ge de symptom du stött på.

9600 Pro behöver inte extra ström och sitter det som det ska så borde det inte vara problemet.

Prövade du redan med en minnessticka?

Distanserna är de gula skruvarna man fäster i chassit och sedan skruvar fast moderkortet i. Det är mycket viktigt att du endast har distanser på de ställen du har motsvarande hål på moderkortet. Du skall m.a.o. inte ha distanser i alla hål på chassit.

Det står inte i manualen man får försöka läsa på kortet vilket är mycket svårt, så skall kolla på det strax..

Jag har provat med en minnessticka. Fungerade inte då eller.. Japp sitter inga där det inte finns hål.. Dock är mina silvriga.. Fick med dom till chassit, men antar att det inte har någon betydelse..

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Shakalen
det kan vara moderkortet som e sönder , om du har en kompis som kan låna dig ett moderkort så kan du se om det funkar med hans moderkort, om det inte gör så ska du ta och gnälla på dom där du köpte det

det kan oxå vara för lite ström, Antec Sonata TruePower 380w till en sån dator , hmm , räcker det ??

Joda det tror jag skall kunna räcka.. Har inget moderkort jag kan låna. Men liksom det är ett nytt kort så man tycker att det borde fungera..

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ebu
Antar att du har ett grafikkort fast du inte nämner det.

Kontrollera metodiskt att inte glömt bort någon kabel och att de inte har glappkontakt. ATX + 4-pin (+ev. extra molex). Extra ström till grafikkortet? Kontrollera att kablarna till ON/OFF, reset och de övriga kontakterna är rätt kopplade.

Sitter grafikkortet ok i sin slot? Samma sak med minnena och är de i rätt slots? Annars kan du pröva med endast en minnessticka.

Distanserna hoppas jag du kom ihåg, men kolla att ingen råkar sitta på fel plats så den kortsluter något på moderkortet.

Alla kablar verkar sitta rätt. Till moderkortet har jag satt fast en gul/svart 4-pin kabel. Grafikkortet är ett AGP 9600 Pro, med andra ord behöver det ingen ström. Är inte helt hundra på reset osv sitter helt rätt, kan det ha betydelse?

Distanserna. Är det hålen där man sätter i en skruv som skruvas fast i chassit. Jag har skruvat fast skruvar i alla hål där det finns en gänga i chassit.

Av Båtman

Ny dator startar ej

Ny dator som ej fungerar.
Har följande delar:
AsRock 939 Dual sata-2, Athlon 3700+, 2x512 MB minne, Seagate IDE 200 GB, Antec TruePower 2.0. Det enda som händer är att alla fläktar startar. Jag får inga pip eller någon till. Jag har testat att montera processorn två gånger, hjälper ej..

Vad kan jag göra?

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bitcho
Det bästa vore om du satte upp en ftp-server på någon av datorerna.

Okej, något program som rekommenderas?? Finns det någon lite guide med kanske, skall vara så enkelt som möjligt..

Av Båtman

Överföra 40 GB via två datorer

Jag har 40 GB som måste överföras från en datorn till en annan.. Men jag vet inte hur för när jag kör med en korsad kabel kan jag inte komma åt den andra datorn. Då har jag ställt in ip och båda datorerna kan pinga varandra men det vill sig ändå inte. Och via msn kan man ju inte skicka mappar.. Den ena datorn har bara USB 1.1 så det skulle ta år via USB. Vad kan jag göra?

Av Båtman

Japp vi kan pinga datorerna ifrån varandra..

Av Båtman

Hur kopplar man samman två datorer med en korsad kabel?

Hur skall man göra om man vill få tillgång till en hårddisk i en annan dator. Jag har en korsad kabel i mellan datorerna samt har jag delat ut hårddiskarna. Jag har även gett den ena datorn ip 192.168.0.1 och den andra 192.168.0.2 är något fel. Jag kan inte komma åt den andra datorn. Jag har alltså kopplad med en korsad nätverkskabel..

Av Båtman

Förstår inte riktigt vad ni menar. Vad är det som det står i manualen. Är det någon som haft problem med det?

Av Båtman

Jag har köpt ett sånt moderkort och har 2 st 512 mb pc3200 sedan tidigare. Det är dock två olika märken på dom. Kommer det att funger aändå tror ni?

Av Båtman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Buffi
Det hjälper ju om du skriver vilken socket du använder då den ju passar en hel del olika... monterade själv en precis likadan på en socket 775 igår med hjälp av adapter. Är hur nöjd som hellst.

Socket 939, jag hade ett par andra gamla skruvar hemma som jag skruvade fast fläkten med. De skruvarna fungerade klockrent, så något fel måste det har varit med Zalmans skruvar..