Inlägg

Inlägg som kapsyl har skrivit i forumet
Av kapsyl
Skrivet av Mazzze:

Säljer en gammal trotjänare efter uppgradering. Har fungerat bra, ej överklockat det.
Gigabyte HD7970 3 Gb
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814125...

Nzxt Kraken G10
https://www.komplett.se/product/807128/datorutrustning/pc-kom...

Corsair Hydro H50 utan fläkt.
https://www.inet.se/produkt/6308699/corsair-cooling-hydro-h50...
G10 och H50 är förberedd men aldrig monterad, ville sänka fläktljudet men kom aldrig för mig att montera den.

Läs hela annonsen här

Finns sakerna kvar?

Av kapsyl

Finns sakerna kvar?

Av kapsyl

Men vad f-n!!
Går in i Device Manager/Display Adapters och öppnar Standard VGA Graphics Adapter.
Öppnar Details och öppnar rullmenyn under Property. Nummer två i listan är Hardware Ids så den väljer jag och får upp Windows beteckningar på "Vendors and Device IDs" Kopierar (PCI\VEN_1002&DEV_67DF&SUBSYS_05011043&REV_C7) och googlar och vad dyker upp? RX 480!! Och lik f-b-t påstår Windows att den bästa drivern (default VGA) är installerad när jag försöker installera whql-win7-32bit-radeon-software-crimson-relive-17.4.3-apr17
Har jag fått gremlins i datorn?

Av kapsyl

Japp, och strömdioden lyser vit och fin.

Av kapsyl

Bioset är uppdaterat till den senaste versionen för mobot fast det är ju gammalt det också. Hjälpte inte i vart fall. Device managern säger fortfarande att drivern är up to date för kortet som som den alltså anser att kortet är en "Standard VGA Graphics Adapter"
Fler förslag?

Av kapsyl

Gammalt mobo identifierar inte nytt grafikkort

Tänkte uppgradera mitt gamla system en sista gång innan det är dags dags för ett helt nytt.

Har ett Asus P5K Premium mobo, be quiet 630W PSU, 2 Gb ram , Win 7 och Asus RX 480 4 Gb.

Som rubriken säger känner inte mobo:t igen grafikkortet, det bara känner att det finns, "Standard VGA Graphics Adapter" som managern kallar det, och installerar default rutinerna. Kortet sitter i PCI-e slot 1.
Prövade installera Catalyst men det hittar inte heller kortet, inte så konstigt kanske när inte managern inte gör det.
Tyvärr har inte mobo:t integrerad grafik annars har jag några trick jag kört förr men nu vet jag inte så jag är öppen för förslag

Av kapsyl

Vore ännu trevligare om de sålde rena kort. Jag vet inte hur många originalkylare och fläktar jag slängt när de bara blivit liggande för att jag satt vattenblock på korten.

Av kapsyl

Det påstås att Win 7 ärvt drivers för sidewinder FFB från XP så jag tänkte testa det först men först behöver jag något som ger mig en gameport så att bygga en gameport till USB som klarar FFB får bli plan B.

Av kapsyl

Var få tag ett PCIe kort med gameport?

eller ett PCIe ljudkort med gameport? Har letat som f-n men det enda jag hittat var slutsålt överallt, tom på Aliexpress.

Aliexpress kortannons

Jag har en gammal MS Sidewinder FFB som jag är väldigt förtjust i och tyvärr funkar inte FFB om jag använder en gameport till USB adapter.
Tills nu har jag använt gameporten på ett gammalt soundblaster PCI-kort men när jag nu äntligen kommer att bygga om och uppgradera så kommer PCI-slottarna att blockeras medan PCIe platserna kommer att vara perfekt placerade.

Så om någon har ett tips eller har en google fu starkare än min så är jag tacksam

Av kapsyl

Eget vattensystem.
Två Zalmans Reserator 1 parallellt, Eheim 1048-pump och två loopar med CPU följt av mosfets i den ena och i den andra grafikkort, nordbrygga, sydbrygga gör att man inte kan höra om systemet är igång eller inte.

Av kapsyl

Är det?? Vad har hänt med den där fula fläktkronan då? Är den avtagbar?

Av kapsyl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anders.149
I vilken video?

http://www.youtube.com/watch?v=MCEkBxgomxA&feature=player_emb...

Av kapsyl

Gillade chassina, någon som vet vad de heter? Syns bra vid 1:19 i videon.

Av kapsyl

Vilket chassi I youtube-videon om SSD vs HDD?

Som rubriken säger: Vad heter chassina som används i videon? Vid 1:19 syns de bra. Kan någon också tala om var de finns att köpa är det ännu bättre
Tycker de ser betydligt bättre ut än Antecs skeleton och skulle också passa mig bra då jag strävar efter att eliminera alla fläkter till förmån för vatten.

http://www.youtube.com/watch?v=MCEkBxgomxA

Av kapsyl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rastafelix
Skulle nog undvika att överhuvudtaget försöka något med det sydbryggan klarar sig fint standard.

Mja, standard är en liten platt massiv sak med en heatpipe till nordbryggan som i sin tur har 2 heatpipes till flänsen över mosfetsen. Hade tänkt vattenkyla hela rasket. Det ideala hade varit om det funnits något vattenblocktill mosfetsen där heatpipesen passar in men något sådant finns nog inte.

Mosfetskylarna har för övrigt fläktar på sig. Blev lite besviken hittade dem och läste i instruktionerna att de behövdes om man vattenkylde cpun och de därmed inte fick något luftflöde över sig.

http://resources.iopanel.net/news/062007/p5K-Premium-22.jpg

Av kapsyl

Block till Asus P5K premiums southbridge?

Har ett 3870 vga-kort med Zalmans vga-vattenblock och southbridgen ligger under det mindre blocket så det verkar vara lite trångt för slangkopplingar och så. Förslag och lösningar mottages tacksamt

Av kapsyl

Gjorde sådar för ca 1½ år sedan och det funkar bra.

http://www.df.lth.se/~kapsyl/SwecClock/mosfets.JPG

Dock behöver agg-lådan ventileras lite (temperaturvakten stänger av det efter ca 30 min med full belastning) så jag kör en liten addafläkt på underspänning och har den upphängd med gummiband i hålet efter den gamla fläkten. Hörs bara om jag sätter örat alldeles intill. Antar att jag skulle ta bort fläkten ifall jag monterade agget vridet 90 grader och tog upp ett hål så jag kund sätta dit ett rör (som skorsten ) och få självdrag.

Av kapsyl

jag kyler cpu:n (3.0GHz Northwood@3.6GHz) gpu:n på ett Radeon 9800 och northbridgen på Abits IC7 med reseratorn och det går utmärkt. Jag har bytt ut pumpen i den mot en Eheim 9800 och det var inga problem. Det stod i manualen hur man skulle göra och det följde med grejor för att göra det. Blev faktiskt annu tystare när jag nu har pumpen på utsidan. Med originalpumpen var det ett litet vibrationsljud men det kan ju ha varit bara mitt exemplar också.

Av kapsyl

Jag satte dit det mindre av Zalmans GPU-vattenblock på min med gummiband och några krokar som jag tillverkat av öglorna från ett fläktgaller. Funkar utmärkt. Nordbryggan hamnar inte riktigt mitt under vattenblocket pga platsbrist men det spelar mindre roll eftersom trycket från gummibanden är rakt över den.

http://www.df.lth.se/~kapsyl/SwecClock/block.JPG

Av kapsyl

Kört min reserator i över ett halvår nu med bara destillerat vatten. Inga problem alls. Kolla bara vattennivån emellanåt. Systemet är inte helt slutet, det finns ett pyttelitet hål i locket för tryckutjämning (antar jag) och iblan behöver man slå på en skvätt destiillerat vatten för att ersätta det som dunstat (mindre än en halvliter på den tid jag kört den)