Inlägg

Inlägg som birbjo har skrivit i forumet
Av birbjo

Sedan måste man addera FLERA kolumner att leta i , i formeln. I ditt exempel så sökte Du ju i 4 olika kolumner, om jag förstod....formeln ovan tittar bara i 2 kolumner (A och C), men det är ju lätt att addera....

Av birbjo

Hej! Ingen "finlösning" kanske, men så här gjorde jag. Först lade jag till en FORMEL i cellen till höger om tabellen med ordernr: =IF(AND(ISERROR(MATCH(Blad2!A2;Blad1!A:A;0)); ISERROR(MATCH(Blad2!A2;Blad1!E:E;0))); "SAKNAS"; "FINNS")
Då fick jag "FINNS" eller "SAKNAS".
Sedan lade jag till TVÅ villkorsstyrda formateringar i cellerna med ordernr i blad2(där jag hade Ordernr-tabellen): Den ena gjorde cellen GRÖN om B2="FINNS", det andra villkoret gjorde cellen RÖD om B2="SAKNAS".
Då fungerar detta.....man kan ju alltid DÖLJA kolumnen med formlerna om man inte vill se dessa....
Hoppas detta hjälper!
Björn

Av birbjo

Skärmdumpuppladdaren?

Hej!
Varje gång jag stänger ned Windows 8.1 så får jag upp meddelandet: "Skärmdumuppladdaren förhindrade avstängning av Windows"...eller liknande....
Kan INTE hitta någon app som skulle orsaka detta, hur får jag veta VAD som orsakar detta meddelande?
Tacksam för alla uppslag!
Björn

Av birbjo
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Detta. Men ta backups om du kan först! (Dvs om det är något viktigt du har på mailen)

Tack, joo, backup har jag.
Grejen är ju den att jag är ÖVERTYGAD om att det de skriver inte stämmer. Om jag säger upp abonnemanget med Glocalnet så kommer de adresserna naturligtvis sluta fungera samma dag....OM JAG INTE GÖR något... frågan är bara VAD jag skall göra?.... om Telia skall göra något, vad är det då de skall göra?
Kommer mailen att "studsa" hos Glocalnet över till Telia och därefter till mitt mail-konto? Eller..?
Joo, jag inser att det hade var enklare med Gmail etc...men det är inte så enkelt att byta en mail-adress jag haft i 10 år.... och när nu Telia SA att det skulle fungera....
Har mailat dem också, men där får man väl inte svar förrän om 2 år...?

Av birbjo
Skrivet av HerrNilsson:

När du säger upp Glocalnet kommer de att ta bort dina e-postadresser och e-post. Din nya ISP erbjuder förmodligen också e-posttjänster. Men då blir det nya e-postadresser.
Det vettigaste du kan göra är att skaffa en ny e-postadress som inte ligger hos din ISP. T.ex Gmail.

Hej!
Detta är INTE vad Glocalnet säger, de skrev i svarmailet jag fick:

Från våran sida behöver ni inte göra något för att behålla email adresserna. Om ni behöver göra något speciellt med telia behöver ni vända er till dom angående det.

Med vänlig hälsning

Glocalnet
Kundservice

Lovisa Thorén

Jag vill alltså INTE byta adresser, och Telia sade att det var möjligt, när vi diskuterade min anslutning.

Av birbjo

Snart fiber...

Hej! Skall snart få fiber indraget i kåken, och kommer då att behöva byta ISP, då jag inte kan fortsätta med Glocalnet, då de inte är ett alternativ för Öppen Fiber. Vilil dock behålla mina Glocalnet-mail-adresser. Har frågat Glocalnet, och de svarar att de inte behöver göra någonting....är det den NYA ISP:n som man skall fixa detta med, eller hur fungerar detta? Någon som kan berätta?
Ha're!
Björn

Av birbjo
Skrivet av janee:

Du kan välja Installera nu istället för Reparera och sedan göra en uppgradering av den gamla installationen med installationsfilerna från USB minnet, sedan får vi hoppas att filerna som du vill spara finns kvar efter uppgraderingen och att datorn fungerar normalt.

Edit: Om du har tagit bort ei.cfg filen i mappen sources så bör du kunna välja Home Premium efter du har valt Installera nu.

Edit 2: Även jag har Windows 7 Home Premium x64 Svenska med SP1 och använder Windows 7 Professional x64 Svenska SP1 installations filer (X17-59273.iso) på ett USB minne och har tagit bort ei.cfg filen i mappen sources.

Jag lyckades reparera ett start problem med Windows 7 Home Premium som jag av någon konstig anledning själv orsakade nu i natt när jag testade om allt fungerar enligt vad jag har skrivit i denna tråd, jag var tvungen att köra Startreparation 2 gånger för att datorn skulle boota upp Windows igen.

Så för mig fungerar det att boota USB minnet och välja Reparera datorn istället för Installera nu och sedan köra en Startreparation och jag behövde inte välja Home Premium innan Startreparationen.

Edit 3: Om du har flera hårddiskar inkopplad i datorn så rekommenderar jag att du kopplar bort SATA kablarna till dom innan du försöker med startreparation eller uppgradering för att undvika eventuella problem.

Nej, detta går inte heller! Jag väljer INSTALLATION, får välja HOME EDITION, och därefter måste jag välja UPPGRADERING eller ANPASSAT(AVANCERAT). Här väljer jag UPPGRADERING(förstås) eftersom det ANDRA alternativet SKRIVER över filer och inställningar..... So Far So Good...men då kommer det upp en (korkad)text...."kompatibilitetsrapport...Datorn startades med Windows installationsskiva. Ta ut installationsskivan och starta om Windows så att Windows startar normalt.......sätt sedan i Installationsskivan och starta om installationen....."
MEN det är ju det som inte går.....att starta Windows Normalt!!
Suck! Andra idéer? Kan man köpa en NY Windows Home Premium skiva, som redan HAR SP1? Det är ju det jag verkar behöva...

Av birbjo

Janee:
Du vet att Du är min idol just nu, va? Ett ENORMT tack, skall kolla detta i afton. Beklagar att jag vållade startproblem för Dig.....
Björn

Av birbjo

Nu har jag skapat en USB med denna svenska professional-versionen...men jag kommer aldrig till något VAL av operativ-version? Det enda jag får välja är språk-version....svensk...och när jag sedan väljer REPARERA....inte INSTALLERA......då avbryts allt, med besked att det är fel version.....

Av birbjo

Den här som du länkar till (X17-59465.iso) är ju en ENGELSK Windows 7 Ultimate......problemet är ju att jag har Home Premium, SVENSK. Har prövat med andra versioner, men får bara felmeddelande:"Den här versionen av alternativ för systemåterställning är inte kompatibel med den version av Windows du försöker reparera...." Hittar inga Home Premium versioner på SVENSKA...

Av birbjo
Skrivet av CeciliaB:

SP1 kan du hämta på http://www.microsoft.com/sv-se/download/details.aspx?id=5842 bland annat som iso-fil.

http://www.sevenforums.com/tutorials/145343-slipstream-window... beskrivs hur du kan "slipstreama" så du får Windows 7 inkl. SP1 och enligt den beskrivningen ska du ha SP1 som exe-fil.

Tack! Testar ikväll!
Björn

Av birbjo

Hur reparera en Win7, SP1, när DVD:n är UTAN SP1?

Hej!
Har problem med en dator som inte vill starta upp, utan som ger mig rekommendation att göra en reparation med orginaldisken(vilken jag har). Problemet är att datorn har SP1, medan SKIVAN saknar detta, vilket gör att någon reparation INTE går att göra.(får felmeddelande o allt avbryts)
Har hittat en massa WIN7-filer på nätet, som kan användas för skapa en win7, SP1-skiva, dock INTE någon med det som min PC kräver: Win7, 64-bit, Home Premium, SVENSK. Har prövat med ENGELSK, det går inte.
Vet någon om en sådan SVENSK SP1-iso-fil finns någonstans?

Ett alternativ skulle KANSKE vara att UPPGRADERA till Win8, då behåller jag ju filer på disken? Vore det riskabelt, nu när jag inte kan starta datorn med aktuellt operativ?
Disken är HELT ok.(Corsair neutron SSD).

Har någon en annan bra idé?

Bästa Hälsningar
Björn

Av birbjo

Uppgradera datorn, behövs ominstallation av "allting"?

Hej!
Tänkte att det var dags att uppgradera datorn, och byta ut moderkort, PSU och processor.
Naturligtvis är det alltid bäst att "starta om" från början och installera om OS m.m. , men
är detta något som man MÅSTE göra?
Vad säger era erfarenheter?
Mvh Björn