Inlägg

Inlägg som hult har skrivit i forumet
Av hult
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Det är ganska mycket som hänt i Sverige gällande att belysa sexualbrotten under 2000-talet. Har du inte hängt med där vet jag inte riktigt hur din röst ska få någon speciell vikt i den här diskussionen.

Sedan handlar det om att blanda korten igen. Bara för att våldtäkter är med i den statistiken betyder det inte att statistiken du länkade är talande för just sexualbrotten.

Ja, det är väl tur det, eller hur. Men hur tänker du att det har påverkat representationen mellan de olika grupperna?

Så om man har statistik på representationen vid våldtäkter så behöver den inte vara talande för just våldtäkter? Hur menar du där?

Nåja. Du kan fortsätta med dina härskartekniker. Jag ångrar än en gång att jag drogs in i en diskussion på nätet. Lycka till.

Fuck Trump och Fuck Hillary. Jävla sopor båda två.

Av hult
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Ber om ursäkt att jag inte förstod att vi pratade om 80-talet. Hade du även följt diskussionen så handlade den om våldtäktsbrott.

Våldtäkt är med i den statistiken om du tittar igen. Tyvärr finns det ingen färskare statistik som redovisar det här. Är det något speciellt du tror har förändrats och varför i så fall?

Skickades från m.sweclockers.com

Av hult

Massmedia. Det borde vi alla lägga av med.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hult
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Skulle inte kalla det där för speciellt färsk information, men låt gå.

Vi ser att utrikesfödda fram till 2005 (här ingår skandinaver, andra européer, asiater, afrikaner, araber osv..) som begår våldtäktsbrott står för 0,22% av den totala brottsligheten i Sverige. Vi ser också i din källa att afrikaner (speciellt nordafrikaner) har betydligt högre tendens till brott än någon annan målgrupp.

Sedan vet vi att 9/10 brott av sexuell karaktär sker mot en anhörig eller närstående så frågan är vilken mikroskopisk siffra vi ska försöka omvandla till en domedagssiffra? Var finns den där stora hotet mot svenska kvinnor?

Att det sedan skulle skilja några tiondelars procent på vissa folkgrupper påvisar ju att de socioekonomiska skillnaderna faktiskt gör sig sedda i samhället och kanske även till en liten del kvinnosynen inom vissa små grupperingar.

Någon tiondels procent är det knappast.

http://oi67.tinypic.com/2195emt.jpg

Av hult

En rapport som undersökt invandrares överrepresentation och sedan offentliggjort den är den här. Om det nu var det ni tjötade om.

http://www.pdf-archive.com/2011/05/08/br-1996-2-invandrares-o...

De är definitivt överrepresenterade.

Angående Trump, Hillary. Det spelar ingen roll. Samma folk bakom kulisserna som styr. Den dockan de vill ha som president kommer sitta. Riktigt skitig cirkus. Usch.

Av hult

Discgolf is life.

Man kommer ut och behöver inte vara så seriös. Kaffe, fika och folköl passar in perfekt. Motion får man också. Life.

Av hult

Logitech VX Nano :(

Logitech VX Nano.

Varför i helvete slutade de med den?

De som finns går för 260 dollar på Amazon. Nästan så man blir lite sugen. Bästa musen.

Saknar den varje dag. MX Anywhere har tumknapparna felplacerade. Har gått 4 år nu men det kommer aldrig bli samma som med VX Nano. Antar att det är så livet är. Man saknar inte kon förrän båset är tomt.

Tappade den i marken så många gånger. Hade jag bara vetat...

Du var den rätta.

Av hult
Skrivet av Lerkan_67:

Jo det hittade jag. Men när jag klickar in där så ser jag bara nätverkskortet, bara 1 ikon alltså. Therefore så går det inte att brygga ethernet & wifi...

Vilken skit.

Av hult

Inne i "Nätverk och delningscenter" så har jag något som heter "Ändra inställningar för nätverkskort" i menyn till vänster. Har du inte det?

http://oi66.tinypic.com/2mga5y1.jpg

Om du klickat där och inte hittar ethernet och wifi så vet jag faktiskt inte. Tyvärr. Jag följde bara instruktioner i en annan post som är försvunnen i rymden.

Av hult
Skrivet av Lerkan_67:

Får man fråga hur man gör det? Börjar bli riktigt irriterande att starta om routern var eviga gång man ska sitta på laptopen (förstör för andra familje medlemmar som är uppkopplade då internet bryts).

Leta upp nätverk och delningscenter. Gå in under "Ändra inställningar för nätverkskort". Markera din wifi och din ethernetanslutning. Högerklicka och välj brygga. Så gjorde jag i alla fall och sedan dess har det funkat. Berätta om du märker nån skillnad.

Av hult

Är inne på min tredje UX305 nu. Den första anslöt till alla nätverk men visade "begränsad ansluting" när allt annat som anslöts funkade perfekt. Uppdaterade drivers, installerade om windows, testade intels rekommenderade inställningar för ac7265 men inget fungerade. Lämnade tillbaka den och lyckades häva köpet.

Nästa UX305a förde väsen från nätdelen men kunde ansluta och fungerade bra ihop med alla nätverk jag hann testa den med. Lämnade tillbaka den p.g.a. oväsendet.

Den UX305an jag skriver från nu låter en aning, hade skev bottenplåt och hade problem komma åt internet via vissa nätverk. Hittade en post någonstans som tipsade om att brygga ethernetanslutningen och wifianslutningen under nätverk och delningscenter. Jag har ingen aning om vad det innebär utan testade det i desperation. Sedan dess har (TA I TRÄ) wifin funkat fint.

Så, testa det.

Lycka till.

Av hult

@Calby: Helvete då. Har lämnat in 2 st UX305 och hade äntligen en som jag var nöjd med. Tills jag såg din sista post. Vände min UX305 upp och ner och bottenplåten hade en rejäl bula i vänster bak. Tryckte lite på den och vips gick den in och nu ser plåten rak ut. Problemet är att jag nu har samma problem som du har. Vänster tass fram rör inte i bordet och följaktligen vippar datorn. Skit också. Är jävligt nöjd med detta exemplaret annars. Ska fundera lite på vad jag ska göra. Just nu känns det som att jag löser det genom att modda tassen. Vill inte lämna in detta exemplaret som i övrigt fungerar perfekt (till skillnad från de andra två jag haft hemma).

Men... Tack. I guess.

Lycka till!

Edit: Jag bockade lite halförsiktigt på chassit och det "knäppte/knakade" till och står nu stadigt och ser spikrakt ut.

Av hult

@r3mpuh: Min led av något som jag gissar var det. Lämnade tillbaka den på netonnet, killen i service hörde det också. Inga problem, fick en ny. Samma problem med den men betydligt svagare. Är nöjd med denna. m3-6y30 fhd 128gb.

Av hult

Tack för hjälpen.

Gav upp och lämnade tillbaka den som en reklamation pga ljudet. Killen på netonnet hörde det också och det var inga problem.

Tog en likadan. Kan ana något ljud här också men det är knappt. Det roliga är att den här kändes mycket rappare i allt som man gör. Körde nån test och den här får mycket högre score på processorn än den förra. Trots samma innanmäte och operativsystem.

Nu beställer jag en 500gb Samsung 850 evo och hoppas att allt blir knäpptyst. Om inte är jag jävligt nöjd ändå. Glad att jag inte ska sitta med en onödigt slö dator som väsnas.

Tackar.

Av hult

Häv köp

Ljuger han, vilket han med största sannolikhet har gjort, om en sak så har han inte rent mjöl i påsen och finns det då fler saker han kan undanhålla så har han förmodligen gjort även det.

Häv köpet. Talar från egen erfarenhet. Är ingen bilexpert men har varit i den sitsen du är i mer än en gång. Ung, sugen på att köpa bil, hittar bil man gillar, allt stämmer inte riktigt men vafan, bilen känns ju bra och man gillar ju den. Blir sällan bra i slutändan.

Häv köpet är mitt tips.

Lycka till.

Av hult

Håller inne Shift och väljer Starta om. Startar om helt vanligt, inga återställningsverktyg.

Skrivet av Arazand:

Håll inne shift och tryck starta om som du gjort i vanliga fall ifrån startmeny så kommer den öppna upp felsökning och återställningsverktygen.

Av hult

Det här med att beskriva ljud... Det låter faktiskt som en gammal hårddisk fast mycket svagare.

Jag kör en ren installation av Windows 10 och antar att jag behöver använda mig av återställningspartitionen? Eller har man slutat med sånt i och med Windows 10 kanske?

Av hult

Vad låter i min UX305 och hur f-n fabriksåterställer man nuförtiden?

Hej,

Skaffade en UX305 med m3-6y30 nyss och den låter. Som bekant finns det inga rörliga delar men det är något som låter. Det är knappt hörbart om man bor mitt i Malmö i en lyhörd studentlya men det stör fan ändå. Kan det vara vilken komponent som helst eller finns det någon som är mer trolig än någon annan?

SSD'n kan man ju lätt byta ut och det hade jag planerat från början då den som följde med var på 128gb. Känns trist bara att ploppa i nya grejer och hålla på om chansen är lika stor att det är något annat som låter. Då kanske det är lika bra att lämna tillbaka hela alltet på öppet köp.

Öppet köp leder mig in på nästa fråga som är hur man fabriksåterställer en nyare Asus? Har testat ett gäng F-knappar i kombination med Alt och/eller Ctrl. F2, F8, F9, F10, F12. De vanliga misstänkta.

Tacksam för svar.

Av hult
Skrivet av Salle86:

Stort tack för svaret.

Kolla upp mitt svar också. Vi skrev samtidigt. Just making sure.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hult

Dell Inspiron 7000 15" med i7-6700hq, 8gb, 1920*1080 och gtx960m för 9990kr. Dock mekanisk hårddisk men den kan man byta ut eller gå upp i pris för att få uhd, ssd och 16gb ram. Troe den hamnar på 12990 då.

Det är också 960m med 4gb ddr5 i de burkarna. Känns mer prisvärt än asusarna som länkats?

Skickades från m.sweclockers.com