Inlägg

Inlägg som bubbaklubba har skrivit i forumet
Av bubbaklubba
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TicciTocc
Tack så mycket för svaren.

Jag funderar på, om man ska öppna trafik för MSN's fildelning, så använder man ju förbestämda portar? Då använder väll alla mina datorer på nätverket samma port i routern, hur gör jag i så fall om flera datorer ska dra nytta av "portöppningen" ?

Lösning är att använda sig av Port triggering istället. En "dynamisk" variant av port forwarding.

http://en.wikipedia.org/wiki/Port_triggering

Av bubbaklubba

Lagg i Windows

Nu till sist får jag vända mig till dom riktigt kunniga. Jag har råkat ut för ett svårlösligt problem. Jag har ALDRIG varit med om något liknande och jag kan inte hitta någon tråd som riktigt passar in på detta.
För att göra en väldigt lång historia kort:

När jag "arbetar" i Windows (xp sp2) så uppstår ett ofantligt lagg. T.ex. om jag för sakens skull slänger upp 10 stycken IExplorer-fönster (har även provat med mozilla firefox) och rör runt ett av dessa så laggar detta. Startar jag en film (oavsett vilken spelare eller codec) och rör runt den med musen så släpar bilden efter överdrivet mycket. För att sammanfatta problemet så kan man säga att det laggar vid desktop-arbete i windows och framförallt då jag har ett flertal processer igång. Jag kan t.ex. se att cpu-kraften på IExplorer går upp i närmare 100% då jag rör runt detta fönster(speciellt då jag har flera öppna). Kör jag ett tungt spel uppstår inget lagg.
Problemet uppstod först efter cirka 6 månader efter att jag byggt datorn.

Se filmklipp där jag demonstrerar: http://hem.bredband.net/suneng/sweclock/

Mitt system just nu:
AMD Athlon64 3700+ (Zalman-kylare)
Asus A8N-E
2 * 512 mb DDR400
POV 7900GT ::
Sirtec/Chieftec 450 W.
Razer Copperhead
Maxtor Sata2 HD

Följande har jag gjort för att försöka lösa problemet:
(Min första tanke var: virus, trojan osv... så det första jag gjorde var naturligtvis att köra antivirus och ad-aware. Då detta inte hjälpte formaterade jag hd:n). Problemet kvarstår, så jag har gått vidare med följande:

Jag har uppdaterat till senaste drivers på grafikkort, cpu osv. Jag har flashat bios. Det spelar ingen roll om jag kör cpun klockad eller på ordinarie hastighet. Jag har även loadat bioset till default-settings. Jag har disablat Cool n' Quiet. Jag har bytt hd (till en IDE), skiftat nätagg, minnen, cpu, grafikkort och bytt moderkort i olika omgångar (enl. uteslutningsmetoden). Jag har kopplat ur DVD och floppy. Lik förbannat kvarstår problemet.

Kör jag en benchmark (t.ex. 3dmark) så får jag bra resultat. Jag får bra resultat i Super-Pi så länge jag inte har flera andra program igång. Jag har ännu inte fått några fel i Prime95 Torturetesten (har provat 1:a och 2:a). Jag får inga fel i memtest efter flertalet timmars testande. Temperaturerna är bra både enligt speedfan och bios.

Efter formateringarna har jag installerat Win XP SP2 och dessutom provat med Windows 2000 SP4. I WIN 2000 SP4 kraschar istället t.ex. mediaspelarens fönster då jag drar detta runt.

Visst slår tanken mig att jag borde slänga in en linux-dist eller dyl. och testa. Jag körde trots allt XP SP2 felfritt tills alldeles nyligen (ca 3-4 veckor sedan) och vill så även kunna göra ett tag framöver.

Någonstans är det fel och jag önskar att du kommer med något förslag som knäcker den här nöten. Kanske känner du igen dig? Förmodligen inte, men kanske har du en aning om vad som skulle kunna orsaka felet.
Mitt liv har varit ett rent h*vete de senaste 3 veckorna.

Följ länken ovan i texten för att se felet med egna ögon.
OBS! Vid det tillfället körde jag med en Athlon64 3000+, jag vill minnas att det inte blev lika allvarliga störningar i ljudet då jag körde med min Athlon64 3700+.

Av bubbaklubba

Defekt 7900gt? (se bild)

http://hem.bredband.net/rikarde/balls/7900gt_1.jpg

Om du tittar på bilden så ser du att det som är innanför de inringade områdena ser ut att ha smält. Vad är de där kvadratiska fälten för något? Vad har de för funktion?

Jag har de mintgröna kondingarna och det är väl vid det här laget allmänt känt att det finns värmeproblem i det där området på kortet.

Av bubbaklubba

Jag flashade mitt BIOS från 1.50 till 2.20. Anledningen var att jag fick ett felmeddelande i vissa Source-spel som löd något i stil med: "Memory could not be written". Detta problem löstes iom flashen till 2.20.

Tyvärr så blev det inte helt frid o fröjd. Nu upplever jag systemet mer instabilt. Konstigheter som att Biosen hänger sig efter att den verifierat minnet. Misstänker att den inte hittar Maxtor-disken som jag har på SATAII. Inloggningen i Windows hänger sig (Ja, hör och häpna). Misstänker att även detta kan ha med SATAII disken att göra. Nu ska jag försöka att koppla in den på SATA istället för att se om jag får mer stabilitet, jag återkommer med mer info.

Någon som vet om det går smärtfritt att flasha NER till godtycklig version?

Av bubbaklubba

Vad jag vet så är temp2 CPUns temp , inte temp1.

Av bubbaklubba

Annars kommer Arctic Cooling (www.arctic-cooling.com) med en passiv kylare till 7900GT nu i juni. Det är nog inget snack om saken att den blir tyst, men huruvida effektiv kvarstår att se.

Av bubbaklubba

Musproblem på Asrock 939dual

Jag kör med trådlös optisk mus och trådlöst tangentbord cirka 1.5 meter från sändaren som är kopplad via PS/2 uttagen på det ökända Asrock 939dual mobot. Den trådlösa musen och tangentbordet är av märket A4Tech och använder sig av RF för att skicka signalerna.

Jag har ett lustigt problem som jag konstaterat beror på mobot. Problemet är att musen kan sluta fungera efter någon minut. Musen blir successivt "slöare" och vips så orkar den inte driva muspekaren längre. Flyttar jag den närmare sändaren går det däremot. Den blir "slöare" helt utan anledning, processorn behöver inte alls belastas när detta inträffar.

Jag trodde först detta berodde på batterierna, men nej. Jag har provat olika varianter av batterier. Jag har provat ändra frekvens på mottagaren och sändaren. Naturligtvis har jag provat drivisarna som följer med musen. Vad som är viktigt i sammanhanget är att musen fungerar klanderfritt då jag kör den mot min andra dator där jag har ett Abit Nforce2 mobo. Där spelar avståndet ingen som helst roll, jag kan flytta musen flera meter från sändaren och fortfarande få kontakt och manövrera muspekaren klanderfritt. Jag har grävt runt i bios (v 1.50) men hittar inget som riktigt klingar.

Finns det någon som har en hint om vad detta kan bero på? Jag har varit innne på att det kanske skulle kunna ha att göra med att jag ställt ner httn på 800 mhz. (Ska prova ställa upp den ikväll o se om det gör någon skillnad)

Av bubbaklubba
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hardware guy
Bubbaklubba: Skriv in numeriskt värde med siffertangenterna eller använd + eller -

Men herre jesus om det fungerar

Har blivit många nätter med sömnsvårigheter nu pga detta.

Av bubbaklubba

Jag har forskat runt en hel del om det här mobot nu (inkl. läst den officiella biosmanualen).

Själv tycks jag ha råkat ut för det mest löjliga problem. Jag kan inte ändra FSB:n (multipliern kan jag ändra nedåt naturligtvis). Jag ställer in overclockmode på pcie async men när jag trycker [enter] på fsbn så får jag inte upp några alternativ. Jag har provat att ange värden på minnestimingsen och sänkt httn CPU-NB och NB-SB. Men fortfarande så får jag inga alternativ

Har jag missat något viktigt här?

Jag drar mig helst från att flasha till något ocwbios. Jag funderar på om jag skall flasha ner till 1.20 alt. det tyska bioset, om det nu hjälper.

Finns här någon Asrockguru som vet lösningen?

Av bubbaklubba

Strömförsörjning till 7800 GT

Vad är det för slag utav strömkontakt som skall pluggas in på ett 7800 GT? Enl bilden på länken nedtill så ser det inte ut att vara en gammal hederlig anslutning som till ett t.ex. Geforce 6800 GT.

Jag har just nu ett mindre kraftftullt agg från Aspire på 400 W och jag har ingen sådan strömkabel som skulle kunna sitta där.

Behöver jag ett nytt nätagg? Kommer atx 2.0 in i bilden här eller vad handlar det om?

http://www.au-ja.de/bilder/2005/gigabyte7800gt-tn7.jpg