Inlägg

Inlägg som TallBall har skrivit i forumet
Av TallBall

Taiwan är ett modernt I-land!

Här märker man snabbt att kunskapen om Taiwan är väldigt begränsad. Lite nutidshistoria rörande Sydostasien skulle nog inte skada er.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av adzer
De där klaga mindre skyltarna och displayen med hur många kort de måste hinna göra innan dagen är slut osv verkar inte speciellt trevligt.
Väldigt många kvinnor verkar jobba där iaf.

Om vi hade haft samma inställning till jobb som taiwaneserna så skulle vi slippa se dem köra om oss i välfärdsligan. På några få årtionen har Taiwan lyckads med det som Sverige tog 150 år på sig att förverkliga. Displayer finns förresten i alla länder, inkl Sverige. De är till för att hålla takten så att arbetet flyter bättre, inte för att förnedra arbetarna.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av HackeR_54
Det är inte ESD armband de har på benen, det är sk ESD fotboja som används för att försäkra att de inte lämnar sin arbetsplats för att gå på toaletten eller ta rast.

Skämtar du? Det är ESD-vristband som gör armarna friare.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chris64
Såg på tv för ett tag sen men det var tillochmed upp mot 20 timmar dem jobbade "sov plats" fanns direkt i fabriken helt sjukt. Tillchmed Kina har regler för hur mycket man får jobba men tack vare lönerna fuskar företagen och arbetarna går med på det för dem är det jobba eller svälta :(.

Taiwan är allt annat än Kina, fast du kanske tror att läget är detsammai Kina som i Japan också? Taiwan är ett land som har i princip samma levnadsstandard och lika höga inhemska BNP/capita som Sverige. I Taiwan får arbetarna ofta prestationsbaserade bonusar och bonusar baserade på företagets resultat vilket i vissa fall gör att man får två årslöner istället för en.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av laggarbacken
Det sorgliga är ju att dom som satt där och tillverkade våra moderkort säkert inte har råd med dom själva.

Herregud...

Av TallBall

SGI Tezro for the win. SGI är en av de få som verkligen har försökt att göra lite roligare lågdor. Soe

http://broadcastengineering.com/newsletters/sports/20040827/Tezr...

Av TallBall

Det kommer att svida i plånboken om prollem kommer att kosta ungefär lika mycket som CPU+GPU gör nu. Aj aj...

Av TallBall

Kan man överklocka hårddisken?

Av TallBall

4856 poäng (1995/1974/1735) med Amd X2 4200+@2300, 7800GTX@506/1320, 2Gb ram.

Cpu-testet var löjligt. Måste ha legat på 0,2 fps... vilka processorer kommer ens att komma upp i 5 fps i det testet inom tre år?

iNi: din cpu måste vara paj om du fick så låg cpu score. Min ligger på 1735.

Av TallBall

Är det bara jag som tycker att utvecklingen har gått sjukt fort det senaste året? Jag köpte mitt 7800gtx i somras då det krossade allt annat... men nu ger X1900XTX tre eller fyrfaligt prestanda... blä.

Av TallBall

När skall folk lära sig att det heter Bluetooth och inte Blåtand. Möjligtvis är det för att svenskar har svårigheter att uttala det engelska alternativet, för andra exempel är det ont om.

Trevlig mus däremot.

Av TallBall

Jösses, det var inget stort bolag. Betydligt mindre än vad jag trodde innan. Netonnet är ju t.om värderat högre.

Av TallBall

CTRL+S i ZoneAlarm någon?

Av TallBall

Den är ju åtminstone svår att tappa bort med de där färgerna.

Av TallBall

Själv installerade jag de nya drivisarna och fick ingen som helst prestandaändring i F.E.A.R även fast jag hade alla inställningarna på max.

Burk: X2 4200+, 7800GTX, 2gb ram.

Varför?

Av TallBall

Som man bäddar får man ligga.

Av TallBall

BIOS-inställningar (A8N-E) sparas inte

Jag har ett problem med mitt A8N-E. När man ställer in t.ex fsb i BIOS så sparas det inte utan inställningarna hamnar på default när Windows startas. Däremot sparas t.ex minneshastighet och HT-Link.

I Windows har man ju även Ai-Booster där man kan ställa in fsb. Även dessa inställningar slutar att gälla när man startar om datorn. Däremot finns de kvar (men är inte applicerade) och man man trycka på "apply" för att inställningarna skall börja gälla igen. Däremot får BIOS de inställningar som man har ställt in i Ai-Booster. Jag har prövat att avinstallera Ai-Booster men problemet med att inte intällningarna sparas kvarstår. Ett annat problem med Ai-Booster är att jag bara kan ställa in Vcore till 1,6 V (default) medan man i BIOS kan ställa in den betydligt högre.

Någon som vet vad som är fel? Lite virrigt förklarat kanske.

Av TallBall
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blattis
testa sänka minnena till 166Mhz, å sen kolla i fall du kommer högre,

eller vad händer när de inte går mer?

Eftersom det är DDR-400-minnen så kan jag sätta dom till 200 som lägst. När det inte går längre så fryser datorn.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
gör så här:

ställ ner din multiplier mellan 6-7 det gör att prollen inte kan ta skada hur mycket du än ökar din fsb. " asså den är låst "

sen ställer du ner dina minnen på det lägsta "100mhz" om den står på ddr400 så e den på 200mhz så med andra ord ddr200. bara för att den inte ska ta skada..kålla så att din PCI-E är låst. genom att den är på 100MHz i bios. står den på auto så ställ den på 100mhz. Sen lås dina sata diskar me om du har några. sätt dom på port 3-4 isf.

så allt efter detta så skruvar du upp din fsb 5 i taget tills du inte kan starta datorn ordentligt så sänker du din fsb lite tills du hittar ditt stabila läge. det är din max fsb.

minst 240fsb iaf.

Lycka till

Multiplier 6-7? Den är ju 11 som standard och för att bara få upp frekvensen till 2,2 Ghz så behöver man ha en sjukt hög fsb.

Minnena är ställda till 200 Mhz. PCI-E är låst.

Det är samma inställningar som jag hade innan, och det går fortfarande inte att få ens att köra med 215 fsb stabild! :/

Av TallBall

X2 går inte att överklocka mer

Satt hela dagen igår och försökte överklocka min dator utan några större framsteg tyvärr.

Burken är en AMD X2 4200+, 2Gb OCZ 2-3-2-5, ASUS A8N-E och en CNPS7000B-AlCu-kylare.

När man enbart höjer fbs:en är den stabil upp till 212 Mhz.

Sedan har jag även läst igenom ett antal artiklar om överklockning men eftersom nästan alla gör på olika så har jag svårt att förstå hur jag skall göra.

Den högsta fsb:n som jag har kommit upp i är 220, vilket gjorde att datorn klarade sig flera minuter innan den fryste. Dessa inställningar använde jag då:

HT: 5x->3x
Minnesvolt: 2,7->2,8 V
Minnesfrekvens: 400->200 Mhz
fsb: 200->220 MhZ
PCI: Auto->33 Mhz
PCI-E: 100 Mhz

Varför fryser den redan efter fsb 220 Mhz? Temperaturen på CPU är det inga konstigheter med. Vilka inställningar skall jag ändra?

Tack!

Av TallBall

Kolla på Pricegrabber.com. Tusen miljoner gånger bättre än Pricerunner.

Av TallBall

Kopa saker i USA

Ar for narvarande i USA men skall hem om ett par veckor. Behover nya prylar till datorn och takte darfor kopa cpu+gpu har. Min fraga galler tullen. Hur slinker man igenom den enklast utan att behova betala moms/tull? Packa upp prylarna, ha dom i resvaskan och skicka forpackningar/manualer med vanlig post? Kanske det hjalper av nagon anledning? Gar man alltid igenom tullen nar man landar pa svenska flygplatser? Hur stor ar risken att man blir "stickprovad"? Tack tack.