Inlägg

Inlägg som Lennarduzzi har skrivit i forumet
Av Lennarduzzi

Automatiskt knapplås?

Glömmer alltid att slå på knapplåset och denna lur är ju extra känslig med den tryckkänsliga skärmen. Finns det något sätt att aktivera automatiskt knapplås, kanske med något tredjepartsprogram?

Av Lennarduzzi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens
jag tyckte oxå att M600:an display va svår o se i direkt solljus. i alla fall klart sämre än andra mobiler

Hur är den jämfört med P990? Det borde väl vara samma skärm.

Av Lennarduzzi

Har för mig att XBOX 360 använder någon form av DirectX 10, därav den snyggare grafiken i flera spel. Den stora skillnaden i NHL 07 är väl skill-stick till 360. Microsoft har väl nån deal med EA som säger att 360-spelet skall vara bättre och unikt.

Av Lennarduzzi

IPAQ HX2490 WLAN + laptop

Har en IPAQ HX2490 (Win Mobile 5) med inbyggt WLAN och bluetooth som funkar utmärkt kopplad till min WLAN router. Har en laptop (XP SP2) utan WLAN-kort, men med en bluetooth-sticka.

Försöker koppla ihop dessa två med bluetooth för att kunna komma åt internet på laptopen.

Bluetooth-kopplingen funkar bra. Från laptopen tar jag "Anslut till ett personligt nätverk" från Bluetooth-ikonen, får en nätverksanslutning, men ingen IP-adress. Testade att sätta en fast IP, men det hjälpte inte.

Är det någon som har lite tips?

Av Lennarduzzi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av StasIsLovE
Jag har tenstat gamla 3.0 hos en kompis, och tanken som slog mig direkt var, "vilken dålig kvalitetskänsla" musen knakade och sprakade som en gammal ford, knappar darrade som om man bara la dom på och känslan var att om man vänder musen upp och ner så ramlar knapparna ut, dessutom så tyckte jag att den gled ur handen när man lyffte upp den, t.e.x. när man spelar cs. Men visst fungerade den och är nog bra för den som inte bryr sig om kvalitet känslan men jag köpte en Mx 500 så fort den kom ut, inte för att den hade bra dpi (kollade inte ens upp det) inte heller för att den var super skön, det tog ett tag innan man blev van vid runda formen, men för att man känner kvalitet. Oavsett vad man gör med en Mx 500 kommer den inte avge något ljud, man kan trycka från sidor man kan trycka uppifrån, slå den i bordet och ädå så avger den ljud endast när man trycker in musknappen.

Slutsats: Om inte kvalitetskänslan är drastiskt förbättrad så är det en mus som kommer att hamna på min "Köp alldrig listan" tilsammans med ASUS och diverse andra produkter.

Har haft min gamla 3.0 i flera år. Håller helt med om att den känns plastig och tumknapparna är dåliga. Scrollhjulet är också dålig känsla i med ett skrapande ljud. Det som jag fastnade för var formen på musen som passar mina stora händer väldig bra.

Hur är scrollhjulet på den nya musen? Inga fasta steg + vertikal scroll, eller? Såg inte att det togs upp i recensionen.

Av Lennarduzzi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av teXmeX
Lennarduzzi, du får med två kablar. En med dvi-dvi och en dvi till d-sub.

Går det att köra två olika datorer kopplade till skärmen samtidigt och skifta mellan dem? En DVI och en VGA.

Av Lennarduzzi

Om man kollar på bilden med kopplingsdosan ser det bara ut att finnas en kontakt. Hur väljer man om man vill köra VGA eller DVI. Går det inte att köra två källor samtidigt på denna skärm?

Av Lennarduzzi

Mitt förslag är RollerCoaster Tycoon 1-3

Av Lennarduzzi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bugg
tack matte54 för att du tog dig tid att skriva ned allt det där.

Själv är jag riktigt spel-nörd. Spelar diverse spel, inte så många igentligen men de spel jag spelar dom spelar ganska ofta. Oftast sitter man med 1024x768 som spelupplösning och 1280x1024 i windows så det vore ju taskigt ifall det såg riktigt illa ut i spelen. Det kanske ser lika illa ut som på min mors skärm.

Jag måste nog låna hennes skräm någon dag framöver och testa med den för hennes skärm är ju ny och kanske i budget klass men jag tror inte den ska se så risig ut som hennes gör, måste bara ha med upplösningen att göra.

Ang döda pixlar så undrar jag om man vågar köpa från nätet. Tänker ifall man får nån fuling i mitten av skärmen som blir riktigt irriternade och får sedan inte byta eller lämna tillbaka. Bättre att satsa på att köpa från butiken kanske. Nackdelen blir väl att man får betala bra mycket mera pengar eftersom man inte bor i någon större stad.

Om man köper något på nätet har man alltid 14 dagars ångerrätt. Man kan då skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka, men man får dock betala frakten själv. Denna ångerrätt existerar inte om man köper i en vanlig butik. Då gäller endast pixelgarantin.

Om man tycker att man måste ha lägre upplösning än vad skärmen är gjord för (1280x1024) i Windows för att man t ex ser dåligt så ska man istället ändra tecketstorleken (under Utseende) eller DPI-storleken (under Avancerat-Almänt) istället för upplösningen.

Av Lennarduzzi

Du ska inte koppla in den andra skärmen till ViewSonicen utan självklart till den andra DVI/VGA porten på grafikkortet (X850XT). Om det är en CRT-skärm du kopplar in måste du använda adaptern som du antagligen fick med grafikkortet om det inte redan sitter en VGA-port på kortet.