Inlägg

Inlägg som Wassblad har skrivit i forumet
Av Wassblad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av martyyy
Har ett liknande problem. Kan bara ha i ett minne, annars startar inte datorn. Sedan startar datorn om när den får jobba lite. Jag misstänker att det kan vara moderkortet som är trasigt.

Har du samma moderkort som jag?

Jag fick iaf ordning på det lite bättre nu, ja pilla ur battriet så det nollställdes. Nu funkar minnena igen och lampan lyser grönt.

Dock har jag problem med brännaren och diskettstationen... Sedan så stänger datorn av sig efter en liten stund om man ser på film eller spelar lite mer krävande spel.

Av Wassblad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Salaman
Tack för dom otroligt snabba svaren!

Då blir det att slänga skiten i myrornas kontainer och handla nytt!

Haha ord å inga visor.

Av Wassblad

Jag hade lite problem med mitt grafikkort när jag satten inte ett firewirekort. Kortet satt för nära grafikkortet så det blev ingen luftcirkulation.

Av Wassblad

Har mitt nätagg pajat eller varför får jag massa konstiga problem?

Det har hänt endel mysko saker med burken de senaste 2-3 veckorna.

Det började med att jag skulle bränna en skiva. I samma ögonblick som skivan åkt in och började arbeta, så startade datorn om sig. Sen har den hållt på så till och från, men nu är det så hela tiden.

Sedan har jag märkt att lampan som lyser när HDD:n arbetar är numera röd. Är nästan hundra på att den var grön förut.

Så nu har jag även märkt att den har ställ till baka min Opteron 144 till orginal frekvens. 1.8ghz, hade den på 2.4 innan.

Och nu imorse så fick jag inte igång burken... satt och trixa som fan innan jag fick igång den. Det visade sig att när jag tar ut det ena minnet (2x512) så går det igång. Inte annars.

Tanken slog mig nu precis att det kanske är nått fel på nätagget, att det inte orkar driva skiten. Vad tror ni det kan vara?

Opteron 144
Asrock Dual SATA
x800xt
Billigt 520w nättagg som jag anvåänt i drygt 1 år

Edit:

Har testat ett gamalt nätagg nu på 300w, men det var samma problem där. Har även märkt att disketstation har lagt av...

Har dock fått igång båda minnen. Men det funkar bara när jag sätter dom i på ett visst sätt. Jag har 4 platser på moderkortet. 2 blå och 2 svarta. Det vill bara funka när jag sätter en i blå och en i svart. Förut hade jag bägge i blå.

Av Wassblad

Låter nästan som värmeproblem kanske. Kollat så fläktarna funkar och rensat dom på dam?

Av Wassblad

Nu behöver jag en del hjälp!

Det senaste har datorn bettet sig ganska skumt. Det började med att den börja stänga av sig när jag satte in skivor i DVD:n. Sedan har jag lagt märke till att den gröna Power-knappen numera lyser rött.

Och nu senast så såg jag att klockfrekvensen på min Opteron 144 har gått tillbaka till orginal på 1.8.

Nu har jag glömt av hur fan jag fick upp den till 2.53... jag ändrar i Bios (2.58) men den vill inte spara inställningarna.

Någon som har lite ideér om vad fan som hänt?

Av Wassblad

Det låter ju bra det!

Av Wassblad

Har skumm läst tråden lite och har en fråga.

På min z1010 jag hade så sökte sig telefonen automatiskt till 3G. Det gick inte att bara välja GSM-nätet, vilket resulterade i att samtal avbröts, mottagningen försvann helt och batteriet höll ett dygn max.

Är det samma skit med de nyare SE telefonerna eller kan man låsa telefonen till vilket nät du vill?

Av Wassblad

Självklart har jag köpt det, dock råkade jag tappa manualen ner i dokumentförstöraren.

Av Wassblad

Det är nog som du säger. Får skaffa mig Premier också då.

Här blev iaf resultatet. Tog en evighet och blev inte så värst bra. Låten spelas av två kompsiar, låten är improviserad. Kortet är på han som sjunger, taget för några år sedan. Kanske inte så kul för utomstående men internt.
http://www.youtube.com/watch?v=Mgod9c6uO4s

Av Wassblad

Hur får man igång ljudet i Adobe After Effects 7.0?

Jag sitter och pillar med Adobe After Effect 7 och håller på att bli tokig.

Det jag skall göra är att synka en låt till en animation. Det är en bild på en man som rör på munnen och så skall ja få sången att stämma hyffsat överens med animationen.

Det jävliga är att ja inte lyckas hitta hur man lyssnar på ljudet samtidigt som man skapar. Har dock hittat lite andra alternativ men det blir så omständigt.

Man kan t.ex. trycka på "numpad 0", då arbetar den en stund, sedan spelas låten tills man tryckt stopp. Sedan måste man upprepa det hela. Eller så kan man hålla inne CTRL och dra i "timelinen". Då hör man ljudet ungefär som när man spolar... hackigt och konstigt.

Det verkar heller inte funka om jag öppnar en vanlig film, då hörs inte ljudet i själva filmen heller. Har kollat i hjälpen, men inte hittat nått. Har även sökt i forumet.

Så hur sätter man på ljudet så man hör det i realtid? Så det blir lika lätt som när man editerar film i Windows Movie Maker!

Av Wassblad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oobum
Fick mitt idag, efter många bilder som inte blivit godkända

http://pici.se/pictures/luOJmjQPl.jpg

Kostar det nått om dom inte godkänner bilden?

Av Wassblad

Jag har samma problem!

Funkar fint med USB men inte firewire.... HJÄLP!

Av Wassblad

Idag hände något mystiskt. När jag skulle logga ut kraschade programmet. Så då kom jag åt Windows och GPRS grejset var fortfarande aktiverat. Men jag kom inte ut på Internet eller på MSN....

... men jag kunde spela Solitare på väg till Göteborg iaf.

Av Wassblad

Jag lurar på att köpa en PS3:a inom en snar framtid, men det som jag funderar på är om det duger att spela på en gammal tjock 32"-TV? Eller förlorar man mycket av spelupplevelsen? Känner att jag inte har lust att investera i både en PS#:a för 6000 och en TV för 12000...

Av Wassblad

Hittade manualer på Intermec.
http://home.intermec.com/eprise/main/GSS/Service/Content/Depo...

Kommer du ihåg vad modellen heter?

Av Wassblad

Haha kul att höra

Det måste ju finnas nått knep. Får väll se om man kan lyckas komma över någon form av manual.

Kanske finns på deras hemsida?

Av Wassblad

Intermec - Hur kommer jag åt Windows?

I jobbet använder vi oss av Intermec, handdatorer. När man startar upp den så startar den upp "vårat" program automatiskt. Det som vi använder oss av i jobbet, vilket är tråkigt...

Har försökt på massa sätt att avbryta den processen så att man kan få utforska Windows och dess funktioner. Har för mig det är Windows Mobile. Det har hänt ibland att datorn har låst sig då man haft den i fickan. Då har den programet avlutats och man har kunnat pilla runt lite.

Är det någon mer om har sådana här i jobbet eller är bekant med dom på annat vis? Hur gör man för att komma åt Windows?

http://www.intermec.co.uk/aarea/pr/img/28.jpg

Av Wassblad

Visst köper man väll inte ett Wii för grafiken, men nu börjar jag tveka. Har funderat på att investera i ett Wii längre fram, men efter att läst detta så känns det inte lika intressant.

http://www.konsolkoll.se/2007/05/12/wiikling-wii-har-mindre-k...

Av Wassblad

Jag får inte igång det... nått fel på codecen till filmerna tror jag som spökar.