Inlägg

Inlägg som FribBe har skrivit i forumet
Av FribBe

SweC fortsätter fälttåget för ett censurerat nät.

Av FribBe

Firefox är gött.

Av FribBe
Skrivet av truedesire:

Playstation 5 säljer RIKTIGT bra likaså Switch.
PC blir bara dyrare och dyrare för varje generation, samt många jag känner har tröttnat på felsökning oavsett hårdvara eller mjukvara. Att bara komma hem och "allt fungerar" är något som lockar allt mer för oss i medelåldern när tiden tryter mer och mer.
Det var sista uppgraderingen för mig i PC världen, nu får den gå tills den rasar (alternativt säljer jag den efter sommaren 😂).

Allting blir dyrare, inklusive konsoler. Upplever folk ärligt talat så mycket problem? De senaste 10 åren tycker jag att allt bara flyter på, hårdvaran varar dessutom längre nu och åldras inte särskilt snabbt. Tidigare kändes datorn gammal efter 2 år när nya delar kom ut som var 50% snabbare eller mer.

Av FribBe
Skrivet av Eclipse:

Från någon som nyligen gått från konsol till pc. Det är inte så fantastiskt som många vill få det till.

På konsol är det väldigt väldigt sällan det krånglar. Man startar spelet och sen rullar det på.

PC? Alltid något som krånglar. Det är drivrutiner, det är krascher om vartannat pga olika saker. Windows i sig är bedrövligt och är det inte det ena, så är det något annat.

Visst det är trevligt när PCn rullar på smärtfritt i ett spel kontra konsol. Men det är fan mycket svordomar på en vecka för att gå igenom krångel innan man äntligen kan spela.

Upplever väldigt sällan problem med spel på PC. Kan faktiskt inte komma på sist något ballade ur såvida det inte varit ett väldigt buggigt spel i sig.

Av FribBe

Ska det vara reklambaserat abonnemang ska det vara gratis för användaren. Inte betala för att få se reklam. Det är idioti och hål i huvudet att försvara.

"Jag är väldigt intresserad av filmer och serier. Hittar jag något intressant dröjer det inte lång tid innan jag plöjt igenom allt tillgängligt material. Men har jag njutit av det? Har jag tagit mig tid att reflektera över det jag sett på ett djupare plan? Tok heller. Next episode-knappen klickas på innan tredje noten i eftertexterna spelas upp. Det har blivit som en tävling för att effektivisera tittandet. Det är kanske 15 år sedan jag tog del av min senaste reklampaus, men den kanske är mer viktig nu än tidigare."

Personligt problem, något som individen har ansvar för. Reflektioner kan göras ännu djupare och analyseras med mer förståelse när man sett allt som en serie eller film har att erbjuda. Eller ska biografer ha en reklampaus mitt i filmen för att tittarna ska smälta vad de nyss sett? Tror inte det heller.

Av FribBe
Skrivet av Flamso:

Ni hatar oss som inte jobbar inom IT va? Kommer bli tungt att gå upp vid fem på fredag morgon.

Och oss som jobbar inom IT...

Av FribBe
Skrivet av Belgaar:

Folk får gratis funktioner och uppdateringar och uppdaterade operativsystem och klagar ändå.
Det är klart som fan det är på sin plats att uppdatera stort vart 3e år. Det går snabbt fram i IT världen och har alltid gjort, kommer alltid göra. Ny hårdvara, ny mjukvara allt blir bättre.

Denna skit-generation är aldrig nöjd.

"Gratis" med andra ord menar du att Microsoft bara samlar in data för att sälja. Windows är helt enkelt sättet de samlar in information med. Har inget med generationer att göra. Girighet är något alla generationer har pysslat med.

Av FribBe
Skrivet av peterholm1:

Prova googla om det är nåt du inte hajar. Namn på wifi-hotspot styrs av namnet på telefonen, det kan ändras i inställningar/allmänt/om.

En mp3 som ringsignal går, men den måste konverteras till en ringsignalsfil först. Googla.

Ang larm, använd "väckarklocka" istället för vanliga larm för dom låter illa om man är halvsovande. De mysiga larmen i väckarklocka är bättre.

Detta bevisar ju bara poängen. Måste man googla för att få fram hur en ringsignal ändras är det illa.

Av FribBe

Förvånansvärt bakåsträvande av Sweclockers att vilja tvinga folk att jobba på plats snarare än på distans. Det blir en stor förlust i längden.

Av FribBe

Mja... jag håller mig till mina B&W om det ska vara den prisklassen.

Av FribBe

20% eftersom allt över det bränner fan hål på näthinnorna. Mörkt tema på allt samt Dark Reader på eftersom vissa sidor inte har mörkt tema.

Av FribBe

Det enda sorgliga med detta är att folk blir av med sina jobb, väldigt svårt att få jobb just nu. I övrigt lär få sakna Teknikmagasinet.

Av FribBe
Skrivet av ipac:

Det finns redan och kallas konsol.

Dagens konsoler är egentligen en helt vanlig PC. Däremot är det en delad minnespool mellan RAM och GPU.

Av FribBe
Skrivet av Jake61:

RIP Intel, haha konstruktivt kritik från fanboys troller

Tja, på entusiastnivån är det verkligen så. På marknaden som helhet är det givetvis inte så, än.

Av FribBe
Skrivet av futhark14:

När du väl slår på DOCP profilen så blir Memory Frequency 3600 MHz. Du kan manuellt sänka den till 2666 och successivt öka den tills datorn inte längre startar. Då får du reda på vilken frekvens din dator är kapabel till.

Exakt så bör du göra.

Glöm inte att uppdatera BIOS om du inte redan gjort detta.

Av FribBe
Skrivet av Curik:

Fast det är det visst det. Bara det att dom kör FMOD innebär att dom använder minst 5 trådar.

Sen att det inte skalar särskilt bra över flera trådar är en annan sak.

Om det inte skalar särskilt väl över flera trådar är det inte rätt gjort och behövde mer utvecklingstid.

Av FribBe
Av FribBe

Låter som en söndrig hårddisk. Prova att koppla ur sladdarna till disken, koppla in igen. Eller prova en annan SATA-port på moderkortet.

Av FribBe

Finns ingen mening att byta ut, den kommer fortfarande få systemuppdateringar i minst ett år till.

Av FribBe

Ta inte bort dammfilter. Då får du rengöra datorn väldigt ofta.