Inlägg

Inlägg som dannydallas har skrivit i forumet
Av dannydallas

kolla denna länken: http://www.coolermaster.com/power-supply-calculator/
750 watt räcker om du inte ska klocka även om det är på gränsen. Personligen skulle jag hellre gå på ett 850 eller mer, men då gillar jag ju att klocka min prylar lite

Av dannydallas

Mitt nick är Nur-Tak Dorgiers för dom som vill kolla in mig
Har för övrigt inget headset än så TS funkar inte för min del. Har dock ett fungerade tangentbord

Av dannydallas

@mattanmattan:

Karl XII Dragoner är faktiskt ett av copen jag kollat på. Minns inte just nu vad jag hade för "synpunkter" på er för jag sitter på jobbet, men jag har som sagt suttit och gjort lite research på diverse null corp för att försöka hitta ett som passar.
Dom viktigaste punkterna för min del har väll varit att det ska vara ett corp som accepterar att man har ett liv utanför spelet och inte nödvändigtvis kan delta i alla "uppdrag" eller sitta flera timmar per dag.
Sen är jag mer för industri men är sugen att lära mig PvP för PvE är ingen utmaning längre och dessutom inte så lönsamt.
Sen är det ju klart en fördel om man kan hitta ett svenskt corp som uppfyller detta.

Om jag inte minns fel nu så finns det en kille här på sweclockers som heter Scorpius som också är medlem i Karl XII? Har för mig att han var på mig för nått år sedan att jag skulle gå med er, mina 2 minsta vara dock bara 2 1/2 år vi det tillfället så jag kände inte att jag hade tiden.

Ska ta och kolla upp detta ikväll när jag går online, om jag nu inte måste sitta hemma och jobba. Men borde hinna ta en titt.

Är för övrigt 35 med fyra vilda barn och en serienörd till fru

Av dannydallas

@daevilb:

Nej jag vet hur det är, dom små tar väldigt mycket tid. Sen har man en fru mitt upp i allt som också vill ha uppmärksamhet...
Nu är jag ju såpass lyckligt lottad att hon accepterar mitt nörd intresse Hon är för övrigt serienörd och brukar tillbringa ett antal timmar i veckan framför diverse streaming sidor så då får jag passa på.

Jag har suttit och gjort lite research på diverse null corp och hittat några intressanta men precis om du nämner så "kräver" dom flesta att du är online vissa tider och utför vissa uppdrag. Jag förstår mycket väl detta eftersom null oftast kräver att du är aktiv om du vill behålla din outpost eller sov i ett system, annars kommer ett mer aktivt corp och tar över.
Min tanke var att jag kunde hitta ett såpass stort corp/ alliance så att dom inte har "användning" av alla spelare utan jag kunde delta ibland i mån av tid.

Samma här, brukar plocka lite sten eller köra L4, börjar dock tröttna lite på detta då det inte händer så mycke mer än när man bli jagad ev nån liten mupp i lowsec.

Nja, är inte 100 insatt i vilka ändringarna var men jag vet att du kan köra copy/invention på vissa NPC stationer, dock så är detta belagt med nån form av "skatt". Ju fler som gör detta på en viss NPC station desto dyrare blir det, vilket i sin tur medför att du blir tvungen att leta lowsec NPC för att hitta en lönsam station.
Sen kan man ju "hyra" diverse olika NPC team som kan boosta din copy/invention/manufacturing, detta är dock inget jag testat.
Sen är funktionen att du kan ha BPO liggandes i en NPC station i samma solsystem samtidigt som du utför copy/invention på en POS, denna funktionen finns inte längre vilket betyder att du måste ha din BPO i samma "låda" som du utför uppgiften på.

Har för mig att argumentet från CCP när dom gjorde denna ändringen var att man skulle "straffa" care bear nissarna i highsec så att industri aktiviteter skulle bli mer lönsamma i framförallt nullsec.
Enda fördelen som jag ser det med en POS i high är väll att du har allt på samma ställe samt att du slipper skatt och avgifter till NPC. Dock så får man köra i rätt stor skala för att bränslekostnaden skall löna sig.

Nån med mer kunskap om detta får gärna fylla i
Annars vet jag att det fins en dev post nån stans från CCP där dom beskriver alla ändringar. Var väll ca 1 år sedan detta genomfördes om jag inte minns fel.

Av dannydallas

Jag har spelat aktivt ett par år nu men nästan bara solo. Var med i ett corp en gång men dom var inte så seriösa så jag tröttnade på dom.
Spelar själv bara för att jag har fyra barn som tagit väldigt mycket tid så jag har haft svårt att "anpassa" mig till andra i spelet. Men nu börjar dom bli lite äldre så det är lättare att planera tiden. Har för tillfället inget headset men planer på att införskaffa ett, så TS är inte aktuellt för mig i dagsläget.

Jag sitter på en hel del items som kan vara bra som startup i ett corp. Har för övrigt ett eget corp bara för att slippa NPC corpen, dock inga planer på att vara CEO i ett corp då jag inte gillar att vara chef...

Kanske kan vara intresserad av detta beroende på vad corpen får för sammansättnig.
Flyger och äger bl.a följande:
Orca(Mining support), Mackinaw(T2 mining), Fenrir (Freighter) + en hel uppsjö med diverse skepp för mining och PVE bl.a. en T2/Faction utrustad Rattlesnake för lvl 4 missions.

Jag har även några små och medelstora POS liggandes + en hel del utrutning för att driva invention/manufacturing från en POS. Detta ligger dock vilande för tillfället då jag inte haft tiden att och lusten att driva en egen POS efter ändringarna som CCP gjort gällande tillgängligheten för invetion och copy på NPC stationer.

Jag har alla BPO för tillverkning av frigate (alla 4 factions) både T1 och BPC för T2.
Har även en uppsjö med olika BPO för High/Mid/Low & Rigg items och diverse ammo, mestadels missiles och hybrid.

Har funderat på low/null sec men detta är inte genomförbart solo så därför har jag börjat leta efter ett vettigt och seriöst corp (utan att gå till överdift). EVE har en tendens att ta alldeles för mycket tid ibland...

Just det, börjar få svårt att flyga i Gallente/ Minmatar space p.g.a. PVE för Amarr. Så för min del får gärna corpet verka i Caldari/Amarr vänliga system.

Av dannydallas

Är ju helt underbart att köra en klient på tre skärmar! 😆 man slipper ha en massa olika information staplade på varandra, man kan sprida ut allt man vill se på båda sido skärmarna och ha mitten skärmen helt fri.
Enda problemet är att mina stackars 570 kort låter som två orkaner...dom orkar inte riktigt med 60fps med dx 11...😕

Av dannydallas

Lyckades inte kopiera til Nasen, disken försvann efter ca 10 min kopierande...testade flera gånger med samma resultat.
Fick köra över det till min andra SSD först och sen över till Nasen, detta fungerade utan problem.

Hittade ingen nyare firmware utan gjorde istället en omformatering av disken. Efter detta verkar det som att den fungerar igen...kopierade fram och tillbaka mellan d: och Nasen i drygt en timme utan problem. Kankske man vågar hoppas att problemet är borta nu...?

Har aldrig varit med om att man måste omformatera en hårddisk efter byte av moderkort...kan detta bero på att jag tidigare hade windows installerat på denna?
När jag skaffade ny SSD fick Corsair disken bli lagringsdisk, kan detta bero på att jag lät windows ligga kvar på denna under tiden jag installerade på min nya SSD? Och sen bara deletade windows mappen?

Av dannydallas

Nej jag har faktiskt inte gjort nån firmware update, ska testa detta.

Lyckades få upp den nu så ska passa på att köra över allt till min NAS och göra en uppdatering sen.

Av dannydallas

Hårddisken är "borta" efter ominstallation.

Hej

Har fått ett lite skummt fel efter att jag bytt moderkort och gjort en ominstallation av win7 64-bit.

Mitt förra moderkort dog av okänd anledning så ett nytt installerades. Men efter ominstallationen så har jag problem med att få kontakt med min andra SSD.
C: funkar utan problem men D: syns bara ibland. Det kanske ska tilläggas att jag aldrig har haft problem med denna disken tidigare, en Corsair Force 60GB.
Problemen artar sig lite olika:
* Senario 1: Syns inte i BIOS men dyker senare upp i utforskaren.
* Senario 2: Syns varken i BIOS eller i utforskaren
* Senario 3: Syns i BIOS men inte i utforskaren

Jag har aldrig problem med C:, denna fungerar varje gång.

Följande har testats:
* Bytt SATA kabel
* Bytt SATA port på moderkort (även testat att byta port på båda diskarna för att se om felet följer med)
* Testat annan strömkabel till disken

Det skumma är att om disken inte finns med varken i BIOS eller utforskaren, drar jag ur SATA kabeln och stoppar i den igen så dyker disken upp i utforskaren och fungerar sen felfritt. Så den fungerar bevisligen fast bara när den själv vill...

Några ideer vad detta kan bero på? Kan det vara så illa att min disk håller på att dö?
Kan tilläggas att den fick nått frispel igår när det helt plötsligt inte gick att skriva till den, det gick att gå in i den i utforskaren och titta i mapparna men programmet klarade inte av att spara data till disken.

Av dannydallas

Blir EVE Online för hela slanten. Började spela för drygt ett år sen och är fortfarande helt fast!

Tydligen lite för mycke ibland enligt min fru...:D

Av dannydallas

Finns lite saker du kan kolla på:

* Vad har du för chassifläktar? Hur många? Placering? - Ett bra flöde genom chassit är A & O om du vill få ner ljudvolymen på dina komponenter. kallare luft -> kallare komponenter -> möjlightet att ställa ner fläktar för att få en tystare dator.
* Kolla dina fläktkurvor! - Orginal så är dom långt från optimala för en tyst dator. Sen kan du ju fråga dig själv hur varma komponenter du vill ha. Kalla komponenter och en tyst dator går bara om du kör på custom vatten.
* Har du damm på dina kylflänsar?

Problemet med många ljuddämpade chassin är att dämpmattorna som sitter oftast gör mest skillnad mot vibrationer och resonans i chassit, dom sänker sällan ljudvolymen. Detta kräver oftas väldigt tjocka mattor vilket nästintill aldrig får plats i ett datorchassi.

Så förvänta dig inga mirakel med att köpa ett ljuddämpat chassi.

Av dannydallas

Precis som Gunner357 säger så är det enda rätta att skaffa custom vatten om du skall klocka och vill ha bra temp, dock kostar det ju en slant.

Annars kan jag starkt rekommendera Phanteks kylaren, kör med en själv och är grymmt nöjd.
Vad gäller platsen i ett R4 chassi så är det inga problem, har min monterad i ett R3 som är aningen mindre än R4.
Dock så bör du tänka på vad du har för minnen och moderkort, på mitt hamnar minnena under första fläkten vilket gör att jag bara kan använda 120mm fläktar.

Av dannydallas

Ett tipps är att lägga den musen du inte använder upp och ner eller i ett "fäste" så att inte laserstrålen kan påverkas.

Riksen om du lägger den på bordet, även om den ligger still är att om du råkar ha en "kant" eller färgskiftning i musmattan så kan musen uppfatta detta som en rörelse om du har hög upplösning på den.

Men annars är det inga problem. Jag har en spelmus och en trådlös inkopplad samtidigt.

Av dannydallas

Har du testat med andra drivrutiner?

Jag hade liknande problem för ett tag sen med mina 570 kort, bytte drivrutiner och problemet var borta.

Sen vad gäller temperaturen så ska du inte lita så mycke på det, +/- 5°C får du räkna med att kortet visar fel. Sen har det med luftflöde i chassit att göra, kankse får det övre kortet kallare luft än det undre beroende på hur fläktarna sitter.

Av dannydallas

Lite nyfiken på om felet har löst sig för dig Abuser?

Jag har exakt samma problem med mina kort, GTX 570 i SLI.

Jag spelar mest EVE-online och med DX9 fungerar allt klockrent men så fort jag lägger över det i DX11 så krachar spelet, i bästa fall ut till windows och i sämsta fallet en reboot...

* Har varit i kontakt med EVE supporten och dom lyckas inte återskapa felet, dom har en testrigg liknande min fast med GTX 580 i SLI och där fungerar allt som det ska. Dom hade inga mer ideer än det vanligaste, updatering o.s.v.
* Har gjort en ominstallation på datorn.
* Har testat med bara ett kort och även i olika PCIe platser.
* Har underklockat kortet samt höj spänningen.
* Har dragit ner grafiken i spelet.
* Har updaterat både windows och drivrutiner.

Nån som har någon mer ide?

Det lustiga med detta är att det fungerar som sagt i EVE testriggen så spelet är inte problemet, dessutom fungerar det utmärkt i t.ex 3DMARK vilket ioförsig inte är ett "spel" men trotsallt körs det ju i DX11.

Av dannydallas

Allt från 40-80 C° beroende på luftgenomströmning på chassit, antalet fläktar i chassit, rumstemp, övrig utrusning i chassit vilket spel du tänkt spela osv...osv, med andra ord väldigt svårt att säga om du inte kan jämnföra med någon som har samma förutsättningar som du har.

Men gissningsvis 60 C° +/- 10 C°

Av dannydallas

Det är inga som helst problem att fylla ett kylsystem med en vatten/ amoniak blandning som inte kokar vid 20°C...du bör dock stå utomhus med gasmask på dig...

Du kan bära in datorn och sen starta den...när cpun börjar jobba och stiger i temperatur så kommer den lilla amoniak som finns i vattent att koka vilket kommer resutera i att ditt kylsystem kommer sägga "poof"!! och det sprutar ut amoniak i datorn vilket i sin tur resulterar i att du får slänga allt på soptippen och köpa nytt...om du nu inte vill ha en datorn som stinker amoniak.

Så nej det går inte att hälla amoniak i ett kylsystem avsett för vatten.

Ska du använda amoniak och kyla med så kräver detta att du har ett trycksatt system med en kompressor.

Dom system som använder amoniak har oftas en kombination med en annan köldmedia typ koldioxid, därutöver används oftas vatten/ glykolblandning som köldbärare av den enkla anledningen att både koldioxid och speciellt amoniak är extremt ohälsosamma ämnen som under inga omständigheter skall användas i annat än låsta, väl ventilerade rum där du dessutom ALLTID skall använda gasmask.

Vill du ha en bättre kylning än en H100 så ska du som några tidigare nämnt bygga ett "riktigt" vattekylningssytem.

Vill du komma under rumstemp på din cpu så är det antingen att använda dig av flytande kväve, vilket inte heller är att rekomendera på ett system som skall rulla längre än nån timme...av väldigt enkla anledningar...
Eller att använda dig av en kylkompressor.

Nästa problem du får när du skall komma under rumstemp är att du kommer få kondens på slangar och block vilket i sin tur resulterar i att du får vatten i din dator vilket inte är en bra kombination med elektronik.

Av dannydallas
Skrivet av Patabata:

Har köpt en Cooler Master Hyper 212 EVO till min i5 4670K.

http://www.inet.se/produkt/5322017/cooler-master-hyper-212-ev...

Datorlådan jag använder är en Fractal Design Define R4, med de 2 fläktar som medföljer.

Processorn håller sig mellan 40-45 grader idle. När jag har läst att andra ligger mellan 20-25 grader idle så låter mina 45 grader väldigt mycket.

Är det så att just i5 4670K är ganska varm av sig eller är det något med kylningen som inte funkar som det ska? Jag använder självklart kylpasta.

Mvh Patrik

Vad har du för temp i rummet?

Dom fläktarna som följer med chassit är riktigt dåliga.
Vad har du mer i lådan?

Har du 25 grader i rummet och bara dom fläktarna i lådan så skulle jag gissa på att du har ca 30-35 grader i lådan och då är dina 40-45 grader på CPU i idle helt normalt.

Som refferens så har jag 35-40 grader på min i5 2500K i min låda, då är 2500K en mycket kallare CPU än du har så det är helt normalt.

Vad har du i full load? Det är egentligen bara det som har betydelse.

Av dannydallas

För det första kan du inte titta på tillverkarnas siffror för detta är alltid glädjesiffror och stämmer väldigt sällan.

Ska du köpa fläktar så försök att hitta tester typ dessa, dock ett par år gamla men många av fläktarna finns fortfarande:
http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/140mm-fan-ro...
lite nyare:
http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/120mm-fan-ro...
http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/120mm-fan-ro...

Av dannydallas
Skrivet av Selvander1:

Hej!

jag är lite suger på att köpa Corsair H100i men jag är lite skeptisk till att ha vatten i datorn, hur stor chans är det att sådan vattenkylning läcker eller går sönder?

jag vet att luftkylning är bättre men jag är ute efter att det ska se cleant och snyggt ut

tacksam för snabba svar, tack i förhand

Chansen/ risken att den går sönder och läcker är i princip 0 om du hanterar den rätt. Däremot som många säger så är inte pumparna av högsta kvalitet, dom börjar ibland föra väsen samt att dom ibland går sönder. Säger sig ju självt att det inte är toppkvalitet med tanke på att bara en lös pump till ett "custom" system kostar runt 500 och uppåt.

Skrivet av Q4Rspwn:

Köpte mig själv precis ett H100i och är skitnöjd. Min i7:a ligger på 36-39 grader vid surfning. Värt att notera är att användare på prisjakt upprepat nämner att gängorna ska vara väldigt klena, så var försiktig vid fastskruvning av fläktar och liknande.

Edit: Var har du hört att luftkylning ska vara bättre än vattenkylning? Luft kyler ju inte ens, det flyttar bara värmen.

Hmm...intressant teori..."Luft kyler ju inte ens, det flyttar bara värmen" Vad gör vattnet då? Flyttar inte det värme? Vad är det som kyler vattnet då?

Vatten och luftkylare fungerar på samma sätt...i stora drag...vatten flyttar värme från cpu till kylare, luften flyttar den från kylaren och ut i rummet. När det gäller dom flesta "tornkylare" så är det en gas i värmeledningsrören som flyttar värmen från cpu till kylare, sen är det som på vatten att luften flyttar ut värmen i rummet. Alltså i princip samma funktion.

Detta medför att dom största tornkylarna kyler minst lika bra som dom största vattenkitten typ H100i, ibland bättre då den totala ytan på kylaren blir större på en tornkylare. Nackdelen med tornkylarna mot vattenkylaran är att tornkylarna trycker värmen genom alla "tornen" vilket gör att du får sämre och sämre verkningsgrad på "tornen" ju längre genom kylaren du kommer.
I en vattenkylare så sitter alltid fläktarna i bredd vilket gör att du får högre verkningsgrad i förhållande till ytan på kylaren.
Detta medför också att du oftast får en tystare dator med vatten då du får högre verkningsgrad på kylaren.

Men ska du inte klocka extremt så spelar det ingen roll om du köper en H100 eller t.ex en phanteks, du kommer få väldigt lika temperatur.
Ska du klocka mycke så är det inget annat än custom vatten som gäller.
Sen är det ju en smaksak vad man tycker är snyggt...

Men för att återgå till din fråga, om du hanterar den rätt kommer den inte läcka, dock så kan pumpen gå sönder och föra väsen.