Inlägg

Inlägg som Borat har skrivit i forumet
Av Borat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av peppelorum
Har för mig att 3.2 har Plastik som default, dvs ungefär samma som här, http://peppesbodega.nu/blat/dumps/knas38.png

Skulle man kunna få din bakgrund?

Av Borat

Cups -> windelad skrivare

Har brottats med detta problem länge nu så jag får spel
Så ligger det till. Jag har en dator med winxp och på den finns en Brothr HL-1250 skrivare ansluten och utdelad. Min andra dator (en laptop) kör jag slack 9.1 på. Samba fungerar fint och jag vill nu configurera skrivaren. Jag har laggt till den via cups webgränssnitt, jag har följt denna howto:
http://www.tldp.org/HOWTO/Debian-and-Windows-Shared-Printing/...
Helt utan framgång. När jag försöker skriva ut en testsida så händer inget. När jag skriver ut med lp så får jag följande felmeddelande:

----------------------------------------------------------------------------------
Status Information, attempt 1 of 3:
sending job 'borat@slackware+762' to Brother@localhost
connecting to 'localhost', attempt 1
cannot open connection to localhost - Connection refused
Make sure the remote host supports the LPD protocol
and accepts connections from this host and from non-privileged (>1023) ports
Waiting 10 seconds before retry
----------------------------------------------------------------------------------

Ska tillägga att skrivaren fungerar fint när jag lägger till den från en annan winxp maskin via nätverket. Jag har även laddat hem en ppd fil till skrivaren som ska fungera fint.
Måste verkligen ha igång skrivaren, någar förslag? Har frågat på en massa forum men är det något som ska lösa mitt problem så är det väl detta

Av Borat
Av Borat

Re: Slackwareinstallation och USB-tangentbord

Citat:

Ursprungligen inskrivet av vargfloejt
Hej.

Var just påväg att installera slackware 9.1 på min splitternya dator. Jag bootar upp med skivan, så ska man trycka enter för att börja. Ingenting änder när jag trycker enter. verkar som det inte är någon ström i tangentbordet. Kan inte aktivera Capslock etc. Jag har provat 2 olika USB portar / tangentbord, men samma sak. Måste jag åka och hämta mitt ps/2 tangentbord?

Just. Jag installerade windows förut, men några filer kom inte med i installationen ( Jag tröck fleraa gånger på "försök igen", För att sedan trycka "hoppa över). När jag startade om igen så står det att någon fil har ändrats, och att man ska välja om man vill starta i felsäkert läge, Sernast fungerande konf. etc. Samma sak där, tangentbordet funkar inte.

Somsagt, ska jag hämta ett ps/2 tangentbord? Ska man inte kunna använda ett USB tangentbord vid installation?

Hade samma problem med min laptop med både slack 9 och 9.1. Jag löser det genom att under uppstart uppretpande trycka caps lock, då brukar det mystiskt nog inte krångla. Jag kom på det när jag ville veta var exakt det strulade med då strulade det ju alldrig

Lycka till.

Av Borat

Divx fungerar fint.
Antivirus behövs i stort sätt inte.

Star Office finns samt den fria varianten OpenOffice, dessutom finns KOffice samt de officeaplikationer som ingår i Gnomeprojektet. Sedan finns Aplixware som jag har för mig kostar pengar. Alla klarar att inportera document från MS office mer eller mindre. Har för mig att Gnumeric klarar att importera allt från Exel XP.

Spel är det lite värre med. CS fungerar under emulatorn WINE (ingen emulator om man ska vara petig) Q3A fungerar fin fint. bara att ladda hem linuxpatchen och kopiera dina pak-filer.

Resten, alltså mp3, surf, irc, msn, icq och allt vad det heter fungerar prima.

Happy linux swiching!

Av Borat

Har för mig det fungerar fint om du kompilerar en ny kernel med acpi stöd o sen kör acpiD.

Apm
Av Borat

Apm

Har kompilerat en ny kärna för att kunna använda apm på min laptop. När jag nu försöker ladda modulen apm men modprobe apm får jag följande felmedelande:

/lib/modules/2.4.20/kernel/arch/i386/kernel/apm.o: init_module: No such device
/lib/modules/2.4.20/kernel/arch/i386/kernel/apm.o: Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters.
You may find more information in syslog or the output from dmesg
/lib/modules/2.4.20/kernel/arch/i386/kernel/apm.o: insmod /lib/modules/2.4.20/kernel/arch/i386/kernel/apm.o failed
/lib/modules/2.4.20/kernel/arch/i386/kernel/apm.o: insmod apm failed

apm.o finns där den ska vara. Någon med erfarenhet av detta som har kan hjälpa mig?

Av Borat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JoooN
ja. Det är optimerat för Slackware och Dropline Systems lägger med program som anses fungerat stabilt under en tid. Du får med tex. Mozilla, Anjuta, Bluefish, Xine, Xmms med flera. Plus att det fixar problemet med TrueType-fontera.

Plus att det ingår ett verktyg (dropline-instaler) som gör det mycket lätt att updatera sitt system.

Av Borat

Slackware 9 installation

Försöker installera slackware 9 på min laptop (compaq pesario 2135EA) men tangentbordet är helt stendött under installationen. Det fungerar enda fram tills bootskärmen men sedan när det är dags att välja tangentbordslayout är tangentbordet dött. Det fungerar utan problem med slackware 8.1 och den skivan med slack 9 fungerar utan problem med en annan dator. Någon som har lösning?

EDIT: ok löjligt med jag löste det på ett väldigt ekelt sätt. Efter val av kärna så fortsatte jag att hela tiden trycka in caps lock o vips så fungerar det. Underligt!

Av Borat

Nätet stendött i slack.

När jag idag skulle starta upp slackware 8.1 som har fungerat utan problem länge så får jag inte någon kontakt med nätet. Under uppstart av Linux så står det att DHCP bla bla timed out. Netconfig gör inget åt saken. På samma maskin men på en annan hårddisk med winxp fungerar allt utan problem. Ska tillägga att allt är bakom en dlink 604, då så kommer jag inte ens åt routerns configsida. Några förslag?

Av Borat

Hur gör man det då?
Om du menar att man fjärrstyr via ssh så måste väll klienten även ha en x-server? Sitter man på en windowsmaskin kanske man inte har tillgång till det efterssom det inte finns nån gratis att tillgå, då är väl VNC det som gäller eller har jag missat nått?

Av Borat

Dom senasta drivrutierna från nvidia har trasig 2d acceleration. Hade exakt samma problem som du så jag installerade dom nästsenaste och alla problem var borta.

Av Borat

Openbox

Har compilerat och instalerat openbox 2.2.3 på min Slackware 8.1 burk. Men hur gör jag sen då? Vill ju gärna köra det men hur?? Vill gärna kunna lägga till det i xwmconfig.

Tack på förhand.

Av Borat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blue@Thunder
Men nu får ngn vara så snäll å tala om vad f_n 3dfx gjorde!

3dfx var länge framgångsrika med att sälja endast kretsar till företag som byggde korten själv. Men iomed vodoo3 serien så började dom tillvärka sina kort själv o samtidigt började deras undergång uppenbara sig. Fler o fler tillvärkare gick då över till nvdia o deras TNT kretsar. Men det berodde nog även på att vodoo3 inte kunde stå emot konkurrens från nvidia då vodoo kretsarna saknade mycket funktioner o bildkvalité. Men man kan se det så att det började gå bra frä ATI under samma veva som dom började sälja endast chip istället för hela kort.

Av Borat

Sony använder väl Rambus minnen i PS2 även.