Inlägg

Inlägg som Raan har skrivit i forumet
Av Raan

Det vore väl konstigt om Windows 8.1 skulle öka datorförsäljningen. Det är ju lite poppis att skylla bristande försäljning på W8, men jag tror nog inte att det är det stora problemet. Utvecklingen går ganska fort vad gäller telefoner och surfplattor, och ganska segt vad gäller persondatorer. Inte så konstigt att det inte säljs så mycket datorer när det inte finns mycket aneldning att uppgradera. Inte ens folk som spelar mycket nya spel behöver uppgradera så ofta just nu. Nya spel funkar fortfarande rätt bra med en lite äldre i5 CPU och ett GTX 560 Ti eller ett Radeon HD6870.

Av Raan
Skrivet av Enk:

Det där känns ju dock som ett väldigt nischat problem. En anledning för dig att leta efter en burk med en 2.0-port, men inte en anledning för en tillverkare att slänga in en.

Helt sant.

Av Raan
Skrivet av Enk:

Hur kommer det sig att vissa tillverkare fortfarande petar in USB 2.0? 3.0 är väl fullt bakåtkompatibelt? Grymt störigt att behöva skifta kontakterna, om man har två enheter med USB3.0(t.ex. USB-sticka och extern hårddisk), beroende på vilken enhet som behöver prestanda för tillfället. :/

Det finns fortfarande vissa situationer då det inte funkar med USB 3.0. T.ex. har jag aldrig lyckats att få ADB att fungera via USB 3.0. Det verkar heller inte gå att installera fastboot drivrutiner för SEs Android-enheter när de är inkopplade via USB 3.0 (vet inte hur det är med de nya som går under Sony-märket). Därför vill i alla fall jag fortfarande ha minst en USB 2.0 port som alternativ.