Inlägg

Inlägg som Jojjes66 har skrivit i forumet
Av Jojjes66

Det finns ett problem med Asrock Dual Sata moderkortet och Antec Sonata II vilket innehåller ett Antec Smartpower 2 450W nätagg. Problemet yttrar sig genom att fläktarna snurrar (CPU-fläkt, chassi-fläktar, grafikkorts-fläkt) men det kommer ingen skärmbild och systemet bootar inte upp. Det går då inte att starta om systemet med power-on knappen eller med reset-knappen, utan man måste stänga av med knappen på baksidan av nätagget. Vilken version på BIOS som används verkar inte spela någon roll.

Jag har enbart hört om detta problemet med just detta nätagget (verkar ju dock som att datorbutiken sett problemet med andra nätagg också).

Själv bytte jag ut Smartpower nätagget i min Sonata II låda mot ett Antec Truepower 480W (ej 2.0 versionen) och det funkar utmärkt med Asrock Dual Sata.

För mer info se dessa trådar:

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=52375...

http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb.php?/topic/30/4853...

Av Jojjes66

Har kollat vidare lite till. Det verkar vara ett specifikt fel för just Smartpower nätagget och 939Dual-SATA2 moderkortet (och inte för AMD64 och Antec nätagg i allmänhet som jag länkade till ovan).

http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb.php?/topic/30/4853...

Tyvärr är det ingen som har nån lösning på problemet (mer än att förstås byta nätagg eller moderkort).

Av Jojjes66

Har haft exakt samma problem med min nya dator idag. Samma moderkort och samma chassi. Visade sig vara nätagget som var problemet. Testade lite snabbt med ett 300W nätagg och den bootade direkt.

Tydligen är det ett känt problem att Antec nätagg funkar dåligt ibland med AMD64. Iallafall enligt han som kallar sig Hard target i denna tråden:

http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb.php?/topic/30/5187...