Inlägg

Inlägg som Geron har skrivit i forumet
Av Geron
Skrivet av snajk:

Nja, när dollarn låg på 8 kronor så motsvarade ju det plus moms 10 kr. Nu ligger visserligen dollarn på 9 så det håller inte riktigt, men det finns heller ingen anledning att räkna på 10 kr plus moms. 9 plus moms blir ju 11,25 kr och det kan nog vara rätt nära hur slutpriset i butik sätts. Å andra sidan är Nintendo japanskt så det kanske är mer beroende av yen-kursen än dollarkursen. Om vi räknar på dollaren som den är nu så blir det 675 kr vilket är inom spannet 6-700 som swec gissar på.

Tänkte att det inte är helt ovanligt att man översätter dollarpris till euro rakt av, därav min approximation på 10.

Av Geron
Skrivet av kaya:

6-700kr... Webhallen vill ha 1290,så mycket för riktpriser...
Men givet köp om den närmar sig riktpriser.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Mr.Borka:

Det är nog ett preliminärt pris. Det är ju ganska lång tid till November och bade riktpriser och valutakurser kan ju förändras inför säljstarten.

Precis, lite dåligt av Sweclockers att översätta USD till SEK med enkel multiplikation med 10. Samtliga konsumentpriser i USA är exkl skatter etc (så även i USA blir det faktiskt dyrare för konsumenten än $60). Så för att översätta till svenska priser så gäller snarare formeln USD * 10 + moms (i bästa fall). Sen så är det "ca $60", så räkna på 69. I detta fall alltså 69 * 10 * 1.25 = 862.5kr. Sen ska det på eventuell frakt, tull och marginal, så räkna inte med billigare än ca 1000:- i vilket fall.

Av Geron
Skrivet av Massy:

Kände mig tvungen att kolla upp hur pass mycket dessa nissar tjänar i den lilla intresseorganisation.

2009
Kostnader för löner och ersättning 2008: 7 097 674
Varav till VD och styrelse: 1 125 590
Antal anställda: 16

Det vill säga en snittlön på ~37k (vet inte vad som inkluderas i "ersättning")

Inte för att jag tycker att CopySwede är något som främjar oss, men jag tycker ändå man ska räkna "rätt".... Glöm inte att i dessa ~37k så räknas såklart även arbetsgivaravgiften med. Så i själva verket får de anställda ut ca ~28k före skatt (arbetsgivaravgiften ligger på dryga 31% numera). En inte helt ovanlig lön ändå.

Av Geron

Filmproblem med Catalyst 10.11/10.12

Någon annan än jag som har problem med film (främst HD/h.264-film). Med 10.10-drivarna funkar allt kalas. Men med någon av 10.11/10.12 är det som att typ 10 frames läses in, men spelas upp i slumpmässig ordning (ljudet är dock OK), samt med ungefär varannan frame som helt svart (i vissa spelare som helt grön). Detta ger en ganska epileptisk upplevelse. Tänkte höra om någon annan råkat ut för samma sak och kanske har någon lösning.

Av Geron
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lwo
Tänkte fortsätta på denna tråd istället för att skapa en ny.

Det är så att jag precis aktiverat mitt konto på handelsbanken, och skaffat mig en e-leg. Det jag vill göra nu är exportera mitt e-leg från min mac till min pc. Problemet som uppstår då är att vid exporten så är mitt e-leg konto en .nge fil, istället för en .p12 fil som PCn kräver vid importen.

Några förslag på vad jag kan göra?

Tack på förhand

Installera bara en nyare version av Personal på din PC.

Av Geron

Försår egentligen inte varför folk blir så upprörda över att EAX-stödet försvinner. Vad är EAX, förutom ett enormt hajpat säljargument.. Inte mycket, inte ens enl Creative själva:

Läs här

Kort o gott är det enbart en teknik för att lägga på tex eko på ljud i realtid. Något som borde göras via ett system som OpenAL och inte egna special-rutiner. Iaf om jag själv fick bestämma. Det skulle göra det möjligt för spel att stödja effekten utan att vara beroende av ljudkortstillverkare.

Någon som vet vart Aureals tekniker försvan? De höll ju på med ljudkort och drivrutiner (baserade på OpenAL) som stödde betydligt mer avancerade grejor än EAX. Bla volumetriska ljudkällor, samt att ljud/ekon faktiskt påverkades av polygondata (tex leveln/rummet man befinner sig i). Tanken var att tilldela väggar/golv/tak osv olika ljudegenskaper (tex hur mycket ljud som absorberas osv). För att på så sätt köra en form av ray-trace från ljudkällor till spelarens position, och därefter mixa ljuden ut på sina hörlurar/2.0/5.1-system.

Av Geron
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Closetland
förövrigt kolla om bbb har vdsl du fyller ju kraven men frågan är om de har den i umeå?

12/9 isåfall max 1200m...

VDSL finns i Umeå, dock bara på telestationen för centrum. Och med tanke på kommunicera misstänker jag att Akke sitter liiiite för långt bort. Men bor man i centrum eller "Öst/Väst på stan" så borde det funka.. Bort själv halvvägs till svingen, och har ca 10/8 på min VDSL.

Funderar dock själv på o byta till ComHem om de får tummen ur någon gång med bättre upstream.

Vaaaarför var BBB tvungen o köpa BoStream, blir ju nostalgisk då man tänkte tillbaka på sin BoStream SCREAM, då hade man 18/13.. Snyft...

Av Geron

PCI-E Raidkontroller

Funderar på att bygga en budgetserver och undrar därför om någon här kan svara på en fråga ang PCI-E.

Det finns en hel del PCI-E baserade RAID-kontrollers. Men de flesta är 4x eller 8x kort. Normalt på "hemmanvändare"-moderkort finns det som mest 16x för grafiken och en fjuttig 1x. Så frågan är nu om det fungerar att tjonga ner ett PCI-E kort i tex 16x-porten. För de ska väl vara kompatibla på det sättet? Eller är det jag som fått något om bakfoten?

Tanken är alltså att slippa köpa ett apdyrt server-moderkort, som är ännu svårare att få tag på snabbt om det går sönder och man inte vill ha en massa down-time.

Av Geron

AARRRGH!!!

Här kör man engelskt OS. Osso tankar man hem ENGLISH-versionen av drivaren. Men på något sätt så har de ändå pillat in en internationell resurs-fil, så man får massa dialoger på svenska. Blir så less, snart sitter man där med 50% av sitt "kära" Windows på svenska, och resten på engelska.

Någon som vet om man kan "tvinga" nVidias drivare (display såväl som mobo) att köra engelska (då de envisas med internationella releaser)

Av Geron

Kolla in denna sida http://www.hemar.ch
De verkar sälja ITM-moduler, så de kanske har mer info.

Datablad på displayer i vad som verkar var samma serie (små skillnader i pinout, men koppla som det står på kretskortet du har)

http://www.hemar.ch/Tech.Daten/Intech/Itm-12864k0.pdf
http://www.hemar.ch/Tech.Daten/Intech/Itm-12864k2.pdf

Gemensamt verkar iaf vara att de kör SED1330(F)-kontroller.

Edit: Verkar vara "Intech LCD Group" som tillverkar displayen i fråga. Så det kanske är enklast att vända sig till dem? http://www.intech-lcd.com/

Edit2: Lite info om hur du styr displayen http://www.intech-lcd.com/image/Product_LCD_Module/interfacet...

Av Geron

Tja kort o gott så verkar det som om redigeringsverktyg förlitar sig på WMP. Eller så är det bara det att mina codecs gjort någon total fuckup.

För redigeringsprogram som bla Adobe Premiere totalt fryser även det.
Att försöka koda om med tex Nero Recode resulterar även det i en totalfrysning.

Använder dock inte WMP för uppspelning, utan MPC i vilket allt funkar utmärkt.

Av Geron

Windows Media Player = FREEZE

Hjälp!

Någon som råkat ut för problemet jag har?
Det är så att om jag laddar en DivX eller XviD i Windows Media Player (v10). Så fryser WMP direkt. Att ladda wmv eller mpg går däremot utmärkt.

Och nej, jag kör inget codec-pack. Har kört ffdshow enbart, men testade installera "riktiga" DivX + XviD pga ovannämnda problem. Det hjälpte dock föga

Måste hitta nån lösning (helt inte "format C:"). För redigeringsprogrammen verkar lida av samma problem. Har testat en hel del demo/trails, allt från skitprogramm till de riktigt bra. Samma resultat i alla "import" av den DivX/XviD => applikationen tokfryser. Vet inte om det beror på att 98% av alla redigeringsprogram använder sig av WMP's API eller nått. Störig är det iaf.

Testar jag filmsnuttarna i tex Media Player Classic funkar allt utmärkt (rätt codec och allt)....

Av Geron

Antar att du testat ändra hur din parallell-port beter sig via BIOS. Alltså bytt från EPC/EPP till "vanlig" etc. Vissa displayer/display-program funkar inte så bra om man kör annat än "standard" parallell-port (dvs stäng av EPC/EPP).

Av Geron
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zeus
1440 x 234 pixlars upplösning. Upp dig dig om du tror det räcker.

Måste bara upplysa om att de 1440 pixlarna horizontalt inte alls är 1440st. Utan det avser 1440 SUB-pixlar, dvs en för vardera färg. Totalt är det 480 om man räknar "riktiga" pixlar. Vet inte varför lilliput envisas med att räkna subpixlarna. Kanske för att "beskriva" att sub-pixlarna ligger på rad efter varandra horizontellt.

Av Geron

Re: 7" LCD, hur optimerar jag upplösningen??

Citat:

Ursprungligen inskrivet av scombei
[B]Halloj

Kom över denna 7":ms LCD ganska billigt, å tänkte att jag skulle kunna koppla den till datorn å vissa lite system info på den.
Men det är inte den bästa skärmen direkt, men man borde få en ganska bra bild om man fick till upplösningen till den rätta, som jag tror är 1440 x 234, enligt komplett. Men jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att få denna specifika upplösning till LCD:en. Har försökt i "graffe inställningarna" utan några direkta lyckade resultat.

Finns det något program som man kan bestämma upplösningen exakt eller så när 1440 x 234 som möjligt??

Måste tyvär göra dig aninens besviken. Men Lilliput har av någon anledning som standard att tala om den horisontella upplösningen i subpixlar. Egentligen är upplösningen (1440/3) x 234, dvs 480x234. Så kör en upplösning som är så nära den som möjligt så blir det hygglig bild faktiskt (har en liknande skärm själv). Tyvär blir väl bästa standardupplösning som är i närheten 320x240. Kanske går o fixa någon trevliga mha PowerStrip eller dyl.

Av Geron

Microshop

Av Geron

Har själv en XDrum XD405 från www.mp3fabriken.se tror även Expert säljer dem. Den är jag rätt nöjd med. Dock är det bara USB1.0 på den, så visst det är aningens segt o köra över låtar till den. Finns även en uppföljare XD501 som har USB2.0 istället, samt utbytbart minneskort (mini-SD) samt OGG-stöd

M-Bird XT-22 (finns på samma ställe) håller samma kvalite (om inte bättre) och har fullt USB2.0 stöd den stödjer även OGG och DRM-skyddat material.

Och ja, alla modellerna har både radio och display

Av Geron

Vet att du är ute efter en som gärna går att ha stående. Kan ändå inte låta bli att föreslå denna. Finns i både svart o silver. Slukar mATX, samt klarar "normala" PCI-E-/AGP-/PCI-kort (dock via raiser-kort så de ligger ned).

Är själv grymt sugen på silver-varianten för HTPC-bygge.

Av Geron
Citat:

Ursprungligen inskrivet av noob
blev lite rädd där... bbb dumpar bostreams vdsl inte sin egna som tur är.

Ååååh nej.. deras egen... inte bara gammla bostream. Så det är bara o vänta så får du ett brev i brevlådan ska du se (VDSL finns inte ens kvar på BBB's hemsida längre)

Av Geron

BBB dumpar VDSL

Fasen så sur man blir.
Först väntar man för att få VDSL hos BoStream. När man väl får det så går dom och blir köpta av BBB. Som självklart låvar samma service etc.. Vad får man då i brevlådan. Jo ett brev som förklarar att den uppkoppling jag har idag är dålig, och jag kommer automagiskt att bli "uppgraderad" till ADSL 24Mbit/s. Det kallar jag fasen nedbyte, då jag idag har VDSL med en upstream på ca 14-15Mbit/s.. Nu får man helt plötsligt våldsamma 1Mbit/s.

Anledningen till att de byter utrustning : kunder klagar på hastigheten. Jo kyss mig där solen sällan skiner säger jag.

Då till en fråga. Finns det idag någon leverantör som fortfarande kör med VDSL? Eller som åtminstonne är billigare än BBB när det gäller 24Mbit ADSL.