Inlägg

Inlägg som Robin.Samuelsson har skrivit i forumet
Av Robin.Samuelsson

För någon som inte spelat Battlefield på länge, vad innebär Year 1 Pass Pack ? Ingår det som Battlefield Premium i tidigare utgåvor? eller är det endast kosmetiska saker?

Av Robin.Samuelsson

Sett att det börjat komma upp reviews på S6 , antar att det är den europeiska versionen av T6? Enligt prisjakt och de få butiker som listat S6 kommer den kosta runt 6500kr ... frågan är om uppgraderingen från S5 är tillräckligt stor för att motivera 2000kr mer i inköp. (Har inte hunnit kolla igenom några reviews)

Av Robin.Samuelsson

Tänkte även jag slå till på en Xiaomi Roborock S5/50. Dock såg jag precis att dom lanserar en ny version, Roborock T6. Alltid kul med den senaste versionen. Kanske värt att vänta på , beroende på hur lång tid det dröjer innan den kommer till Sverige förstås...

Av Robin.Samuelsson
Skrivet av Mumu55:

Bestäm först om du vill ha öppna (Philips) eller slutna (AKG, ATH).
För dina krav i en tyst miljö utan omgivningsljud hade jag valt X2 av dom du föreslår. Fungarar bra till Film, Serier, Musik och spelande och är mycket prisvärd när den ligger kring 1000-1200kr. Och de går att köra ur ett Creative Z (som nybörjare kommer du med stor sannolikhet inte bry dig om eventuell icke-korrekt frekvenskurva pga hög utgångsimpedans ur Creative kortets hörlursutgång).

Tack för svar. Då kanske man skulle slå till på X2.

Bör man ha ett separat ljudkort eller duger det med det inbyggda?

Av Robin.Samuelsson

Tja! Är trött på det här med headset så jag tänkte skaffa mig en par Hörlurar (Har endast kollat på trådade, antar att det blir bättre ljud?) och en separat Mikrofon istället, tillsammans med ett Ljudkort.

Kan inte ett dugg om det här med lurar, tänkte höra om någon har lite fina tips. Lurarna kommer användas till Film, Serier, Musik och spelande.

Ljudkortet jag tittat på är ett Creative Sound Blaster Z, verkar duga?

Lurarna är jag som sagt lite mer osäker på. Pris är inte spikat . Går säkert att pricka in någon rea (har inte bråttom).

Tittat på dessa

1.AKG K550 MKIII (rea 1190kr)
2.Audio Technica ATH-M50x (ca 1150kr)
3.Philips Fidelio X2 (1111kr)
4.Philips Fidelio X2HR (1999kr)

Bör jag kolla på några andra? Sett att Sennheiser har en hel del lurar, något där kanske?

Av Robin.Samuelsson
Skrivet av muffinet:

Efter en till windows uppdatering som Microsoft har släppt och en Nvidia uppdatering är det sprakande ljudet borta, nån av dessa verkar ha löst det. Antagligen Microsofts uppdatering då den även tog bort massa konstiga artefakter som syntes i ungefär 5 sekunder varje gång man startade Fallout 4. Nu verkar allting vara som vanligt igen.

Kör nu även Microsofts eget Windows Defender som antivirusprogram då det inte verkar helt katastrofalt dåligt, slipper man all bloatware från andra freeware program.

Har också haft sprakande ljud.

Vilken drivrutin från Nvidia kör du på nu?

EDIT: Jag stör mig även på att Windows uppdaterar mina Nvidia-drivrutiner automatiskt?! Försöker hålla mig till version 385.69 men när jag loggade in på datorn nu är den tillbaka på 388.13. Hur undviker jag detta? Inte konstigt att det uppstår massor konstiga fel ...

Av Robin.Samuelsson

Provade med -force-d3d9. Mitt spel hängde sig och betedde sig allmänt konstigt.

Av Robin.Samuelsson

@ClintBeastwood: Låter bra. Verkar ju inte ge några negativa effekter på spelet heller ... hoppas jag.

Av Robin.Samuelsson

Någon mer som upplever problem med g-sync och cities? Mitt spel låser sig till 25fps.

Av Robin.Samuelsson

Jag är nöjd med min Acer-skärm!

Av Robin.Samuelsson

Tydligen ska hälften av det nya nätet nu vara igång?

Citat:

2017-02-21

Hälften av Bahnhofs nya, tunga nät ”Northern Light” är nu aktiverat. Under natten har tekniker anslutit Södertälje och Landskrona. Många av våra kunder bör redan kunna känna skillnad oavsett adress! Bättre kapacitet, snabbare och stabilare streaming, minskad pingtid.

Nyligen har Varberg, Jönköping, Växjö, Norrköping, Mjölby, Nässjö, Värnamo, Lund, Landskrona, Laholm och Halmstad anslutits till Northern Light. Förbättringen gynnar alla kunder. Vi fortsätter nu med återstående orter!

Så här säger Christian Karlsson, Nätchef:
– Jag är stolt över gänget som kämpat hårt med att bygga Bahnhofs nya nät Northern Light. Nätet som ska lysa vår väg mot framtiden och möjliggöra fortsatt hög kvalité och kapacitet i vårt nät.
Denna uppgradering ger oss upp till 100 Gbit/s och mängder av kapacitet i stamnätet. I nätet får varje stad en ”motorväg” med diversifierade vägar upp till vårt stamnät där vi ansluter mot knutpunkter, operatörer och innehållsleverantörer.

Av Robin.Samuelsson

Fläkten var paj, lämnade in och fick ett nytt kort efter felsökning.

När det gäller autostart på GPU Tweak 2 får jag det inte att fungera. Om jag startar om datorn så fungerar det, men när det gäller en "kallstart" så händer inget.

Av Robin.Samuelsson
Skrivet av fermia:

Tyvärr är Asus programvara riktigt dåligt..Har exakt samma problem som du med programmet.

Har jag satt starta automatiskt och minimerat så skiter det sig men sätter jag enbart starta med Windows och inget minimera läge fungerar autostart iallafall

Okej vad skönt att höra ändå, trodde det var datorn som spökade.

Vad häller grafikkortet och fläkten, om jag "hjälper till" och snurrar igång den så fungerar den. Mysko, precis som att den inte orkar starta själv bara.

Av Robin.Samuelsson
Skrivet av Fisken1986:

Har du testat att känna på fläkten om något tar emot?

Tack för tipset. Den rör sig lika lätt som de andra två fläktarna

Av Robin.Samuelsson

Fläktproblem med Asus GTX 1080 Strix även Problem med Asus Gpu Tweak 2, Delay och Uppstart.

Hej!

Precis inhandlat en ny dator i delar, bland annat ett Asus GTX 1080 Strix och laddat ned programvaran Asus Gpu Tweak 2.

1.Börjar med Grafikkortet. Jag är medveten om att fläktarna inte ska snurra i Idle, men fläkten i mitten snurrar inte ens under load . Det ser ut som att den försöker starta då och då, men inte riktigt orkar komma igång (hackar till då och då). Jag vet att alla fläktar fungerade från början (igår), men inte längre. Något som går att fixa?

Här är ett kort videoklipp när jag ställt in fläkthastighet manuellt: https://www.youtube.com/watch?v=a_REVaUwpE0

2.Nu till Gpu Tweak 2. När jag har programvaran igång är det en irriterande delay när jag försöker skriva "@" (Ctrl+alt+2) nånstans på datorn. Ingen jättestor grej, men riktigt irriterande. Någon mer som upplever samma sak?

3.Jag får heller inte programmet att starta tillsammans med Windows trotts att jag kryssat i denna ruta för automatisk uppstart med Windows. Fix?

Tack på förhand

/ Robin

Av Robin.Samuelsson

Nu står det 2017-03-02 på Elgiganten, herrejösses. Som tur är kör Inet samma pris och leverans 22 Dec.

Är ni nöjda med skärmarna? Har lagt en beställning hos Inet.

Av Robin.Samuelsson
Skrivet av Peppar2014:

Det är ett prisvärt kort, med tanke på rabatten skulle jag inte gått ner till ett GTX 1070.

Då kör vi på det där paketet. Tack så mycket för hjälpen allihopa!

Mvh Robin

Av Robin.Samuelsson

Där du, hur är det prestandamässigt jämfört med det jag tittar på?

Går lite i tankar på om man skulle gå ned till ett 1070? Men prestandan kanske blir mycket lägre?

Av Robin.Samuelsson
Skrivet av Peppar2014:

Kolla på komplett, de hade några riktigt bra priser. På både GTX 1080 och Define R5.

Tack igen för tipsen

Hittade inget annat 1080 för 6990 som hade samma prestanda vad jag kunde se så det fick bli webhallen. Går ju dock att ångra köpet om det skulle dyka upp något fint någon annanstans.

Av Robin.Samuelsson
Skrivet av Peppar2014:

Dustinhome säljer 6700k för 3000kr. Grafikkortet är slut i lager, så det priset gäller inte längre.

Märkte det förut, skulle lägga beställning men det stod bara och laddade i kassan hos dustin, sen stod det att det var slut. Tråkigt, men men. Får köpa det för 6990 på Webhallen i guess