Inlägg

Inlägg som JimmyLanQ har skrivit i forumet
Av JimmyLanQ

Han vill ha operativsystem inbyggt i priset. Priset kan höjas lite för en mellanstor prestanda ökning!

Av JimmyLanQ

Speldator med budget på 7500:-

Hej, nu är det så här att en poler är sugen på en speldator med en budget på 7500:-, självklart vill han ha det bästa han kan få för pengarna!

Av JimmyLanQ

Fick hem min G9x idag, väldigt glad ägare! har redan blivit van vid den en dunder mus!

Av JimmyLanQ

Tack så mycket

Av JimmyLanQ

Kontorsbord

Hej allt folk!
Blev fascinerad över detta otroligt fina bord, blev dock väldigt förvirrad när jag insåg att man behövde köpa delarna separat.

http://www.jonson.com/index.php?article_id=1826&__from_id__=3...

Ni som har lite koll på läget, vilka delar behöver man köpa för att få det likadant som på bilden?

Hoppas att bordet också hör till utrustningen.
Tack för svaren!

Av JimmyLanQ

Det här grubblar jag också över, för jag har också läst att man kan "överklocka" sina minnen, eller så är jag helt ute och cyklar :S

Av JimmyLanQ

7.1 Headset

Hej! Söker efter ett 7.1 Headset, utan USB-Anslutning. skulle vilja använda det med internt ljudkort istället för det som t.e.x. Razer erbjuder "Maelstorm".

Om det inte finns till salu med bra kvalité blir det ett "Logitech G35" Köp.

Tack för svar!

Av JimmyLanQ

Tangentbord från Inet

Har dessa Tangentbord "å,ä,ö"? Ser inget i informationen eller på bilden att det har nordisk/svensk layout.

Av JimmyLanQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av emigrating12
Det jag menar är att ~7Amp (eller 1600W @ 230V) inte behöver någon speciel kabel. 3x1.5mm2 är det som ligger i väggen hos dig f.ex.

Sedan ville jag kollat vilka köksuttag som ligger på samma grupp som din dator (om du nu verkligen kommer stressa aggregatet och dra 2kW från väggen - om du endast kommer köra en värstingmaskin spelar det ingen roll då du inte engång kommer ta 1kW från väggen) eftersom proppen kommer gå så fort du sätter på kaffe eller ska tina upp en middag i micro'n.

Själv drog jag upp en ny grupp till serverrummet för inte länge sedan, säkrade av med 13A över 3G1.5mm2 kabel (vilket betyder att jag kan dra ut ~3000W innan proppen ryker). Där står det för tiden 3 4u maskiner med Corsair HX1000W PSU, en Dell 1u server av nått slag, en Dual AMD Opteron server, en P3 firewall, två managed GB switchar och annat godis - det jag vill fram till är att det drar en helvetes massa ström men jag ligger fortfarande inte i närheten av att överbelasta säkringen.

En annan sak som kan vara viktig med sånna här energimängder är det idiotiska tre-fas systemet som används i Sverige. Om dina faser inte är bra balanserade (vilket de mest troligt inte kommer vara om det plötsligt dyker upp en 2kW belastning på tidigare vägguttag) riskerar du att en av dina tre huvudsäkringar ryker iställetför 6/10/13A kökssäkringen. Inget problem i sig, bara att byta säkringen (eller återställa den om du har automatsäkringar) men kan vara 'svårt' att hitta om du har huvudsäkringarna gömda i ett annat skåp än resten av dem.

Jag har absolut inget problem med att det är overkill eller inte (se andra poster från mig så ser du att jag ofta rekommenderar 750/850 wattare), problemet jag har med hans val av PSU är helt enkelt att det inte är ett högkvalitetsaggregat, vilket är varför jag tipsade om f.ex. CWT's 1200W model.

När blir det ett högkvalitetsaggregat? Enligt mätning så var denna runt 85%

Av JimmyLanQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fragdeath
Men herregud vad han vill ha för nätaggregat är väl hans ensak för i helskotta, ni klagar inte på dom som sitter med 3 skärmar så varför gnäller ni på sånt här? jag kan ju säga direkt att 3st skärmar+triplehead2go kostar lite mer än ett 1600w nätagg Okej om det är overkill men vad är inte overkill idag, Varför använder man vattenkylning för X antal tusen då man bara kan köpa en vanlig luft-kylare eller varför inte köra på stock?

Lovar att många av er sitter med datorer som har kylning för över tusen spänn men datorn skulle fungera lika bra med stock-kylningen som kom med komponenterna från början, även fast temperaturerna skulle vara högre, så är det i min dator iallafall

Sorry om jag verkar lite grinig men jag blir så störd på sånt här gnäll, han har ju skrivit typ 10 gånger att han inte kommer köpa ett annat/svagare agg

Tack ! Du fick ut det man ville höra.

Av JimmyLanQ

Du får ursäkta mig, Kabelväg? Annars så tyckte jag du är jätte snäll som förklarar men jag är tyvärr väldigt inställd på den här.

Är tyvärr ingen elektriker eller har tagit utbildning för någonting liknande om amperen dom apparaten spottar ut eller vad mina säkringar ligger på.

Vet endast att proppen som datorn kommer sitta vid är den som går igenom köket också. (OM detta skulle kunna leda till STORA problem, kan jag tänka om)

Vill så gärna ha den här produkten.

Väldigt tacksam får långa svar (fog, emigrating12).

Av JimmyLanQ

Lutar fortfarande för köp utav denna best
Ursäkta för dubbelpost, till en slutsats tror ni att man kan slänga in en normal psu kabel i detta monster? Då skall den självklart kunna använda sig utav sin gräns w.

Av JimmyLanQ

Om inte bättre?

Av JimmyLanQ

Igen. Jag vill är insatt på detta Nätagg, vill hellre hitta en fin liten kabel som tillåter mig att använda våra vägguttag

Tänker nog inte ändra mig om aggregat valet, nu är vi inne på snack om Konverter av något slag

Av JimmyLanQ

Är bara väldigt sugen att ha ett prima nätagg, siktar på flertal grafikkort.

Är bara så otroligt sugen på den fina produkten, ett av skälen är att mitt nya chassi som står i kartongen just nu, klarar inte att trycka in 2st nätagg. Ett High-End Chassi förtjänar high-end nätagg, som jag bad innan finns det någon sorts konverter/adapter eller aggregats kabel från sverige som kan leverera ström till denna fina produkt så den kan användas på max-effekt om den skulle behöva det?

Tack för alla som har svarat, man lär sig alltid någonting varje dag när man läser replies! (y)

Av JimmyLanQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dani05
Vänta rätta mig om jag har fel men den nyheten som fanns med här om evga när dom vann första omgången i den där formula one tävlingen (tror den hette så) så körde dom väl run 4 st 285 kort osv och vad jag minns så såg det väl ut som att dom använde ett corsair 1000w till det.
Så kanske räcker med ett 1200 som sayzk nämnde.

Har inte sett något 1600w+ i sverige som säjls tror jag det jag har sett som finns är väl 1500w
Thermaltake har ju något 1500w tror jag för ca 3k (vet ej hur bra de är osv)

Annars får du väl handla den från us. (om det finns någon slags konverterare eller va man ska kalla den som funkar)<

Edit btw om du vet alla saker du ska använda osv så kan du ju gå in på en sida och skriva in allt de så kommer den vissa ur mycket du behöver. Minns dock inte vad den heter någon annan kanske minns.

Skulle faktist vara otroligt tacksam om det skulle vara så att du eller någon annan kunde få fram convertern är väldigt intresserad av den här otroligt fina produkten!

Av JimmyLanQ

Victory vet hur man tänker men annars skulle en Silvertstone Strider ST1500, 1500W PSU sitta fint!

Av JimmyLanQ

EVGA 4x Sli Classified, m.m. Bad om redirection till ett ställe i Sverige där man kan köpa den inte köpråd ^^

Av JimmyLanQ

Finaste man kan se inom datorvärlden

Av JimmyLanQ

Hittar tyvärr ingen återförsäljare, några förslag? Helst inom Sverige.