Inlägg

Inlägg som emulsion har skrivit i forumet
Av emulsion
Skrivet av Dreadlock:

Vet att de uppdaterat appen efter problem med just Paramount, är du på iOS eller Android?

Har iOS och sen igår funkar det, case closed

Skickades från m.sweclockers.com

Av emulsion

Casta Paramount+ i bbb stream

Hejsan,

Försöker casta Paramount+ filmer i bbb stream men får felmeddelande att det är nätverksfel. Allt annat material förutom Paramount+ går bra att casta och det är inga problem att se filmerna direkt på telefon eller platta. Nån som vet vad problemet kan vara ?

Av emulsion

Uppdatering 160125:

Kör nu internet via Bahnhof och TV från BBB via separata LAN uttag på tjänstefördelare så tjänsterna är oberoende av varandra. Fungerar utmärkt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av emulsion
Skrivet av kallabaz:

Det beror ju helt på vilka tjänster som erbjuds på den "öppna fiber" ni är anslutna till.
Vilket nät är det?

Jag har IP-only, Uppsala stadsnät

Skickades från m.sweclockers.com

Av emulsion

@emulsion: OK så i mitt fall kommer jag välja bredband från (Bahnhof eller T3 bredband + telefoni inte bestämt mig än) samt TV paket från BBB eller comhem, verkar ha bäst utbud). Djungel !!!

Av emulsion

@emulsion: för att vara tydlig, många och med mig vill kunna mixa leverantör för de olika tjänsterna (bredband, TV, telefoni), borde inte vara nåt problem i ett öppet nät IMHO men vad säger ni ? vad ska man tänka på ?

Av emulsion

Mixa leverantörer

OK, så har fått ett fiber stadsnät installerat i huset och funderar på vilka leverantörer jag ska välja för internet/tv/telefoni.

Vid en första anblick så verkar leverantörerna som har komplett tjänst (fiber+tv+telefoni) dyra så vad är alternativen i vad som sägs vara det billiga öppna nätet ? Vill kunna välja en brebandsleverantör och en för TV ...

Fungerar t.ex. fiber (T3 eller Bahnhof internet + telefoni) + TV (BBB eller ComHem) eller hur kan man mixa, finns det tekniska begränsningar ?

Av emulsion

Najs, ska bli kul att lira igenom denna klassiker igen

Av emulsion

Har nyligen bytt till ComHem 50/10, resultat test med kabel:

Ner 51.27 Mbit/sek
Upp 10.91 Mbit/sek

Jag är nöjd

Blev "uppgraderad" från BBB VDSL1 till ADSL2 förut så nu är det ajöss med BBB!

BTW; Hur bifogar man en bild i inlägg?

Av emulsion

citat:
--------------------------------------------------------------------------------
Ursprungligen inskrivet av jens
vilken station sitter du på? sitter ju själv i uppsala o skriver detta på en vdsl länk från BBB. trodde det bara var en station i uppsala som hade vdsl
--------------------------------------------------------------------------------

Bor i Sala Backe och kommer nog ge BBB en bit in på senhösten i år att erbjuda VDSL2. Har alltid haft bra service av BBB tidigare men tycker inte att de har skött detta snyggt så det blir byte för mig om de inte kan erbjuda en vettig tjänst.

Alternativ år på gång, bl.a. ComHem med deras 50/10 tjänst som lanseras i Uppsala under hösten.

Av emulsion

Jaha, då har jag fått BBB:s ADSL2 tjänst påtvingat då mitt VDSL skulle bort och det finns för närvarande ingen utbyggnadsplan för VDSL2 i min telestation i Uppsala. Hade stabila 13/10 med VDSL, nu har jag cirka 14/1 med ADSL2 enligt TPTEST.

Fin *uppgradering* BBB Kommer byta ISP snarast om inte VDSL2 lanseras här snart.

Av emulsion

Är det någon som klarar att köra denna router trådlöst med en download på 10 mb/s stabilt utan att den tappar signal emellanåt och att downloaden inte går berg och dalbana?

Har nu testat att försöka få den stabil i trådlöst läge men jag är på väg att ge upp. Har testat att köra med och utan kryptering, med och utan windows zero configuration, uppgradera firmware till nätverkskort (dlink DWL-G520). Verkar inte spela någon roll var routern är placerad i förhållande till nätverkskortet, signalstyrkan varierar ändå. Jag kan acceptera att nedladdningen varierar lite men inte att nätverket kopplar ner ibland. Helt oacceptabelt när man lirar spel online.

Med nätverkskabel fungerar routern utmärkt. Blir nog att dra kabel i huset ändå

Nån som har några bra tips?