Inlägg

Inlägg som bkam har skrivit i forumet
Av bkam

p5n-e sli +8400

Är det någon som vet om p5n-e sli funkar med intels nya prop 8400?
Står att den ska stödja - Support Intel® next generation 45nm Multi-core CPU

Men tittar jag i cpu listan så hittar jag ingen 45nm cpu där.
Är sugen på ny prop men vill inte gärna köpa ny mb då detta funkar kanon för mig.

http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=1474&l1=3...

Av bkam

Applet: nu har jag provat båda sätten utan att få det att funka, nåt mer tips jag kan prova? Börjar tröttna på detta moderkort nu

Av bkam

ASUS P5N-E Sli och 2 skärmar

jag har ändrar det lilla kortet så att det står på 2 skärmar, men jag får det inte att funka (får bara bild på huvud kortet) , det är inte sli jag kör utan dom olika kort. Men kort 2 hittar inte i vista. Måste drivarna har stöd för sli för att kort 2 ska hitta, fast jag inte kör sli?

Nån annan som kör med 2 OLIKA kort på detta moderkort som kan komma med nåt tips om vad jag har missta?

Av bkam

Total_Cu tackar misstänkte nåt sånt men vill ha det bekräftat

är det nån ide att försöka klocka minnen , om så gärna tips på några bra värden eller kännar man så lite så att default funkar bra?

Av bkam

Jag har nu köpt detta kanon moderkort , kör en E4300 klockade till 3.0 och ställde ner vcore till 1.30 så nu ligger tempen på cpu i full load på ~53c men jag har 2GB OCZ Gold XT står som 800mhz default i bios men cpu-z säger 400mhz , kör unliked. nån som har nåt tips på vad jag kan ha missat

Av bkam

Applet lugnt , jag kanske med kunde ha läst bättre med

Men åter till ämnet nån som har nån bra länk? allt jag hittar är tester med sli vilken inte är intressant för mig utan jag skulle vilja se ett singel kort testas i pci e x8 och i x16

Av bkam

ok jag ska inte köra sli , och att få ett gammalt pci grafik kort att funka i vista är ju inte dirket lätt , som jag sa vill jag inte köra med samma grafik kort till 2 skärmar då jag tappar focusen på skrärm 1 när jag går till skärm 2, så om jag är i ett spel och går över till skärm 2 så är det ju som att tabba ur spelet vilket jag inte vill utan ha kvar focusen i spelet.

Och Applet Asus P5N-E SLI, nForce-650i så kortet är med 650i plus titta runt och läs på lite innan du säger "jag hade nog tagit ett riktigt SLI moderkort om du ändå ska köra sli..."

Av bkam

pci e 16 eller 8

Jag har en P5N-e sli moder kort och jag skulle vilja köra med 2 grafik kort i det till mina 2 skärmar, men jag läst i manualen att då får dom dela på x16 och båda går ner på x8 , så min fråga är hur mycket prestanda tappar man ?
Jag har ett 8800gts kort och ett crap pci e kort , men det känns lite dumt att köra ett 8800gts på x8 bara.
Om nån har nån bra länk där dom gemför så skulle jag bli glad.
Och nej jag vill inte köra båda på skärmarna på samma kort då jag tappar focus på huvud skärmen när jag gör nåt på skärm 2.

Av bkam

till 95% så klara sig saker i lådan , jag har gjort samma sak med mitt 8800gts, ditt agg va för dåligt för att driva ditt grafik kort där av att det gav upp. Att du har missat en kontak till grafik kortet har inte med detta att göra utan det är först när ditt grafik kort börjar jobba som det blir lite krävade för ditt agg, och då säger det poff

Bara att köpa ett nytt och köra igen. Men tänk på att även att 2st agg har samma watt så kan det va stor skillnad på dom.

Av bkam

Vad är det för fel på er som gnäller på vad som står i hans sign, tycker små barn som ni bör tänka lite innan ni skriver, här förklara han att han har blivit blåst på 4000:- vilket är grymt trist att höra. Men ni pajasar hänger upp er på är vad som står i hans sign, och vad jag vet så har inte sweclockers nån sign polis som åker hem till folk och tittar vad som är sant eller inte om folks dator specar som är i en sign, så man kan skriva vad man vill.

Powerup^ vädligt trist att höra , skriva gärna om vem som blåste dig så kan man kanske förhindra att nån mer blir det , och även så kanske du kan få lite hjälp ifrån folk i detta forum som kanske har några tips / råd på saker och ting.

Av bkam

Skillnad på 8800gts?

Nån som har nåt tips på vilket märke av 8800gts kort jag ska köpa eller är dom i stort sätt samma och bara att köpa det billigaste ?

Som tex Asus Extreme N8800GTS/HTDP/640M GeForce 8800 GTS 640MB DDR3 / PCI-E / SLI / 2xDVI / TV-OUT Inkl Frakt 3845 kr, är det billigaste jag har hittat.

Av bkam

Davil_79 som det är nu är det bara nvidia 8800gts/gtx som man kan köpa som stödjer , men nvidia kommer med ett par billiagare kort snart så nvidias 8xxx serie stödjer DX 10 Ati kommer "snart"? med sitt r600 kort som ska stödja Dx 10

Av bkam

Google är din vän , prova den , kan till och med tipsa om att skriva "dvi till hdmi kabel" i google och första länken ger dig lite förslag

Om du vill ha tips på bra kablar så säg din budget för det finns ifrån 100:- till 1000 lappar.

Av bkam

huh har jag missat nåt eller , nivida har haft drivare till både x86 & x64 länge nu, det enda dom inte har släppt några officlea drivare är till nforce 4 chippet :/

Av bkam

jag har Logitech Z-680 paket men subben är paj och allt går ju via den , så jag tänkte andvända högtalarna i alla fal , känns dumt att kasta dom för att subben gav up (nej ingen garanti och nej logitech säljer inte subben löst )

Av bkam

Varför köra hdmi och inte dvi? det är ju samma fast hdmi har digitalt ljud ochså vilket du inte ska köra till tv utan till en digtal reciver via din dator. Plus att det är rätt rörigt med hdcp protection och hdmi, jag skulle vänta med att köra ett hdmi kort till du har en hddvd eller blueray spelare och då börja titta på ett hdmi kort och då kanske det finns klarare vad som gäller med uppspelning skyd. Plus nu kommer hdmi 1.3 ochså så innan du har behov av ett kort med hdmi så har nog alla standarde ändras ett par gånger.

Så titta på en kort med dvi vilket göra att du har en mängd mer kort att välja på.

Av bkam

Jag undrade i en annan tråd men denna känns mer rätt att skriva här och undra om det är värt ca 1000:- mer för att få 300mb mer minne. ska man endå lägga ett gäng tusen lappar så kanske det är värt 1 till i det långa loppet eller vad tror ni?

Nån som vet nån bra sida eller test där man kan se vad man vinner med mer minne på ett grafik kort.

För min 22" vill ha 1650 *1050 upplösning så mitt 7600gt kort käns lite trött , och snälla lämna att prata om cpu och sånt borta då det finns en miljard trådar om vad man bör ha till ett 8800 kort

Av bkam

sant, men då säger vi att min fråga är riktag till gts korten, då det inte finns eller förmodligen inte kommer några gtx kort med mindre minne då dom ska va nvidias top of the line kort

Av bkam

Ja men jag vill inte ha en stero reciver vid min dator utan nåt lite smidigare så min fråga va om det finns nån sån pc produkt.

Av bkam

Jag ska köra 1650 * 1050 upplösning . Om jag inte har fel så finns det få spel nu som utnytjar om man har mycket minned på grafik kortet, tror tex doom 3 gör det.

Man det jag vill veta är om nån värkligen vet skillnad i DX10 och mycket minne på ett grafik kort. Visst som det är nu så har inte minnet spelat någon större roll på dagens grafik kort utan t.o.m i vissa fal gjort kort slöare för dom har mer minne än andra.

Men ska jag lägga 3000+ på ett grafik kort så kan jag lika gärna lägga 4000+ om det är värt det, för jag planerar på att ha detta kort ett tag. Men spelar inte minnet nån större roll i DX10 heller så är det ju bort kastade pengar

Hoppas det inte blev för rörigt