Inlägg

Inlägg som eriande har skrivit i forumet
Av eriande

pris skillnad?

Av eriande

2.6Ghz är väl typ standard för en 165:a

Av eriande

gtek.net sålde ut arctic kylaren som passar till 9800pro för 69sek iaf förut...

Av eriande

C3D korten går inte längre att låsa upp (!!)... GTO2 korten går dock fortfarande bra

Av eriande

Det kostar en nätt summa att utveckla grejerna ...själva slutmontaget är jämförelsevis billigt

Av eriande

ops missade att det var agp...ingen koll på agp...

Av eriande

Tempstyrning av 6600GT:s fläkt (!)

Det här kanske är ooold men jag kunde inte hitta något på forumet via några kvicka sökningar så jag tänkte att det kanske är av allmänt intresse.

Installerade just Gainward Expert tool (http://www.gainward.com/html/download/utility/expertool/exper...)

Vilket möjliggör automatisk tempstyrning av fläkten för grafikkort baserade 6600GT så länge tempproben är enablad (jag har ett asus N6600GT inget gainward)

Kortet blev nu riktigt drägligt vad gäller ljudnivå

Av eriande

Det nämns något om "capacitorless" utan att läsa in sig mer i tekniken så brukar kapacitanser här och där generellt sett slöa ned saker ....

Men jäklar vad det där kommer vara värdefullt för AMD om tekniken håller vad som utlovas ... istället för att bara göra cachen 5ggr större kan man även göra den 5ggr mindre... vilket gör att man dels kan göra billigare och bättre budgetchip även kan höja packningsgraden av "kärnor" utan att behöva ödsla 50% av ytan på cache, för de brutalare modellerna.

Av eriande

Misstankar finns om att orginalbioset har lägre spänningar på minnena och coren än Xt850 eller xt850pe biosen har.

Det var uppe i en tråd tidigare men jag tror inte snubben som hade problem vågade flasha om sitt kort...om du flashar om ditt kort raportera då om du kan klocka högre...

Av eriande

Nu när jag har haft det ett tag vill jag pressa min Opteron 165 lite hårdare än till bara 2160Mhz, Ett hackat bios som frigör 240Mhz låset är egentligen allt jag behöver.... asusbios är dock som bekant inte så lätt hackade .. :/

Grafikkortet har grova problem med battlefield 1942 i låg upplösning .....

Av eriande

grafikkortet är väldigt svagt ...DVI ut fungerar kanon. max 240Mhz på HTT bussen... annars är det bra.....

jag har ett till salu btw ,)

Av eriande

Här kommer lite mer tankar på ämnet.

Det nämns i tråden skepsis till varför det vore önskvärt att utveckla människolik intelligens eller åtminstone datorer som till hög grad kan "läsa" och immitera mänskligt beteende.

Redan nu i japan efterfrågas maskiner med dessa kapabiliteter för t.ex äldrevård och hemtjänst. Medellivslängden ökar ständigt och barnafödandet är relativt lågt i alla industrialliserade länder, det är en ohållbar utveckling. Där har ni efterfrågan och en framtida jättemarknad för dylika system.

När man ser till människans evolution och då möjligen specifikt till hjärnans utveckling (vilken i evolutionistiska termer gått mkt mkt snabbt) så finns det mycket som tyder på att detta främsta framtvingaren har varit sexuellt urval (till skillnad från naturligt urval) dvs det som gett en given individ en fördel i samvaron (och därmed kunnat sprida sina gener vidare) har vart dennes möjlighet att läsa andras beteenden och intentioner, att passa in i samhällstrukturer osv.

Av eriande

Sitter epromen socklad? Isf är det en kakbit att flasha om den i en extern programerare.

Samma sak hände föresten mig när jag flashade med asusupdate jävla skitprogram det där.. Som tur var var epromen socklad så det var bara riva ur och programera om externt så lösde det sig.

Av eriande

stödet "ska" ju gå att slå av i bios men... ,)

Av eriande

Det finns misstankar om att du måste flasha bios för att få högre Vcore/mem för att kunna köra den i X850XT eller X850XT PE hastigheter stabilt. Men det skiljer så klart från kort till kort...

Men ja alla pipor är öppnade original.

Av eriande

Men visst är det solklart att med dull menar man dell =D

Av eriande

DDR-1 minne på den där brädan... tvi...

Av eriande

Alltså... utveckligskostnaderna måste vara astronomiska nytt kisel i fyra månders cykler...visserligen är det säkert flera team som jobbar parallellt och den faktiska utvecklingstiden mycket längre ....men det minskar ju knappast kostanderna....

Men visst, skulle det nog inte vara någon skada om utveckligen gick mot ... lite snabbare mycket svalare (som i energisnålare..)

Av eriande

Nej... orginal går den ju i 5x200 så 4x250 eller 3x333 är närmast idealt...

Av eriande

X800GTO kortet du refererar till där är en hel del sämre än X850XT kortet... man får förvänta sig att det även är _mycket_ billgare annars försöker de blåsa dig.