Inlägg

Inlägg som KaiserClaw har skrivit i forumet
Av KaiserClaw

Moderkort startar inte med två minnesmoduler + ny CPU...

Hej,

Jag har ett Mini-itx-bygge med en trött Celeron-processor som jag tänkte skrämma upp med ny CPU och mer minne.

Moderkort: ASUS P8H77-I

I dagsläget sitter det som sagt en celeron i maskinen. LGA1155, G550 2,6GHz och 2 GB RAM.
Jag har en i5-2310 LGA1155 som blev över efter en uppgradering. Men nu till det konstiga - Monterar jag i5:an och båda minnesmodulerna så får jag ingen bild på skärmen. Plockar jag bort ena minnet ur RAM-bank 1 så startar datorn. Har jag båda modulerna i och sätter tillbaka celeron-processorn så startar datorn och alla 8GB syns.. Jag har t.o.m gjort små justeringar på bygeln som pressar ner processorn (om det skulle vara för hårt tryck så kortet viker sig eller dyl. Jag har släppt alla skruvarna som håller moderkortet på plats och jag har i princip bara lagt CPU-kylaren på processorn.. Kan tillägga att modulen som satt i datorn från början ger inte heller någon bild om den sitter i minnesbank 1 och i5:an men med celeron så funkar det. Det är precis som om endast minnesbank 2 fungerar med i5:an.

BIOS är uppdaterat till senaste version!

Vad göra??

Av KaiserClaw

Koppla in nätverksuttag Cat 5

Hej,

Jag har gigabit-pipa i kåken och tänkte dra en kabel mellan våningsplanen. Som en liten bonus och för att göra tanten glad väljer jag att sätta ett nätverksuttag på bottenplan. Nu till det kruxiga - Kabeln är en Cat5e (vilket skall ha stöd för upp till 1000Mbit om jag har googlat rätt) men uttaget är Cat5.. Kommer detta bromsa ner min pipa till 100 mbit?

Tack!

Av KaiserClaw

Jag köpte en Windows 7-licens och planerar att uppgradera till Windows 10 så det löste sig

Tack för alla svar!

Av KaiserClaw

Tack för svar

Jo, det är knutet till mitt microsoft-konto.. Jag har googlat tusen hundra om detta och många hävdar att de fått RTM-versionen..
Då är det bara att köpa en jäveldyr Win 7 eller 8 licens då jag kört ubuntu på maskinen och den saknar licens.

Av KaiserClaw

Kan inte aktivera Windows 10 insider preview?

Hej,

Jag är med i Windows insider och fick möjligheten som så många andra att ladda ner Windows 10 insider preview.
Jag fick en licensnyckel som jag använde vid installation, mitt exemplar "aktiverades" och jag fick uppdateringar och allt var happy-go-lucky. Datorn har inte varit igång på några månader och när jag startade upp datorn igår så blev jag uppmanad att aktivera min windows-version. Det är Build 10162 men min licensnyckel är tydligen blockerad. Skulle inte vi som är med i insider få en licens/RTM eller har jag väntat för länge? Hur ska jag nu göra?

Tack på förhand!

Av KaiserClaw

@Mange43: Tack, men det fungerade inte..

Av KaiserClaw

@Henrikfotograf: Ja, jag är på! Jag är inte sugen på ominstall och sedan dunka på alla tusen hundra uppdateringar som sedan följer :-/

Av KaiserClaw

Windows update

Jag har fortfarande inte lyckats tanka ner uppgraderingen..

Det står bara att Windows 10-uppgraderingen är reserverad och att jag meddelas när uppgraderingen går att installera. Den verkar inte ens ha börjat tanka ner uppgraderingen.

Vad göra?

Av KaiserClaw

När? När? När?

Har reserverat men det står bara "Vi meddelar dig när uppgraderingen kan installeras på datorn" ... Kan man inte påskynda detta på något vänster?

Av KaiserClaw

Dålig/suddig bild NUC - LG

Hej!

Jag har en Intel Nuc (Intel HD 5000) med Windows 8.1 som är kopplad till min LG 49" Full HD via HDMI.
Bilden är inte riktigt skarp. Jag har svårt att se texten och bilden känns alldeles för ljus?
Jag har ändrat text och ikoner till 200% samt justerat ClearType men text flyter ihop och det känns som om "skuggningen" på texten är borta. Det är så man blir vindögd. Jag ändrade från 59Hz till 60Hz på grafikkortet men icke.
Tusen hundra inställningar har jag försökt ändra på min TV (kontrast, skärpa, ljus) men inget hjälper.
Sänker jag upplösningen till 1024x768 (vilket inte är optimalt) så blir bilden kanon!
Har jag missat något?

Tack på förhand

Av KaiserClaw

Tusen tack!

Det lutar åt en i5, det skiljer inte så mycket i pris.

Av KaiserClaw

Tack för svar!

Är det mycket som skiljer på 4400 och 5000? Jag har googlat och jag har inte hittat några bra jämförelser på i3an och i5an dock..

Av KaiserClaw

Hej,

Jag är på jakt efter en NUC som jag tänkte köra win 8.1 på. Streama film och spela lite enklare former av spel (HL2, BF). Nu är frågan, Ska jag satsa på i3 eller i5 (Intel HD4400/HD5000)?
Jag har förstått att grafiken lånar av RAM-minnet så frågan är om man ska dunka i 4GB eller 8GB? Gör det någon större skillnad i grafik?

Tacksam för svar

Av KaiserClaw

Jävla mög!!

Av KaiserClaw

LG Reservdelar

Hej!

Jag har en LG 49LB550V som är helt död och jag misstänker att nätdelen lagt av.
Finns det reservdelar att köpa? Garantin gäller dock inte så jag funderar på att byta delen själv.
Vad jag förstått så är det ett EAX65423801 (2.0) REV 1.0 som ska sitta i TV:n men jag hittar inga reservdelar. Har kollat på Ebay och de korten som heter som mitt passar tydligen andra TV-apparater men inte i min..

Någon vänlig själ som vet?

Av KaiserClaw
Skrivet av ggustavsson:

Om CPU kylare och fläkt är nått original från compaq burken, kan det hända att dom kör nån egen hitepåstandard, och därför det inte fungerar, kanske.

Om det vore så väl.. Jag har provat med stock-kylare som medföljde cpu:n men det är samma fel.. Har tagit kontakt med återförsäljaren och har löst det med ett nytt kort. Snabbt och lätt

Av KaiserClaw
Skrivet av lowngcawt:

Helt säker på att den sitter i cpu-fan 1?
Kanske har du satt den i cpu-opt eller liknande

Skickades från m.sweclockers.com

Nej, det finns bara en CPU-Fan -anslutning.

Av KaiserClaw
Skrivet av Hagis2k:

Är det en 3pins fläkt i ett 4pin uttag? isf testa att byta fläkt eller kylare helst en pwm dito om du har 4pin vilket jag känner mig bombsäker på att kortet har...

Hej! Det är 4-pin. "pwm dito" ? Jag har provat med byte av kylare+fläkt, CPU, minnen, nätagg, uppdaterat BIOS, återställt BIOS och kört endast moderkort+CPU+minnen utan övriga komponenter men felet kvarstår.

Av KaiserClaw

CPU Fan Error

Hej!
Har en äldre Compaq-kärra där moderkortet gick hädan. Har köpt ett "nytt" moderkort (ASUS P5Q-EM DO) LGA775 och när jag provstartade kärran igår så går CPU-fläkten upp i max och jag får "CPU Fan Error". I BIOS står det N/A under CPU FAN. Jag har kontrollerat så att fläkten sitter i rätt kontakt. Temp är OK och datorn fungerar som den ska men fläkten snurrar jävlari!

Vad kan vara fel?

Hilfe!

Av KaiserClaw

Det är helt okej, tack för hjälpen