Inlägg

Inlägg som Roadkill har skrivit i forumet
Av Roadkill

Jag håller med Deathdancer.

Har överklockat grafikkort sen voodoo2 tiden och det brukar verkligen löna sig om det är grafikkortet som är flaskhalsen. Men det är ju beroende på vilket spel det handlar om.

T.ex. så ger överklockning av grafikkortet typ inget i Couter-Strike source. Där är det cpu och minnesöverklockning som gör större skillnad.

Tillbaka till din fråga om minnesmängd på grafikkortet, att ha mer minne gör bara skillnad om man fyller minnet, vilket de flesta spelen inte gör i 1680x1050 utan AA (Anti-Aliasing). Men drar du igång AA så blir det en helt annan sak, då kommer du använda bra mycket mer grafikkorts minne.
Personligen tycker inte jag att GTS250(9800GTX+) är tillräckligt kraftfullt för att utnyttja 1GB minne. Visst du kommer säkert kunna se 50% prestanda förbättring ibland, men ofta så blir även slut FPS:en för låg för att spela med. Som nån skrev innan så har du nog mer nytta av 1GB minne om du kör SLI.

Eftersom dom kostar nästa exakt lika mycket så tycker jag det är bättre att kolla på vilket som har bäst och tystast kylning. Om du tänker överklocka så kolla tester på vilket som överklockar bäst.

Av Roadkill
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
En stämning är inte samma sak som ett skadeståndskrav vid en anmälan.
Lägre bevisningskrav vid en stämning. Mest kända exemplet är OJ simpson som blev frikänd för mordet på sin ex-fru men i en efterföljande stämning så blev han dömd att betala $33,500,000 till offrens familjer.

Oskyldig enligt lagen men skyldig till deras död iallafall...

Radiohead har dragit tillbaka sin skiva från nätet då 1/3:e del valde att inte betala något alls. Genomsnittspriset låg på knappt 47kr.
Så går det när man uppmanar folk att betala vad de tycker musiken är värd...

Det är inte relevant hur många som betalde för den, det som är relevant är hur mycket dom känade på det jämförelsevis med hur mycket dom skulle tjänat på ett vanligt skivsläpp.

Sen att dom var snåla o la ut mp3 filer med kass kvalitet och inte lika många låtar som det senare var på den riktiga skivan så tycker jag att ett snitt på 47 kr är rimligt o betala.

Av Roadkill

Jag köpte Linksys variant som är nästan exakt lika dan. Är mycket nöjd med den!

Av Roadkill

Ni fattar ju nada, fläkten är till för att kyla minnen o mosfets, inte gpun!

Av Roadkill

det står att det är 1.86Ghz i "System" nu ja....

Av Roadkill

Har precis överklockat min HP compaq nx6110 med celeron-m 1.4 GHz:are till 1.86GHz, funkade riktigt fint!!!

Fick börja med att plocka bort tangentbordet, sen låg heatsinken där under så det var bara att skruva bort den och plocka bort processorn och stoppa in en liten tråd i rätt hål. Sen plocka tillbaka allt.

Hade förstås kollat att jag har 915 chipset innan, annars funkar det inte.

Riktigt najs blev det i alla fall.

Det sänkte batteritiden marginellt. Hade runt 3h innan nu är den nere på 2h 40min. (har orginalspänning, ska testa o undervolta nån gång)

Av Roadkill

en 2.4 som jag hade hemma klarade 3.15GHz med standard kylningen, men då blev den ganska varm. typ 60 grader

Av Roadkill

Jag har testat voltmodden för Geforce 3 på mitt POV. Men det funkade uselt!!!! så jag blev lessen o sket fullständigt i den. Sen så provade jag med att göra modden för TI korten istället!! O det funkade skitfint!!!!! Så jag kunde klocka 263 stabilt på coren innan, 273 nu!!!!! o minnena funkade stabilt upp till 587MHz, nu 613MHz!!!!!!!!
sitter 1k ohm motstånd till gpun o 810 ohms motstånd till minnesmodden.
Minnes modden har inte samma lödpunkter till TI korten o standard, men när jag använde standard så fick jag ingen ökning av prestanda, men när jag lödde som det stod i TI modden BLEV DET RESULTAT!!

Har testat med 510, 600, 800 ohms motstånd till gpun, men det funkar inte alls för mig, skiter sig så fort jag börjar klocka.

jag har en 300g kopparkylare på gpun o standard kylningen på baksidan, sen en AMD XP 1800+ stock kylare som är sågad att passa på minnena. o en 92mm fläkt på allt det.
en sak till som är vikigt för att kyla coren bra, SLIPA den så den blir plan. annars ä det så sunkig kontakt mellan.

Av Roadkill
Av Roadkill

Fixade min voltmod nu.... fick upp coren i 272MHz stabilt genom hela 3dmark o minnena i 622MHz. Men detta funkade bara om man klockade minnet o coren var för sig. inte till sammans (konstigt). Tillsammans klarar det inte ens de hastigheter som det klarade innan modden =(. bara 255/590 =(

Av Roadkill

inte så farligt att höja spänningen om inte tempen blir jättehög

Av Roadkill

Volt mod av Geforce 3

Skulle bara fråga om det är nåt som har gjort en o lyckats. I så fall skulle jag vilja veta vilket märke det va på graffekortet o vilka motstånd du har använt.......för mitt keffade bara hela tiden när jag skulle klocka.

Av Roadkill

kan mycket väl bero på ett för klent nätagg

Av Roadkill
Av Roadkill

det är inte samma spänning till coren på ett ti200 och ett ti500 eller ett standard. tror att ti200 ska ha 1.4v, standard 1.45v o ti500 1.5v. det är i alla fall så på nvidias referensmodeller. är inte säker på värdena men ti500 får i alla fall högre spänning än ti200 på referensmodellen. sedan kanske tillverkarna har samma spänning vilket gör att de klockar ganksa jämt på Gpun. Men det är oxå som nämnt tidigare olika bra kvalitet på coren. En bra sak man kan göra för att kunna klocka mer är att slipa coren jämn.

Av Roadkill

ftp://swe:swe@joelsftp.no-ip.com/AUT11279b.jpg

mitt klockar 260/585 jätte stabilt.

Av Roadkill

Mitt POV Geforce 3(lite moddat ftp://swe:swe@joelsftp.no-ip.com/AUT11279b.jpg ) klockar stabilt upp till 263/587 sedan så hänger det sig i de tyngre spelen. Men ett lätt spel som q3 lr cs funkar det fint upp till 275/600. Försökte göra en spänningsmod på en gång.........men resultatet blev att coren inte ville klockas högre än 220, men minnena ville vara med lite mer, upp till 603 stabilt i 3dmark 2001. plockade seda bort spänningsmodden, men råkade bryta av några ben på sånningsregulatorerna, så först försökte jag löda tillbaka dom, utan något bra resultat. så kom jag på att jag hade silverfärg liggande sen upplåsningen av min första XP prolle, så målade lite o det har funkat finfint sen dess.